Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[pytanie] cisco & i5

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

elo, mam zamiar kupić taki oto serwer: http://www.ovh.pl/serwery_dedykowane/superplan_best_of.xml

Intel Core i5-2400

16 GB DDR3

2x 2TB - SATA2 SOFT 0/1

Przepustowość gwarantowana:

100 Mbps **

oraz taki firewall http://www.ovh.pl/serwery_dedykowane/firewall_serwery_dedykowane.xml

ile osób uciagnie? ma ktoś poradnik jak skonfigurowac serwer i sprzętowy firewall pod bezpieczeństwo? Widziałem IPF i inne programiki pod FreeBSD ale nie wiem który jak najmniej obciąża serwer

czy na serwerze zagra 500 osób bez lagów?

BlackShot

sergeantmajory.png

Vectorek

Klan: Aeria

Opublikowano

Zagra nawet i 1000 osób raczej ;).

Polecam PF, jeśli mowa o firewallu systemowym, ew dodatkowo IPFW do banów ip i programów typu PortSentry.

Co do sprzętowego firewalla, to ovh z tego co pamiętam świadczy jego konfigurację po zakupie pod upodobania klienta, ale nie jestem pewien..

PS : Polecam jednak większe i mocniejsze łącze ;).

@Down Jakoś ja się wypowiedziałem na ten temat ^^. Konkretnie chodzi Ci o którą część mojej wypowiedzi ? :P Chyba, że był to pseudo ironiczny sarkazm .. ; p.

1377371138-U1002370.png

Opublikowano

Nie pytaj o takie rzeczy na mpc tu nikt się nie wypowie na temat.Możesz napisać do usera AdminBsd czy jakoś tak kolega kompetentnie się wypowiada

@Up Pierdolisz?

Opublikowano

@Welnes dzięki wielkie, jesteś pro :)

Wie może co zablokowaćw IPW itp? Poprostu ostatni raz robiłem dedyki 2 lata temu, a wtedy nikt raczej konkurencji nie likwidował. :)

BlackShot

sergeantmajory.png

Vectorek

Klan: Aeria

Opublikowano

@Welnes dzięki wielkie, jesteś pro :)

Wie może co zablokowaćw IPW itp? Poprostu ostatni raz robiłem dedyki 2 lata temu, a wtedy nikt raczej konkurencji nie likwidował. :)

Nie zrozumiałem, jak masz jakieś konkretne pytanka to pisz na PW, może jakoś pomogę .. ;)

@Down Jednak nie? Wiadome, że to proste, ale myślałem, że ovh świadczy i taką usługę ;c

1377371138-U1002370.png

Opublikowano

Ovh nie konfiguruje firewall'a... Jeśli się decydujesz na jego zakup to powinieneś sam sobie go skonfigurować. Dużym problemem to nie jest. ;s

Opublikowano

Pamiętaj, firewall cisco bez dobrej konfiguracji nic ci nie zablokuje :), a prawda taka, że ddos i tak zapcha łącza. Mimo że cisco go zablokuje.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...