Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czy Prv Przez Hamachi Jest Legalny^^i+rozwiazanie?

mikewca1188

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wiec tak. nie uzywalem hamachi do priv Metina ,

1: czy jest to cos takiego jak siec lan tylko przez internet ?

2: czy stawianie serwera mt 2 na tym nie pociagnie za soba zadnych konsekwencji^^ ?? wiadomo ze potrzebna licencja na priv...ale musial by ktos to znalesc

3.czy jak zrobie serwer przez hamachi to czy ktos niepowolany moze oprocz tych osob ktore chcem wejsc na serwer ktory postawie?

Chodzi mi o gre gracz przez neta------> serwer+moj komp <-----Gracz przez lan lub net

czyli graly by 3 osoby ja i 2 komputer w sieci (razem podpiete kompy przez sieciowki do routera) + brat przez neta .

Jak byscie proponowali to rozwiazac^^ ewentualnie moge zostac przy opcji 2 kompow przez lan. Aha na wszystkich kompach win xp jak cos^^

Sygna Poszla na spacer. wiosne mamy ;)

Opublikowano

Jeżeli chodzi o legalność.

Jak postawisz serwer na hamachi i itemshop za free to raczej z gameforge lub ymir cie nie dopadnie.

Jeszcze jak stawiasz dla 3 osób możesz być spokojny.

Chyba że postawisz serva dla np. 100 osób+ itemshop płatny to wtedy może cie spotkać przykra konsekfencja.

Opublikowano

nie potrzebuje stronki z is itp...wszystko dodam sobie do handlarzy ^^

gral bede ja moja kobita i brat wszyscy w 1 mieszkaniu. ewentualnie jeszcze 1 osoba i koniec.

A co do tego czy ktos moze znalesc moj serwer w necie ? czy siec przez hamachi jest zabezpieczona ? zeby nikt nie wlazl:P

Opublikowano

ok dzieki wielkie za wyjasnienie bede prubowal;)

a jesli chcialbym bezposrednio podpiac 2 kompy kablem sieciowym...bez rutera(moge go sobie odlaczac:P) to ruszy bez hamachi...?

bo w poprzednim temacie nie uzyskalem odpowiedzi

Opublikowano

to jak przez router to jeszcze lepej bo nie bedziemy tracic dostepu do neta:) Bede prubowal dzieki za odpowiedzi i rady...Topic CLOSE prosze:)

• Dodaj nową pozycję...