Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z mikrofonem

botanicFTS

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie wiem czy dobry dział, ale chyba trafiłem :O

Mam headset Sound Blaster 3D Tactic Alpha i jest on podłączony poprzez usb.

Mój problem polega na tym że mikrofon jest strasznie cicho, jakościowo jest genialnie, ale muszę nagrany dźwięk przez mikrofon podgłaśniać. Przez skype musze drzeć morde żeby ktokolwiek mnie usłyszał.

Gdy podłącze mikrofon przez normalnego jacka jakość jest żałosna, szumy, buczenie, ale mikrofon jest głośno i to jest plus.

Gdy mam mikrofon podłączony przez jacka w windows 7 mam możliwość dać mu "boosta" + 20dB a gdy jest podłączony poprzez usb nie da rady, w ogóla ta opcja się nie wyświetla.

Moje pytanie brzmi, da radę jakoś wykomninować żeby do tych ustawień słuchawek na usb zrobić microphone boost?

Opublikowano

Kliknij prawym na ten głośnik w pasku zadań, wybierz urządzenia do odtwarzania. Kliknij na swój mikrofon potem na właściwości i zobacz czy tam się coś nie przestawiło

mg7k04q.jpg

Opublikowano

Własnie o to mi chodzi, że w urządzeniach do odtwarzania mam Headset o takie coś:

k3mwby.jpg

A w urządzeniach do nagrywania mam takie coś:

2q3j2f.jpg

Jak już mówiłem jest to na USB, nic się nie poprzestawiało.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...