Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Szukam]Serwer OSS na plikach Arymana pomoc dla laika :)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Jestem nowym użytkownikiem, który próbował postawić serwer oss na plkach serwerowych by aryman. Znalazłem kilka tutoriali itp kombinowałem, ale muszę przyznać ze jestem kompletnym laikiem i mimo pomocy znalezionych włąsnie w tutkach na youtube bądź forach nie dałem rady...

wiec zacznę od początku.

Chciałbym założyć serwer oss tak żeby pograć w wolnych chwilach samemu bez żadnej dzieciarni której na różnego rodzaju privach jest od groma. dorwałem pliki serwerowe by aryman z tej stronki :

http://www.priv-meti...disk-by-aryman/

link do pobrania jest tu: http://mcncc.pl/VipFiles/0001/

Pobrałem też program virtual pc 2007. Mam też virtual boxa ale na filmiku wg. którego próbowałem stawiać serwa używany był virtual pc wiec i ja z niego korzystałem.

Owy filmik znajduje się pod linkiem

http://www.youtube.com/watch?v=No5dGIo2avE

No i wszystko szło ku mojemu zdziwieniu znakomicie i bez zadnych przeszkód smile.png

Ale zeby nie było za dobrze na samym końcu gdy autor filmiku wpisywał komendę: "./start" u mnie ona nie działała więc wpisałem "/start" (bez kropki na początku komendy). Podczas gdy u autora program jakby coś instalował u mnie cały czas wyskakiwało " can not get public ip adress"

I w tym momencie stoje i kwicze bo nie mam kompletnie pojęcia co z tym dalej zrobić. Na jednym z forum była o tym wzmianka, ale nie do końca sensownie i zrozumiale opisana dla zielonej osoby takiej jak ja smile.png

Bardzo proszę o pomoc w postawieniu tego serwa oss ludzi którzy się na tym znają i wytłumacza co jest nie tak smile.png

w razie czego zostawiam swoje gg 4144489

Z góry dzieki smile.png

Opublikowano

Posprawdzaj :

-Port Map ( Końcówka IP 100 )

-Sysinstall ( 1. Norm. Końcówka, 2. Końcówka 100, 255.255.255.0 zamień na 255.0.0.0 )

-Root ( serverinfo pozmieniaj ip. Na końcówkę normalną )

By zagrać musisz mieć odpalonego Port Mapa

Pozdrawiam Sheila^^

Opublikowano

Posprawdzaj :

-Port Map ( Końcówka IP 100 )

-Sysinstall ( 1. Norm. Końcówka, 2. Końcówka 100, 255.255.255.0 zamień na 255.0.0.0 )

-Root ( serverinfo pozmieniaj ip. Na końcówkę normalną )

By zagrać musisz mieć odpalonego Port Mapa

Pozdrawiam Sheila^^

no widzisz nawet tego port mapa nie miałem...

pobrałem go i wszystki ip jakie tam są mają końcówkę 100

w sys install pozmieniałem na końcówki 255.0.0.0

z tym rootem nie wiem o co chodzi.

ale i tak dalej to samo co na poczatku.

Opublikowano

Pobierz File Archiver 1

Przejdź do ścieżki :

C:\Documents and Settings\Nazwa Użytkownika

Przenieś do tej ścieżki 2 pliki :

Metin2 File Archiver.exe

m2.exe

Następnie odpal program i kliknij Extract

Przejdź do folderu Output znajdź plik serverinfo.py i pozmieniaj na Swoje IP z Hamachi ze zwykłą końcówką :))

Następnie spakuj root czyli utworzył Ci się plik razem z folderem ( output.xml ) Przenieś go na plik m2.exe po do 3 s powinno wyskoczyć

coś tam, coś tam, enter i kliknij enter i przenieś pliki root do packa : ) I się ciesz działającym serwerem a jak nie działa to Ci nagram tutka ^^: )

Pozdrawiam Sheila^^

Opublikowano

Pobierz File Archiver 1

Przejdź do ścieżki :

C:\Documents and Settings\Nazwa Użytkownika

Przenieś do tej ścieżki 2 pliki :

Metin2 File Archiver.exe

m2.exe

Następnie odpal program i kliknij Extract

Przejdź do folderu Output znajdź plik serverinfo.py i pozmieniaj na Swoje IP z Hamachi ze zwykłą końcówką :))

Następnie spakuj root czyli utworzył Ci się plik razem z folderem ( output.xml ) Przenieś go na plik m2.exe po do 3 s powinno wyskoczyć

coś tam, coś tam, enter i kliknij enter i przenieś pliki root do packa : ) I się ciesz działającym serwerem a jak nie działa to Ci nagram tutka ^^: )

Pozdrawiam Sheila^^

zobacze po meczu:) ale mimo to jeżeli byś nagrał mi tutka to bym był Ci niezwykle wdzięczny :)

edit:

z bólem serca ale musze to przyznac: jestem zdecydowanie zbyt ciemny zeby sobie z tym poradzić bez tutka :D

mega prośba o nagranie tuta :) j

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...