Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Zbieranie okreslonych itemkow

Szkanatos

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Mowie ze napracowalem sie piszac to.

Uzywam MH by KaMeR1337 . Wszystko pieknie chodzi. AutoPickup, oddawacz expa, start_bot stop_bot. Ale slabo jest troche z tym zbieraniem sztabek. Omija mi 5-10 sztabek z rzedu poniewaz zbiera te blizsze itemki. Wiecie moze jak albo :

1) Zwiekszyc zasieg autopickup

albo

2) Zrobic by zbieralo same sztaby

Wiem, ze da sie ustawic by zbieralo same sztaby. Da sie zrobic ss'a ryby. Tak jak w FishBocie by Erpel v4.1 . Wybierasz co ma zrobic z okreslona ryba i on to robi tzn. zabija albo wywala. Moze daloby sie zrobic ss'a sztabki zlota (chodzi mi o te z EliteMT2 2, 5, 10 mln ) odpalic czita w oknie i wybrac np. ktore sztabki ma lapac a ktore np. wywalac (chociaz tak sie nie robi). Wiecie moze czy daloby sie takie cos opracowac? Albo dajcie mi nazwy plikow odpowiadajacych za te itemy na ziemi.

O wlasnie. Moze w plikach tych itemow ktore sa na ziemi da sie pousuwac zbedne nazwy takie jak zbroje rozne i miecze a zostawic te sztabki. I on wtedy bedzie wyroznial je na tle innych itemkow na ziemi.

Chcialbym sie dowiedziec czy jest mozliwe zrobienie takiego czegos?

76561198093573641.png

Opublikowano

w easymetin2 na pl jest takie cos ze zbiera okreslone zeczy ale na privy nwm czy jest kiedys byl taki bot ktos tam cos pisal ze robi bota ze zbiera same sztaby i szkaty blasku itp poszukaj na mpc tworzenie cheatow , archiwom albo chacki :D

ps : w modzie jest taka funkcja ze wywala wszystkie miecze zbr naszyjniki do 54lv chyba zrob moda na ten serv i po problemie :D

Kradne , gwalce i zabijam

azwgvn.png

Opublikowano

Tylko ze jest problem. Bedzie wtedy lagowalo. Bo jak bedzie wyrzucal i spowrotem to zbieral i znowu wyrzucal to bedzie spowolnialo gre i bedzie mi wbijac lvl postaci ktorych nie chce.

@Edit Ale co mi to da ja chce zeby zbietalo kazda sztabe bez wyjatku i zeby nie omijalo ich czyli zwiekszony zasieg. Bo to troche nie ma sensu jak wyrzuci mi itemy i je znowu zbierze

76561198093573641.png

Opublikowano

Mozna poszukac czegos takiego jak sprawdzanie calego obszaru i jesli w tym obszarze znajduje sie item o okreslonym id to go podnosi.

Unbanned :]

Wszelkie pytania/wiadomości kierować na

Misiekantos253

Opublikowano

Mozna poszukac czegos takiego jak sprawdzanie calego obszaru i jesli w tym obszarze znajduje sie item o okreslonym id to go podnosi.

No tak tylko co to za pliki? Gdybym wiedzial ktore to... to sam bym znalazl ten sposob na to. A to byl by przelom bo na privy nie ma AutoPickupa wybranych itemow. Misiekantos ja poszukam tego na google, ale ty tez sie postaraj ;)

76561198093573641.png

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Po prostu FILTER taki jak w M2Bob czy EM2 :-) Tylko teraz sprawa z ID sztabek i funkcji która je wykryje oraz podniesie na większym obszarze :-)

• 3 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...