Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Abonament

LuuuuuuuziQ

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Mam pytanie, o co chodzi z tym płaceniem RaF ?

allegro.pl/wow-prepaid-30-dni-raf-z-gwarancja-najszybciej-i2436868875.html

kostzuje to smieszne pieniadze a daje 30 dni gry. Czy moze mi ktos ladnie wytlumaaczyc ? ;)

Opublikowano

Polega to na tym, że koleś podaje Ci dane na które masz wysłać rafa, jak tamten koleś z tych danych sie zarejestruje i zrobi konto i opłaci dostajesz 30dni gratis. Czyli wysylajacy dostaje 30dni gratis i chyba rakiete dwuosobową. Jakoś to robią, ale szczegółow nie znam.

Opublikowano

Może rozwinę trochę odpowiedź na Twoje pytanie. Konta tzw. RaF (Recruit a Friend - Zaproś przyjaciela) to rozwinięty system promocji - reklamy World of Warcraft prowadzonej przez twórców, czyli firmę Blizzard. W jej skład wchodzi sporo różnych atrakcyjnych możliwości. Jednak skupmy się na tej, o którą pytałeś.

Sprzedawcy m.in z Allegro posiadają sposób jak za darmo oszukać system oraz wręczyć Tobie doładowanie na 30 dni. W sposób prawidłowy, wszystko odbywa się w sposób poniższy:

W grze lub poprzez stronę wysyłasz swojemu koledze zaproszenie do gry na jego maila, on akceptuje, tworzy konto, jeżeli doładuje swoje konto o abonament, Ty dostajesz w prezencie 30dni gratis.

Jednak oczywiście sprzedawcy o których pytałeś robią to w inny sposób, czyli oszukują system. Czemu tak robią? Inaczej by po prostu się nie opłacało nikomu sprzedawać po 16 zł 30dni, gdyby musieli zakładać własne konta oraz je doładowywać. Jak to robią? Tego niestety nie wiem, domyślam się, że tworzą nowe konta i doładowują trafnymi kartami 30 dniowymi.

Czy opłaca się kupować taki abomanent? Jak najbardziej, jest to bezpieczny system, gdyż firma nie sprawdza doładowań po kilka miesięcy, gdybyś doładował rok od razu, wtedy możesz być narażony na kontrolę. Lecz w najgorszym wypadku odejmną Ci ten czas gry.

Czy mogę z tego korzystać? Korzystać z tej opcji mogą wyłącznie gracze, których konta zarejestrowane są na jeden z poniższych krajów:

Austria, Finlandia, Francja, Niemcy, Włochy, Holandia, Wielka Brytania, Norwegia, Szwecja, Grecja, Irlandia, Hiszpania, Rosja, Ukraina, Łotwa, Litwa oraz Belgia

Dobrze, jestem zdecydowany by to kupić, co będę musiał zrobić? Po zapłacie za swoje doładowanie RaF zgłaszamy się do naszego sprzedawcy, najszybciej poprzez gadu gadu. On podaje nam mail na który mamy wysłać zaproszenie do gry, robimy to poprzez swoje konto na stronie battle.net . Oczywiście kazdy sprzedawca daje instrukcje jak to zrobić, niektórzy posiadają nawet specjalne strony z opisem krok po kroku.

Nie martwcie się, wszystko jest proste. Wysyłacie zaproszenie na podanego maila i to wszystko, sprzedawca w przeciągu kilku minut lub godzin przedłuży Wasz czas gry.

Wskazówka! Kupujcie wyłącznie na aukcjach gdzie jest jasno napisane, iż otrzymacie gwarancję zakupu oraz w przypadku cofnięcia przez Blizzard, otrzymacie za darmo nowe doładowanie. Często jest tak, iż doładowania blizzard kasuje po kilku dniach. Część sprzedawców ma to gdzieś i nie dodaje ponownie tego doładowania.

Mam nadzieję, że teraz trochę jaśniej rozumiesz o co w tym chodzi. Pozdrawiam

1377863814-U611928.png

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Czyli w praktyce mamy normalny 30 dniowy abonament za wiele mniej pieniędzy ?

%C3%9Foniek_euw_238_1_nozg.png

Opublikowano

Ale i tak troche będe musiał wybulić ;/

Czy jeżeli chociaż kupie gre + dodatki to dostane w prezencie abonament czy już odrazu będe musiał kupić RAF'a ?

%C3%9Foniek_euw_238_1_nozg.png

Opublikowano

A ja nadal nie rozumiem tego RaF'a . Czyli "ja" nie musze mieć np . jakiegoś kumpla żeby się zarejestrował tylko robi to sprzedawca, a my mamy za to 30 dni abonamentu ? :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...