Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Co to jest ovc

Kakauko

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Co to jest ovc i czy to pomaga? zauważyłem na wr-stats że przy moim nicku jest ovc i daty kiedy niby tego używałem proszę o pomoc jak to ewentualnie usunąć.

Opublikowano

ovc = overclocking, chodzi o podkręcanie procka, jak go podkręcisz to jesteś szybszy w grze od innych graczy dzięki czemu masz przewagę nad nimi, jest to zabronione. Widoczne system wykrył ovc u Ciebie na kompie.

ovc = overclocking, chodzi o podkręcanie procka, jak go podkręcisz to jesteś szybszy w grze od innych graczy dzięki czemu masz przewagę nad nimi, jest to zabronione. Widoczne system wykrył ovc u Ciebie na kompie.

Opublikowano

Tak w biosie musisz sie pobawić, btw. nietylko jesteś szybszy ale także broń ci szybciej strzela,fast resp itp. przeładowujesz w ułamku sekundy...

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

Jeżeli nic nie podkręcałeś to raczej tego nie zmniejszysz. Ogólnie sam zauważyłem, że ludzie z mocnym sprzętem (i7) mają taki efekt bez kręcenia procka.

I nie jest to zależne od podkręcania w biosie ale w programie. Sam mam zawyżone parametry w biosie - jednak gra chodzi normalnie.

32354141673387527780.png

Opublikowano

@UP

Głupota głupota głupota.. Wbrew wszystkim plotką I7 czy też inne komputery z procesorami Intela z seri 'i" nie dają żadnej przewagi.. tak samo właczenie turbo bosta..Zostało to wyeliminowane jakieś 2/3 miechy temu jeszcze za czasów g1.. wiec jesli ktoś kreci.. i to widać to tylko i wyłącznie programem .. bo BIOS także nie daje przewgai.. wiem bo sam probowalem podkrecic biosem i nie dizała ;) a Overclockiing działa jako cheat.. wiec za to też mozna równierz otrzymać bana..

Opublikowano

Już wiem o co chodzi to nie u mnie na komputerze tylko jak grałem na innym bo 2012-0*-0* *2:2*:** to ostatni raz kiedy wykryli u mnie ovc. Dzięki za pomoc każdy dostaje po like temat można zamknąć.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...