Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Ocena na koniec roku, wina nauczyciela?

12wertpos

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie moje oceny z chemii razem ze średnią :

http://imageshack.us/f/210/1s1s.png/

i problem polega na tym że, od ok. 2 miesięcy próbuję! się poprawiać, ale pani ciągle mówi

-przyjdź w poniedziałek

-przyjdź w środę

i tak w kółko. Poprawiłem sprawdzian i dostałem z niego 2 ( czyli oceny z 2 semestru 4,1,2,1 średnia roczna powyżej 2, a semestralna 2,00)

I do tego jeszcze mi 2 nie chce wstawić. Jest to moja wina czy pani ( chodzi o poprawę ) Uczyć się uczyłem cały rok, ale chemia mi poprostu nie idzie, z innych przedmiotów mam 3-4 oraz pare 5.

Opublikowano

Tam nie ma jednej 1 bo jest ona poprawiona na 2 :) 4 +1 +2 +1 = 8 8/4 = 2

Napisałem że się uczyłem, tylko chemia jest jakaś "inna" i nie moge nic zapamiętać.

Pozatym, na 1 sprawdzianie, nie policzyła mi jednego punktu ( sic!) za to że było coś tam zamazane ( wyglądało to tak, pytanie zamknięte - zamazana literka, i obok dobra) odp była napewno dobra gdyż kolega miał tak samo i było dobrze, za ten 1 punkt bym miał 2.

Opublikowano

Trzeba było się uczyć tak aż byś miał spokojnie 2 a nie teraz narzekasz na panią !

z tych ocen wychodzi średnia 1.8 więc to jest 1 ;)

To chyba u ciebie, u mnie dop jest od 1.6.

@top

nie wiem jak u ciebie, ale u mnie ta jedynka też się wlicza. Powiedzmy, że mam 3,1,1,3, poprawię jedną 1 na 4, to będzie 1/4. Czyli wchodzi mi w średią 3,1,4,1,3.

Taka u mnie panuje polityka - szkoła średnia.

Opublikowano

Nauczycielka nie będzie biegała za tobą i ciągle pytała czy możesz dziś poprawić jakiś test czy coś, sam musisz się o to starać ;f

Opublikowano

Gadałem już wiele razy, nic.Wiele osób potwierdzi że gania nas tak z 2 miesiace z tą poprawą.

To podaj ją do sądu za zniewagę ucznia. -.-

Skonsultuj się z wychowawcą, a jak nie pomoże to idź do innego pedagoga.

Opublikowano

Może wytłupaczę dokładniej.

Jest poniedziałek, powinienem pisać poprawę, jak i wiele innych osób z klasy. Ona mówi żeby przyjść odpowiadać w środę ( na kółko ) bo nie ma czasu, ma wiele innych popraw do sprawdzania. dobra Środa, przychodzimy, siadamy, po ok. 10 minutach mówi że nie ma dla nas czasu dziś, żeby przyjść w poniedziałek.

Jeszcze mówiła że nam tych popraw nie sprawdzi ( sprawdzianu, tej co dostałem 2 ) Bo inne klasy napisały bardzo słabo, więc my też pewnie napisaliśmy słabo. Na początku mówiła że poprawie sprawdzian ( z poprawy dostałem 2 ) i zdam, teraz mówi że muszę jeszcze odpowiadać itd.

Opublikowano

Jak masz problem z nauczycielem , to skonsultuj się z dyrektorem. Rozmowa w obecności dyra i nauczyciela chemii. To jest to , czego ci teraz potrzeba. Nazmyślasz trochę o problemach , poprawie , dyro weźmie cie na litość , i na konfie wystawią ci 2 z chemii. Miałem taką sytuację z matmy :D

22fu7of2onif.png
Opublikowano

Może wytłupaczę dokładniej.

Jest poniedziałek, powinienem pisać poprawę, jak i wiele innych osób z klasy. Ona mówi żeby przyjść odpowiadać w środę ( na kółko ) bo nie ma czasu, ma wiele innych popraw do sprawdzania. dobra Środa, przychodzimy, siadamy, po ok. 10 minutach mówi że nie ma dla nas czasu dziś, żeby przyjść w poniedziałek.

Jeszcze mówiła że nam tych popraw nie sprawdzi ( sprawdzianu, tej co dostałem 2 ) Bo inne klasy napisały bardzo słabo, więc my też pewnie napisaliśmy słabo. Na początku mówiła że poprawie sprawdzian ( z poprawy dostałem 2 ) i zdam, teraz mówi że muszę jeszcze odpowiadać itd.

To jest plaga, to, że klasa 1A napisała źle, to dlaczego 1B ma napisać tak samo? U mnie też się trzyma tego jeden nauczyciel. To nie jest argument do takiego działania. Zgłoście się do dyrektora.

My kiedyś złożyliśmy petycję w gimnazjum, podpisało się 450 na 600 uczniów, i nauczycielkę zwolniono.

Opublikowano

Jak można nie lubić chemi ^^

Chemia to styl życia :D

Podejdź do niej na lekcji i powiedz , że chcesz poprawić ocenę ustnie.

@DOWN racja . "koleś dobrze gada polać mu " :D

logo1.png
Opublikowano

Właśnie o to chodzi że się ucze, ale nie mogę niczego zapamiętać tak jest tylko z chemii, np. z geografii z której uczę się tylko jakieś 10-15min mam same 3 i 4. Dobra a teraz lecę się uczyć chemii. Jutro poprawa, myślę że napisze, bo będzie to wyglądać tak : Podaje ona nazwę soli, ja piszę wzór i 4-5 metod otrzymywania.

Opublikowano

Nam zawsze z librusa ocene wystawia powyżej 1,64 jest już ocena wyższa czyli dwa :>

Nie wiem jak to jest, chyba może Ci obniżyć za twoją postawę na lekcji czy co.... Zapytaj się najlepiej wychowawczyni - może ona z nią pogada...

Tylko powiedz, że się starasz, z ocen Ci już wychodzi dwa a Pani Ci nie chce wystawić...

Tak w ogóle to ona powinna dać Ci tą ocenę bez gadania, ponieważ jesteś na skraju dostania negatywnej oceny,

w takiej sytuacji u mnie nauczyciele jeszcze zawyżają.... Niektórzy u mnie prawie, ale jak już przyjdą i napiszą pozytywnie sprawdzian czy coś... to da już to dwa...

Opublikowano

Jeśli średnia nie przekracza 2, to ma prawo wystawić ci jedynkę bez zająknięcia.

To, że ci chemia do głowy nie wchodzi to żadna wymówka. Zaciskasz zęby i kujesz, jak ci nie wchodzi do głowy to rozumieć nie musisz ale zakuć może każdy...

Coś mi mówi, że nie mówisz wszystkiego, a nauczycielce podpadłeś osobiście - w taki wypadku jest tylko jedna rada. Pracuj żeby pokazać jej, że się starasz. Ma prawo ci wystawić niedostateczny i ciąganie jej po sądach (sigh*) i dyrektorach nic nie da...

742611478555387739101.jpeg

Opublikowano

Jeśli średnia nie przekracza 2, to ma prawo wystawić ci jedynkę bez zająknięcia.

To, że ci chemia do głowy nie wchodzi to żadna wymówka. Zaciskasz zęby i kujesz, jak ci nie wchodzi do głowy to rozumieć nie musisz ale zakuć może każdy...

Coś mi mówi, że nie mówisz wszystkiego, a nauczycielce podpadłeś osobiście - w taki wypadku jest tylko jedna rada. Pracuj żeby pokazać jej, że się starasz. Ma prawo ci wystawić niedostateczny i ciąganie jej po sądach (sigh*) i dyrektorach nic nie da...

2 jest od 1.75

xD

262xro2.jpg

xD

Opublikowano

zależy od systemu jaki uznaje nauczyciel.

np. u mnie z fizyki ocena ze sprawdzianu ma wagę 16, a nauczyciel w elektronicznym wpisuje normalnie jako zwykłą ocenę, kumpel się tak prawie przejechał, tutaj mu wychodziła średnia 2,3 a u nauczyciela w średniej ważonej 1,x bo sprawdzian był na banie.

idź z nią pogadaj, ale nie na lekcji, tylko np. po lekcji, albo zaczep ją na np. długiej przerwie.

Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.

1394725204-U719057.png

Opublikowano

U nas jest tak, że jak ktoś jedzie na samych kosach, to pokaże zeszyt i ma 2 :D Ale tylko niektórzy nauczyciele tak robią.

Moim zdaniem ty zawaliłeś, jak napisałeś sprawdzian na 1 to było od razu poprawiać, jakbyś nie wiedział, że na koniec roku jest zapierdol i nauczyciel nie ma czasu.

1356721310-U739101.png

Opublikowano

Nie chce ci dać 2 bo pewnie cały rok się opieprzałeś, a nauczyciel wystawia ocenę z całego roku, następnie może coś przeszkadzałeś jej na lekcji.

nieregulaminowa sygnatura

Opublikowano

Wiecie że jest coś takiego jak waga oceny? Możesz mieć np. 2,2,1 ale np. dwojki z czegoś mało ważnego, a jedynkę z np. pracy klasowej i może to być jedynka na koniec... Porozmawiaj z nauczycielem, ew. skonsultuj to z wychowawcą. Poproś nauczyciela od chemii, aby podała "tabelę wag" (że np. praca klasowa ważniejsza od zadania domowego).

09.08.10

pracował jak ciężki przemysł, bez żadnej domieszki chemii bo talent to dziesięć procent, reszta to morderczy trening.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...