Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Latarnia - ad carry

En1CeKa

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ostatnio na ad carry zacząłem składać latarnie, zamiast rushować infinity, bt.

I powiem wam, że dobrze mi się gra kosztuje zaledwie 1600g a daje więcej niż bf sword za 1650g.

Wole mieć armor, lifesteal, troche dmg, warda, robić szybką jungle, smoka niż mieć te 45dmg.

Na linii latarnia sprawdza się znakomicie, przykładowo: graves pasyw + taric + runy + latarnia i wyciągamy +- 200armora.

Na końcu sprzedaje latarnie i wymieniam na bt.

Ogólnie build wygląda tak:

buty > 2x doran > latarnia > infinity > phantom > last whisper > ga

Co wy o tym sądzicie, żeby składać latarnie na carry ?

Opublikowano

Ostatnio na ad carry zacząłem składać latarnie, zamiast rushować infinity, bt.

I powiem wam, że dobrze mi się gra kosztuje zaledwie 1600g a daje więcej niż bf sword za 1650g.

Wole mieć armor, lifesteal, troche dmg, warda, robić szybką jungle, smoka niż mieć te 45dmg.

Na linii latarnia sprawdza się znakomicie, przykładowo: graves pasyw + taric + runy + latarnia i wyciągamy +- 200armora.

Na końcu sprzedaje latarnie i wymieniam na bt.

Ogólnie build wygląda tak:

buty > 2x doran > latarnia > infinity > phantom > last whisper > ga

Co wy o tym sądzicie, żeby składać latarnie na carry ?

Latarnia jest dobra jak jestes sam na linii wlasnie gravesem czy miss,bo np. macie afkera supporta,wtedy latarnia sprawdza sie znakomicie,zeby moc deffowac i farmic.Jezeli gramy normalnie to polecam tylko do corkiego lub gravesa jezeli faktycznie jestes z tariciem

sstwc.jpg

Opublikowano

Co kto lubi. Jeśli dobrze Ci się tak gra to nie ma problemów. Mnie nieraz hate'owali za budową łzy bogini na Anivii (bo nie umiem korzystać z many - lulz u noob l2p) a potem stackowania 3 kostórów archanioła (lol passyve is unyque u nub report him) by mieć z nich 540 AP.

Z drugiej strony robienie szybkiego smoka powinno być domeną junglera (ty masz mu tylko pomagać). Wardowanie twojego tyłka należy natomiast do supporta.

wikmk9.jpg

Opublikowano

Moim zdaniem latarnia w late wymięka.

Wrogi ad carry kupi cleavera i już masz po latarni, tzn na nic się ona zda.

Na początku.. Jak up napisał "co kto lubi".

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...