Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Brak potworów na mapach i w metinach.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, tym razem mam taki problem, że wgrałem gotowiec od RyKoX i jest pare błędów: Na mapie Lodowy Zamek - brak potworów, Atlantyda v3 - jak powinno wejść do gry wyłącza się metin, Śród Ziemie - Całe czarne tło, kompletna pustka, Miasto Duchów - brak potworów, ale są metki, więc to chyba o to chodzi. A w metkach chodzi o to że jak je bije, to nie wyskakują ze wszystkich metków potwory, znaczy się nie widać ich, a dmg zadają. O co tu chodzi? Da się to naprawić czy co. A może ma ktoś jego folder game co już jest naprawiony itp. Najlepiej jakby ktoś powiedział jak to naprawić.

6fc086389b796c47.jpg
Siedzę na mpc gdy jest czas, dzięki temu dużo się od was uczę dzięki!!

Opublikowano

Te całe SF by RyKoX to nic innego jak Pliki Serwerowe by Qentinios . Skorzystaj z tych orginalnych Q a nie

pseudo podobnych które jak widzisz mają takie błędy .

*̡͌l̡*̡̡ ̴̡ı̴̴̡ ̡̡͡|̲̲̲͡͡͡ ̲▫̲͡ ̲̲̲͡͡π̲̲͡͡ ̲̲͡▫̲̲͡͡ ̲|̡̡̡ ̡ ̴̡ı̴̡̡ *̡͌l̡* ٩(͡๏̮͡๏)۶

Opublikowano

Masz racje, to jest jedno i to samo LoL?? Już pobrałem, wrzucam i dam edit czy działa.

@edit1

No wrzuciłem, wszystko jak w instrukcji, i coreftp i navicat się łączą, a gra: Błąd podczas łączenia się z serwerem ;). A wtedy działało, żadnych błędów nie wywala serwer, dziwne.

6fc086389b796c47.jpg

Opublikowano

Wole pobawić się chyba jednak z RyKoX, bo niema bynajmniej błędów przez które nie mogę się połączyć.

6fc086389b796c47.jpg

Opublikowano

to nie musi byc blad w plikach ale moze nie masz wgranych do clienta niektorych moobow

ew. posprawdzaj regeny map i resp z metinow

Obama wie, co robisz!!!
131894.jpg                                                                                                                                                    4906167742.png

LTE Play Opole

Opublikowano

Zacznijmy tak:

1. Które pliki lepsze:

- Badara

- taki_niesmialy

2. Na których plikach najpewniej działały by te mapki i potwory

3. Czy powód tych mapek to klient - nie dodał czegoś

- Jak coś z tym związane itp to jak to naprawić.

6fc086389b796c47.jpg

Opublikowano

Sam dodaj na mapę resp mobów, to nie takie trudne. Wystarczy troszkę poszukać. ; )

http://www.mpcforum.pl/topic/262212-tutdodawanie-mobow-na-nowe-mapy/

edit. Polecam taki_niesmialy. Badara , to w ujj errorów, nie opłaca się nawet pobierać. To wielki bóg Freebsd, ale odwalił chałę z tymi plikami, jak chcesz się męczyć z odbugowywaniem , to bierz Badarka, sam pobieram pliki " taki_niesmialy " i wolę na nich pracować .

Opublikowano

No racja mam taki_niesmialy i nie narzekam, poza tym co tu w temacie o te potwory i mapki, bo to ze nie widzę niektórych hwangów a resztę all widzę to mi nie wadzi.

edit1

a jak nie mam folderu Hongkong? Jutro sprawdzę Co i jak z tymi mobami. Ale co teraz ze nie widzę niektórych potworów, na atlantyde v3 postać buguje, a na Śródziemie jest calutki czarny obraz ale mogę otworzyć eq czy coś i się np tp

6fc086389b796c47.jpg

Opublikowano

Widać RyKox wrzucił niedopracowanego Clienta jak i pliczki . Postaram się je w najbliższym czasie bardzo ładnie wyedytować. Jak nie widzisz hwangów, to skopiuj ikonki z innego clienta , wejdź w tut jak edytować clienta i napewno sobie poradzisz.

;)

Sam się tak uczyłem . ; ]

Opublikowano

Clienta edytować umiem, ale nie przeszkadza mi brak zbroi. A co teraz z tymi mapkami inne pliczki?

6fc086389b796c47.jpg

Opublikowano

Jeśli chodzi o to czarne tło , to nie pamiętam, ale na plikach Quetinosa miałem to przez brak wpisu w atlasinfo.txt w cliencie, albo za dużo map masz w Configu na 1 channel możesz mieć 32 mapy, sprawdź ile masz wpisanych tam ; >

Nie powiem ci dokładnie czy to przez config, bo dawno tego nie robiłem, ale jak skasowałem kilka map stamtąd , to normalnie mogłem jeździć po mapie. = )

Próbuj, może ci się uda . ; )

Opublikowano

a tak gdzies przeczytalemvze za duzo mapek tylko nie bylo jak to naprawic. a moze dalby ktos rade up dzialajacy juz folderbgame z mapkami

6fc086389b796c47.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...