Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Help] Syf z facebooka -,-

FakJe

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka, potrzebuje szybkiej pomocy. zostawiłem włączonego laptopa i wyszedłem na chwilkę z domu, brat się dorwał i wszedł na link z facebooka w którym był wirus .. pobrał plik, przy próbie jego usunięcia pisze, że Nie można ukończyć akcji, bo plik jest otwarty w innym programie -,- Do tego przedwczoraj skończyła mi się darmowa wersja avasta . Pytanie jak ten syf usunąć ? ;x

Opublikowano

Plik jest otwarty w innym programi... Więc skąd pewność że to virus... Po drugie wyłącz kompa i włącz i spróbuj usunąć jeśli nie zadziała czytaj dalej.

Uruchom komputer ( system ) w trybie awaryjnym wtedy na 100% usuniesz wszystko... ( wpisz w google któreś F się klika albo delete )

I po trzecie wywal AVASTA bo to shit !!! Zainstaluj sobie darmowego Microsoft Seciurity essiential Bardzo dobry mam na 3 kompach w domu i nic nie mam żadnych virusów od 1,5 roku.

O co chodzi z tym programowaniem? Gdy programujesz, uczysz najprawdopodobniej najgłupszą rzecz na świecie, czyli komputer, jak ma coś zrobić.

Opublikowano

Skoro mówisz że pobrał z facebooka wirusa to pewnie jak chciał obejrzeć jakiś filmik pewnie znajomy go przysłał a w rzeczywistości to jest bot który zainfekował mu komputer.

Wtedy zostaje przekierowany na fałszywą domenę youtube gdzie poproszono go o ściągnięcie fałszywego Adobe Flash Player.

W rzeczywistości nazywa się on Win32/Coinminer

Najpierw poproszę loga OTL +EXTRAS.

Tu masz instr.

http://www.mpcforum.pl/topic/489544-tut-jak-zalozyc-temat/

i stąd pobierz OTL bo to już stara wersja.

http://www.dobreprogramy.pl/OTL,Program,Windows,19450.html

1364047611-U477327.png

STOP komentarzom typu: "AMD to gówno"! Zanim coś napiszesz, to pomyśl jak odbiorą to inni !

Nie pisać mi na PW w sprawach pomocy od tego macie dział komputery!!!

I nie pomagam na PW!

gardenscapes cheats

bakery story 2 cheat

Opublikowano

@up

To nie był film z fałszywego youtuba, poprostu to był link jak na niego kliknął to pobrało coś odrazu na komputer. ale już usunąłem za pomocą OTL i antywirusa ;) lajki za chęci i do zamknięcia

Opublikowano

Też to miałem. Taki plik IMG coś tam coś tam i poradziłem sobie tak że wszedłem w menedżer procesów i zamknąłem proces IMG_79xxxxx i potem tylko usunąłem ten syf z kompa i już :)

hohohehehohohihihehehohohuhu

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...