Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Co lepsze

Regman

8 użytkowników zagłosowało

1. 1. Która posta? lepsza ?

• Kassadin
      7
    • Avinia
      1

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

1.png

Postacie: Kassadin vs Avinia

Zależy mi na: Skuteczności ataku

Dodatkowe informacje: Proszę o podanie + i - postaci.

Regmannn

Opublikowano

Obie nie są złe ciężko wybrać.

Anivia : Ścianka (Dobra gdy ktoś ucieka) , lecz ma małe DMG + skill do dobrej farmy.

Kassadin : Duże dmg , + Szybko ładujący się ult Pro do uciekania ;)

Polecam Kassadina.

KANAŁ YOUTUBE KLIK W OBRAZEK

Opublikowano

# UP

Anivia i mały demejdż ? To chyba nie umiesz nią grać ^^

# TOPIC

Polecam Kassadina - łatwy do nafeedowania, flash co kilka sekund, duży harras

# edit

Anivia też dobra - ścianka, burst jeśli trafisz ze stuna (bo jeśli nie to combo nie zrobisz), ma też tak jakby 2 życia

Wybierz co Ci bardziej pasuje ;p

Opublikowano

A postać Master Yi Dobra na początek ?

Lub Ashe ?

Bo chciałem uzbierać kasy żeby od razu kupić dobrą postać ale nie radzę sobie na tych co są tzn. wygrywam cały czas ; P ale jakoś mnie często zabijają i staty średnio mam 5/7/2

Regmannn

Opublikowano

Mastera Yi możesz zrobić zarówno pod AD jak i pod AP, AD lepszy bo jak się wali crity po 800 - ponad 2 strzały na sekunde, nie ma postaci która by nie padła, chyba że ktoś z thornmailem (Kolczasta kolczuga) , AP natomiast masz z ciosu alfa wieelki dimejdż, heal z dupy - 300 na sekunde przez 5-7 sek (przy 300-400 ap) , dostaniesz stuna i dupa... .

Pozatym jak zabijesz kogoś masterem to redukuje Ci się czas umiejętności, jak zabijesz kogoś z ciosu alfa, możesz użyć go 2 raz w krótkim odstępie czasu,

Także jak będziesz grał Yi to tylko AD, okazjonalnie AP . Kupując go dużo nie tracisz, najtańszy champ :D

Opublikowano

AP - Ability Power - to jest magiczna część lola

AD - Attack Damage - To jest melee - czyli walka w ręcz dosłownie, czyli postacie jak Ashe, Graves, caitlyn itp składane pod obrażenia i prędkość ataku

Opublikowano

Nie zrozumiałem za wile z tymi AP , AD ja dopiero zaczynam a ty mi z takimi skrótami wylatujesz :D

Jeśli nie potrafisz się połapać z tymi LoL'owskimi pojęciami, to tutaj masz zbiór najbardziej potrzebnych tematów http://www.mpcforum....gue-of-legends/

BTW: Master Yi to dobry wybór. Był to mój pierwszy champion i do dziś jestem zadowolony. Czasami statystyki wyglądają tak: 25/0/x :D

@UP: Aleś mu to opisał -.- od kiedy AP to jakakolwiek część lola? I od kiedy Attack Damage to melee? Ashe i Graves nie są melee, tylko ranged B)

7m9a.png

Opublikowano

Chodziło mi o to że AP to tj. część lola, kuwa nie wiem jak się wysłowić ;d

może tak - niektóre itemy zaliczają się do AP bo mają Moc umiejętności przydatną na magów, a AD to przedmioty z obrażeniami ...

Opublikowano

Mastera Yi możesz zrobić zarówno pod AD jak i pod AP, AD lepszy bo jak się wali crity po 800 - ponad 2 strzały na sekunde, nie ma postaci która by nie padła, chyba że ktoś z thornmailem (Kolczasta kolczuga) , AP natomiast masz z ciosu alfa wieelki dimejdż, heal z dupy - 300 na sekunde przez 5-7 sek (przy 300-400 ap) , dostaniesz stuna i dupa... .

Pozatym jak zabijesz kogoś masterem to redukuje Ci się czas umiejętności, jak zabijesz kogoś z ciosu alfa, możesz użyć go 2 raz w krótkim odstępie czasu,

Także jak będziesz grał Yi to tylko AD, okazjonalnie AP . Kupując go dużo nie tracisz, najtańszy champ :D

Master Yi jest bruiserem.

@top

Kassadin.

Flash co 7 sec., kontra na większość midderów.

Jedyny minus - banowany często.

random.jpg

,,Odi profanum vulgus et arceo"

2lvpyc.jpg

by Cristiano.

1353427424-U307916.png

by MrSpritex1 (ja)

Opublikowano

Yhym nie potrzeba mieć kolczastej kolczugi by zabic takiego mastera, sam wiem, bo grałem swainem i był wydfeedowany master Yi pod ad zrobił quadre po czym zginal ode mnie, E+Q+W+R i dedł.

@Top na początek nie kupuj takich trudnych postaci, bo sie wkur.. i przestaniesz grać. Zagraj sobie na początek np sivir, duży dmg, blok umj, dobre ulti.

Jeśli miałbym wybierać te 2 postaci to kupuj kassadina, sam go dziś kupiłem i nawet nawet, dostali ładne baty.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...