Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Twisted Fate - Ap czy Ad?

wojberry

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak w temacie.

Lepiej go robić pod ap czy ad?

Prosiłbym też o buildy dla danego sposobu i rozkładanie skilli.

Z góry dzięki

League of Legends

Opublikowano

AP ponieważ jest dobrą kontrą na postacie typu Anivia Kennen. AD TF to masakra każdy go zjada jak chce.

Build:

Sorcery

Lich Bane

Rabadon

Rylai

Abyssal

Death Fire Grasp

Losowe itemy podałem także nie jest taka kolejność

Opublikowano

Kiedyś się grało ad twistedem i nadal można, ale w obecnym stanie postacie są specjalizowane na daną linie więc TF akurat należy do postaci na mida.

Opublikowano

Tylko i wylacznie ap

Wtedy z jokera bierze duzy dmg

1366981151-U331881.png
By Vanosz

|Ex Moderator League of Legends | Ex Moderator Duel of Champions | MPC Gold Member |

Opublikowano

Twisted Fate jest i tak lipny . każdy go kontruje.

tf z LB pushuje towery bardzo szybko. Ma stuna, nieskończoną manę, OP ganki, po nerfie oracla znaczenie jego ulti wzrośnie, Najlepszy escape system po 6lvl

Opublikowano

Nie gram tf, ale przeciwko jemu dużo razy grałem. Pod AD średnio mu szło, stunował żółtą i tylko ksuł, ale w innej rundzie jak koleś grał po AP to całkiem ładnie nakurwiał niebieską kartą :F

Opublikowano

I tak wiem ze tf jest useless w tf<xDD>

Na poczatku niby straszny dmg a potem kupa sie z niego robi,gry nim nie zcarrujesz to napewno

Ale lepszy pod ap niz ad

sstwc.jpg

Opublikowano

AD TF z spellami Exchoust i Ignite 1 to max "E" i tf jest nie do zajebania ma taki dmg jak 4 karta walnie to sciaga 2-3 belki (to akurat w moim przypdaku) Jest zajebisty pod AD przez to ze ma stuna typowy right click. Wciskasz w wybierasz stuna i prawy na kolesia rozwalasz go w 3 sek on cala walke na stunie przesiedzi a jak da rade sie ruszyc to ignite exchoust i koles jest w d*pie potem tylko znow W i zolta i koles nie ma szans przezyc.

A jego ulti jest stworzone dla AD wybierasz zolta uzywasz ulta tp sie do kolesia i right click i po kolesiu.

Item Build: Nie robisz mu nic po zycie to AD carry a nie Offtank

Ja np mam do niego taki build:

-berserki

-infinity edge

-2x phantom dancer

-2 bloodthister (nie pamietam jak to sie w angielskiej nazywalo)

Na normalnych grach wyciagniesz jak nic staty 20-5-10 jakos takie a na rankedach jeszcze wyzsze bo nikt sie nie obawia TF zwlaszcza pod AD bo ludzie mysla tak jak tu ze on jest slaby i kolesia robisz niespodzianke ze jest zajebisty wyciagniesz na rankedzie jak nic z 30 killi chyba ze ludzie znaja potege TF pod AD to takiego czegos nie wyciagniesz wtedy bedziesz mial jakos 15-7-10 ale tez zalezy od teamu jak normalny team masz to bedziesz pogrom robil.

w skrocie TF POD AD!!!

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

Na normalnych grach wyciagniesz jak nic staty 20-5-10 jakos takie a na rankedach jeszcze wyzsze bo nikt sie nie obawia TF zwlaszcza pod AD bo ludzie mysla tak jak tu ze on jest slaby i kolesia robisz niespodzianke ze jest zajebisty wyciagniesz na rankedzie jak nic z 30 killi chyba ze ludzie znaja potege TF pod AD to takiego czegos nie wyciagniesz wtedy bedziesz mial jakos 15-7-10 ale tez zalezy od teamu jak normalny team masz to bedziesz pogrom robil.

w skrocie TF POD AD!!!

Co za misterny plan,ma to taki sens jak na sorake pierwszy item kupic doran's blade. :)

• 2 lata później...
Opublikowano

Moim zdaniem TF jest lepszy pod AD, jednak że trzeba się wykazać skillem... Może na początku nie będzie taki z*******y. Ale potem penta gwarantowana w team fight. TF leci tak samo jak Yi z itemami :) Jest po prostu PRO. Klikamy W wybieramy zółtą kartę, tepamy się do typa pyk żółta karta nawalamy w gościa i nie jest w stanie przeżyć, chyba, że jest to tanker. Kiedy widzimy tanka w przeciwnym teamie, pod żadnym pozorem nie robimy twisted fate pod AD, bo to jest bez sensu :) Druga postać która miażdży Tf'a AD to nafeedowana akali. Dzisiaj grałem Twisted fatem AD i na prawdę polecam. AP również jest fajny i dobry, ale jednak trzeba być defensywnym. Ale to jest tylko i wyłącznie moje zdanie ! Róbcie go jak chcecie, ja tylko wyrażam opinię. Docencie w końcu tą postać! Zawsze jak nią gram wszyscy uważają, że to jakiś troll... A tak na prawdę ta postać jest po prostu... Zajebista, nie wiem czy wszyscy zrozumieli... Ta postać jest zajebista.

Pozdrawiam.

Opublikowano

ino AD TF, ogromny AS z pasywki ( E bodajze )

Rozkładanie skilli E>W>Q

na jungli to flara/infinity/statik/lw,krwio i cos tam na ad jeszcze.

ach_96055.png

"Gram w LoLa bo nie działa mi DotA 2" - Mrostry0407

Opublikowano

Moim zdaniem TF jest lepszy pod AD, jednak że trzeba się wykazać skillem... Może na początku nie będzie taki z*******y. Ale potem penta gwarantowana w team fight. TF leci tak samo jak Yi z itemami :) Jest po prostu PRO. Klikamy W wybieramy zółtą kartę, tepamy się do typa pyk żółta karta nawalamy w gościa i nie jest w stanie przeżyć, chyba, że jest to tanker. Kiedy widzimy tanka w przeciwnym teamie, pod żadnym pozorem nie robimy twisted fate pod AD, bo to jest bez sensu :) Druga postać która miażdży Tf'a AD to nafeedowana akali. Dzisiaj grałem Twisted fatem AD i na prawdę polecam. AP również jest fajny i dobry, ale jednak trzeba być defensywnym. Ale to jest tylko i wyłącznie moje zdanie ! Róbcie go jak chcecie, ja tylko wyrażam opinię. Docencie w końcu tą postać! Zawsze jak nią gram wszyscy uważają, że to jakiś troll... A tak na prawdę ta postać jest po prostu... Zajebista, nie wiem czy wszyscy zrozumieli... Ta postać jest zajebista.

Pozdrawiam.

Ludzie nauczcie się patrzeć na daty tematu!

Aktualnie jest najlepszy pod AP.

b1427b380f6a1da2.png5623214702585481002474.gif
Opublikowano

2 lata temu to można było nim iść pod ad i nawet dawał radę ale teraz to będzie useless.

Podaj mi rękę, zaróbmy hajs... 

eh8pquc.jpg

Core i7- 4960X @ 4.5GHz

Asus P9X79 Deluxe

GTX 780 SC

HyperX Predator 16GB

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...