Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pyt. odnośnie serwera.

.:KuKiS:.

Płatna rejestracja na serwerze  

10 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy zap?aci? by??

• Tak
      0
    • Nie
      8
    • Zale?y od jako?ci serwera
      2

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie, w najbliższym czasie mam zamiar otworzyć serwer Real Life, ale mam do was pytanie, bo wpadłem na ciekawy pomysł opłaty serwera :)

Czy jeżeli np. Rejestracja konta na serwerze kosztowała by 1,23 SMS, to byście zapłacili? Jak wiadomo, serwer kosztuje, i trzeba go jakoś utrzymać, a to nie są małe koszta.

Pytanie jest ogólne, ciekawi mnie to po prostu :)

sygnaturkazx.png

Opublikowano

Szczerze, nie zapłacił bym.

Napewno jest pare serwerów, które odwzorują ten niby ''twój'' serwer. Jest ich przecież milion (serw. mc).

Więc po co mam płacić ? :D

201581433273810245187.jpeg

Opublikowano

To jest tylko chwilowe pytanie, a jeżeli serwer na prawdę by się czymś wyróżnił, był by unikalny?

sygnaturkazx.png

Opublikowano

... na dodatek dlaczego gracz ma wchodzić "w ciemno" na serwa ? wyśle sms i się okaże że wygląd serwa nie przypadł mu do gustu itd. jestem na NIE

Opublikowano

Nie zapłaciłbym, ponieważ są darmowe serwery, które wyróżniają się unikalnością i czasami nie da się ich lepiej zrobić.

Opublikowano

Hm... Dzięki za opinie, w każdym bądź razie muszę poszukać innego sposobu utrzymania serwera.

Pomysł wziął się stąd, że pewien serwer SAMP bierze opłatę za rejestrację, a zarejestrowanych jest ponad 50k userów.

sygnaturkazx.png

Opublikowano

Takie serwery są uważane przez graczy za tylko pod kasę co tym bardziej odrzuca. Jeżeli chcesz zarabiać sprzedawaj VIPy lub np itemki na serwie za np sms za 1 zł

Opublikowano

Niee To jasne że nie Nikt ci nie zaplaci zaplaci a server za 2 dni np wylacza . Nie ma gwarancji że ty go będziesz w stanie utrzymac albo czy jak wejdzie zobaczy tylko plaska pusta mapke ??

Temat do zamkniecia i tyle :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...