Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Klawiatura

C4zZu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.Od 3 lat służy mi klawiatura Razer Arcosta Black.Niestety nie zauważyłem że jest to wersja Black i się na tym przejechałem.Mam zamiar kupić klawiaturę i zastanawiam się jaką.

Mam do wyboru 2 a mianowicie:

Razer BlackWidow

Roccat Isku

Przedtem byłem 100% pewny że wybiorę Raze Lycosa ale ponoć się ścina bardzo szybko.Bladego pojęcia nie wiem jaką klawiaturę kupić.Zależy mi na tym aby klawiatura wytrzymała dosyć długo .

Opublikowano

Microsoft SideWinder X6, razer lycosa, logitech illumintated, logitech G105.

Te dwie co podałeś też dobre. Ale Isku wg. mnie trochę za droga.

1377531174-U173186.png

Opublikowano

Heh.Ja pytałem która z tych dwóch lepsza a nie ty mi podajesz inne :D

SW x6 odpada.Tylko te 2.Ja potrzebuję klawiatury z niebieskim podświetleniem.Szkoda że BW nie jest ale trudno.

Opublikowano

Aha to sorry. Jak masz kasę to bierz tą roccat, zajebiście wygląda ;). Wytrzymała na pewno też jest.

1377531174-U173186.png

Opublikowano

Klawiatury podane przez Ciebie niczym znaczącym się nie różnią od tańszych i prawdopodobnie lepszych. Zazwyczaj "For Gamers" to zwykły bubel, w którym płacimy za "For Gamers" i logo producenta. Ta wielka technologia razera, która zmniejsza opóźnienia jest i tak niewyczuwalna. Roccat jest nawet dobry, ale ma jedną wadę podawaną w kilku recenzjach: "Tutaj wrócę jeszcze do podświetlenia klawiszy, ponieważ jest to jeden z najsłabszych punktów Isku. nie chodzi tu bynajmniej o jego moc, czy równomierność - wszystkie klawisze świecą z tą samą mocą, a sześć stopni jasności (łącznie z wyłączeniem) w zupełności wystarcza. Problemem jest jednak konstrukcja samych klawiszy, które są czytelne jedynie do chwili, gdy patrzymy na Isku pod katem mniej więcej 45 stopni. Jeśli kąt ten będzie większy, część z klawiszy może stać się niemalże nieczytelna. A brak możliwości odpięcia podpórki pod nadgarstek nie pozwoli nam zmienić dużego kąta pod jakim patrzymy na leżącą na biurku Isku. Dodatkowo, podobnie, jak w modelu Razer Lycosa, całkowite wyłączenie podświetlenia czyni klawiaturę niemalże nieczytelną. Nawet w słoneczny dzień."

Osobiście polecam coś z rodziny Logitecha. Mają dobry sprzęt, fajny serwis (gdy padła mi mysz, wymienili na model wyższy, który kosztował +/- 200zł więcej), ale skoro upierasz się przy tych dwóch, to chyba lepszy będzie Roccat.

7m9a.png

Opublikowano

Hmmm..ciekawe :) Dobrze że napisałem w samą porę.A co mi byś polecał do 300zł ? Ale coś naprawdę dobrego.Mi zależy żeby była podpórka na nadgarstki bez tego to lipa,ręka musi mieć gdzie odpocząć :D

Ja miałem takie kryteria:Podświetlana,i z podpórką na nadgarstki.Roccat wydawał się być trafny.Z tego co napisałeś to lipa.Dziwi mnie to że jedni piszą że dana klawiatura jest świetna itd.itp. a drudzy odwrotnie.

Fajnie jakbyś znalazł mi super klawiaturę do 300zł z tą podpórką i jakbyś może jeszcze trafił na podświetlaną to bajka :)

PS:Znalazłem MICROSOFT SideWinder X4 ale wkurwia mnie to że tylko podświetla się na czerwono.Chciałem z podświetleniem niebieskim,fajnie by się kompletował z myszką razera,ale trudno.Jeżeli znalazłbyś super klawiaturę byłbym super wdzięczny. :)

Opublikowano

Roccat jest bardzo dobrą firmą (o ile nie najlepszą) jednakowoż płacisz za markę (za jakość też, ale w mniejszości) 150 zł i masz przepięknego Microsoft SideWinder X4, który posiada 3x 6 makr (18), podświetlane klawisze, 28 stopniowy anti-ghosting i inne ciekawe funkcje.

@EDIT

Właśnie widze że znalazłeś tego SideWIndera :) Posiadam i polecam. Podświetlenie super wyraźnie, da radę wyłączyć.

Opublikowano

właśnie napisałem post wyżej że nie chcę SW :) Wkurza mnie czerwone podświetlenie.Fajnie by pasowało niebieskie ale co ja poradzę.Niebieskie dlatego że mam myszkę razera i fajnie by się komponowała z niebieskim podświetleniem.A czerwony słabo by pasował :D Fakt ja szukam klawiatury nie koniecznie z podświetleniem,ale musi być pod nadgarstki to gówienko.

Opublikowano

Zawsze można pod klawisze niebieska folie i kozaczyć :D X6 ma podświetlenie w kilku kolorach (chyba) ale to wielkie brzydkie bydle.

Opublikowano

Tak ale z tego co widziałem to x6 ma obok z ten klawisz z tymi znakami.Nie ma opcji że ja taka klawe wezme.Nie przyzwyczaję się do takiego czegoś.I mi się wydaje ze x6 ma tylko 1 kolor podświetlenia.

Opublikowano

A co powiesz o Logitech Gaming Keyboard G110? Podświetlana na niebiesko, dobre recenzje, i ma podpórkę na nadgarstki (co prawda bardzo rzadko jest na zdjęciach, ale jest dołączona do klawiatury i można ją sobie doczepić kiedy zajdzie tak potrzeba). Cena ledwo co przekracza 300zł, ale jest to spowodowane portem USB, kartą dźwiękową (nie wiem po co, ale może komuś się przyda :)), możliwość zmiany koloru podświetlenia(które jest dobre, bo widać wyraźnie w dzień i noc) i Logitech się ceni, ale tak czy inaczej robią dobry sprzęt.

7m9a.png

Opublikowano

Hmmm...też bardzo ładna.Ale za tą cenę też dostanę prawie Roccata,ale może i ten logitech jest od niego lepszy ? Sam nie wiem :)

Edit@ Czytałem opinie i właśnie ta klawiatura jest ciulowa :) Większość osób narzekało na wygląd i ogólnie cenę jak na taką klawiaturę.

Opublikowano

Ja te strony odwiedzałem nie raz :D Nie tylko brudzenie to problem "jednak jak w niemal każdej recenzji piszą, pod większym kątem czytelność niektórych klawiszy jest gorsza"

to mnie boli.Ja widzę że mam duży problem z wyborem tej jebanej klawiatury,chyba zaraz się zdenerwuję i kupię microsofta sidewinder x4.. :D No nic.Ta klawiatura podświetla się na czerwono a moja myszka na niebiesko,zastanawiałem się czy przypadkiem to nie będzie wyglądało jak tęcza..ale już sam nie wiem.Prawie każda klawiatura ma wadę.Roccat z tym podświetleniem,lycosa z zacinaniem itd.

Zostało sprawdzić samemu.

Opublikowano

W każdej recenzji ktoś się musi czegoś przyczepić. Przecież i tak jak grasz, piszesz to raczej nie patrzysz się na klawiaturę bo piszesz bezwzrokowo (jak 99% internautów). Także się nie przejmuj ;)

1377531174-U173186.png

Opublikowano

No fakt czasami spojrzę,ale generalnie to nie patrzę wcale bo już przyzwyczaiłem się do Wersji Black.A ty posiadasz Roccata ?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...