Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Może takie coś ?

GhostPlayer

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema, kupuję nowego kompa, do ~10k i zrobił mi coś takiego, pomóżcie może coś lepszego w tej kwocie, może coś innego ?

Obudowa: Cooler Master HAF X 710 zl

Płyta: Gigabyte GA-X79=UD5 Intel X79 LGA 2011 1 190zl

Procesor: i7 3930K 3.2HGz LGA2011 2 500zl

Pamięć: Sorsair Vengeance 3x4. DIMM, 2000MHz 445zl

Dysk: Patrio Pyro SE 60gb SSD 2.5 SATA 3 400zl

Karta graf: Radeon HD7970 3GB DDR5 2 000zl

Nagrywarka: Samsung 22x DVD 90zl

Zasilacz: Antec Hiht Current Gamer HCG750-EC 620zł

Chłodzenie: wodne zalman CNPS20LQ S1155 350zł

Dysk: HDD WD CAVIAR Black 1TB 490 zł

Na pewno zmieni się ram, z 12 na 16 i może dysk na 120gb, co wy byście w nim zmienili? Za ten komplet w sumie do zapłaty 8, 795 zł, więc mogę jeszcze coś lepszego kupić do ~11k . Komentarze typu: czemu kupujesz komputer za tyle ? ja mam za 2k i chodzi dobrze ? a ja mam za 30k czemu taki słaby? nie opłaca ci się za tyle kupować , będą zgłaszane jak spam .

Siema, z tej strony Qucheer. ;)

Opublikowano

Komputer ma być do gier? Weź SLI 680. Cooler jest gorszy od zwykłego AC.

http://proline.pl/?id=shopkoszyk&1:CORE+I7-3930K;1:MSI+X79A-GD65;1:NOC+NH-D14+SE2011;1:PGD316G1600ELK;2:GIGA+GV-N680D5-2GD-B;1:WD+WD1002FAEX;1:CM+HAF-X+RC-942;1:SEA+SS-650HT+650W;1:LG+GH24LS70+B+O

Opublikowano

To jak szalejemy to szalejemy. Proszę

http://www.morele.net/inventory/info/ve05d/

Procesor ten co chciałeś.

Potężna płyta główna z 8 bankami pamięci.

Pamięci 2X8GB także zostaje 6 slotów wolnych przez co możesz rozbudować RAM do 64GB

SLI z GTX670

Potężny w pełni modularny zasilacz z certyfikatem gold

Świetne chłodzenie.

Świetna obudowa.

Bardzo chwalony SSD

Jeśli będziesz zamawiał to przy zamówieniu w polu kod promocyjny wpisz

O6A2MVKEK1

i naciśnij obok wyślij to koszt montażu zmieni się na 1 złoty a wysyłka będzie darmowa.

Jeszcze takie uwagi co do zestawu z proline. Budżet 10k złotych a Ty dajesz 2GPU referenty? Do tego zasilacz stary jak świat i ze słabym certyfikatem jak na taki budżet?

Ogółem SLI z GTX680 to nie ma za bardzo sensu bo GTX670 jest zaledwie kilka procent słabszy a sporo tańszy przez co można dołożyć do lepszych rzeczy.

Opublikowano

Ooo jak miło, że kolega chce pomóc, dużo się rozpisałeś i bardzo to przemyślę i jeszcze skonsultuję, ponieważ sam aż tak się nie znam :) Nie ma oszustw na tej stronie, jeżeli tam bym chciał zamówić, pytam, ponieważ zakupów w internecie jeszcze nie robiłem . Może ktoś jeszcze się wypowie :) ?

Opublikowano

morele.net, jedna z lepszych polskich stron ze sprzętem (nie tylko komputerowym) z ratami problemu nie ma, za specjalne kody są zniżki i bonusy :)

Opublikowano

Spokojnie nie ma oszustw. Jak reklamacja to zazwyczaj szybko załatwiają. Jakbyś z montażem brał to jedyne co to możliwe, że karty graficzne by Ci oddzielnie zostawili żebyś sobie sam włożył aby w transporcie się nic nie urwało.

Opublikowano

Daje referenty, gdyż jakby autor chciał wodować grafiki to tylko kupi blok. Na niereferenty nie ma prawie bloków, a po za tym niereferenty mają słabe chłodzenie sekcji. Do twojego zestawu nic, nie mam, ale lepiej brać w tym budżecie GPU od EVGI. Noctua NH-D14 na S2011 będzie lepszym wyborem.

Opublikowano

Może i będzie minimalnie lepszym wyborem ale taki problem, że nie ma jej na morelach obecnie :D

Poza tym wodowanie dwóch grafik to spory koszt dwóch bloków + do tego całe wyposażenie chłodzenia wodnego, które tanie nie jest. Chcąc to zrobić z GTX680 i do tego kupić sporo lepsze części z mojego zestawu to 11k nie starczy

Opublikowano

Więc co będzie lepszym rozwiązaniem ? Chłodzenie wodne było by bardzo ciche na czym bardzo mi zależy, żeby nic nie hałasowało :D

Opublikowano

Te chłodzenia też nie będą złe :)

Zawsze możesz też celować w fabrycznie wyciszane obudowy np fractala

http://www.morele.net/obudowa-fractal-design-define-r3-black-pearl-330284/

Ale moim zdaniem ten CM lepiej się sprawdzi. Poza tym chłodzenie wodne będzie za drogie a chyba zależy Ci bardziej na tym aby wszystkie komponenty były jak najwyższej jakości. Chłodzenie wodne to jak wspomniałem zakup drogich bloków, pompki, kabli, jakbyś jeszcze chciał porządnie to do tego dochodzi duży koszt chłodzenia wodnego na CPU.

Poza tym silver arrow to bardzo potężne a zarazem ciche chłodzenie

http://www.tweaktown.com/reviews/4676/thermalright_silver_arrow_sb_e_cpu_cooler_review/index8.html

Można też poszukać innych testów. Ja Ci poleciłem co uważam za najlepsze ;)

Opublikowano

Siema, kupuję nowego kompa, do ~10k i zrobił mi coś takiego, pomóżcie może coś lepszego w tej kwocie, może coś innego ?

Obudowa: Cooler Master HAF X 710 zl

Płyta: Gigabyte GA-X79=UD5 Intel X79 LGA 2011 1 190zl

Procesor: i7 3930K 3.2HGz LGA2011 2 500zl

Pamięć: Sorsair Vengeance 3x4. DIMM, 2000MHz 445zl

Dysk: Patrio Pyro SE 60gb SSD 2.5 SATA 3 400zl

Karta graf: Radeon HD7970 3GB DDR5 2 000zl

Nagrywarka: Samsung 22x DVD 90zl

Zasilacz: Antec Hiht Current Gamer HCG750-EC 620zł

Chłodzenie: wodne zalman CNPS20LQ S1155 350zł

Dysk: HDD WD CAVIAR Black 1TB 490 zł

Na pewno zmieni się ram, z 12 na 16 i może dysk na 120gb, co wy byście w nim zmienili? Za ten komplet w sumie do zapłaty 8, 795 zł, więc mogę jeszcze coś lepszego kupić do ~11k . Komentarze typu: czemu kupujesz komputer za tyle ? ja mam za 2k i chodzi dobrze ? a ja mam za 30k czemu taki słaby? nie opłaca ci się za tyle kupować , będą zgłaszane jak spam .

hmm ? :) Tak z 1TB, a możesz mi powiedzieć do czego używany jest ten dysk SSD wiem,że jest szybszy ale dokładnie nie wiem :D

Opublikowano

Do tego samego co HDD :D Ogólnie poleca się go aby komputer szybciej ładował programy, gry nie będą się tak doczytywać gdy np grasz w MMO i tak dalej.

Jeśli 1TB to myślę, że taki będzie dobrym wyborem

http://www.morele.net/dysk-western-digital-1tb-caviar-black-7200-64mb-sataiii-wd1002faex-298834/

Przy Twoim budżecie chyba możesz sobie pozwolić na blacka z 5 letnią gwarancją ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...