Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Dochodowy klon

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam pytanie zrobienie jakiego klonu przyniosło by mi największe zyski?

Nie jestem nastawiony na przyjemność z tworzenia gry bo trzeba się zacząć uczyć a przy okazji coś zarobić.

Miałem zamiar robić klona footballteam.pl Nawet zrobiłem około 40%, lecz zauważyłem że tego typu mają mało graczy.

Myślałem nad gladiatusem lub bitefightem. Macie jakieś propozycje?

(silnik pójdzie na sprzedaż lub ...)

logo.png

Opublikowano

no właśnie sf miałem robić ale kam mnie wyprzedził, margonem to coś dla większej ilości osób jak ninja world konga i reszty :)

logo.png

Opublikowano

Nie, nie :D Strategiczne gry odpadają.

Chcę stworzyć coś i to sprzedać lub jeśli będzie dobrze prosperować to zostawić sobie i zarobić coś.

Myślę nad czymś związanym z anime. Na polskim rynku jest nie wiele takich gier chyba. Przynajmniej sam znam ich tylko kilka.

logo.png

Opublikowano

Nie rozumiem was, macie umiejętności do napisania gry, a tworzycie klony...pomyślcie trochę, jest tyle możliwości, nie wierze, że nie macie żadnych pomysłów.

A jeśli już na prawdę nie macie pomysłów, jest tylu użytkowników na forum z dobrymi pomysłami, a nie mający umiejętności do napisania. Dołączcie do nich i napiszcie coś własnego, na pewno będziecie mieli z tego większą satysfakcję i dochody również.

Przestańcie być chińczykami wszystko podrabiającymi...

Opublikowano

Ja tak jak Damian - piszcie coś własnego ,a wyjdzie wam na dobre. Nie macie pomysłu ? Piszcie takie elementy jakie pojawią się w prawie każdej grze. Ja nie popieram przerabiania silników i pisania klonów choć sam mam te plemiona na FTP (przerobione z WOV'a (,który i tak jeszcze nie jest skończony)). Popieram jedynie pobieranie silników by nauczyć się PHP

Opublikowano

#bnmbb problem w tym że podstawowe opcje już mam ukończone ;d

#Damianostre pomysły... Hmm właśnie w tym problem, może nie że ich nie posiadam.

Problem jest raczej inny, posiadam ich zbyt dużo i nie mogę się spiąć żeby wykonać jeden do końca.

Dlatego chciałem napisać klona, którego bym potem sprzedał.

logo.png

Opublikowano

Ooo supcio, ile się uczyłeś ???;D(może byś mei keidyś nauczyłem ;D)

A tak na temat to zrób klona sfgame, bo ten co go robił dostał bana, dokończ to co zrobił lub stwórz coś podobnego

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...