Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Witam/pytanie w sprawie servera

klose

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

• Processor:AMD FX-4100 Quad-Core Processor (4 CPUs), ~3.6GHz
  • Memory:8192MB RAM
  • Hard Drive:1 TB Total
  • Video Card:NVIDIA GeForce GTX 550 Ti
  • net 25mb/s

wystarczy taki komputer by postawic server . ?

interesuje mnie ile ludzi by moglo wbic na server .

i jak tam z lagami ..

oplacalne by bylo postawic server ? na takim złomie

prosze o odp i propozycje

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

Nie znam sie na kompach zabardzo ale jak uda ci sie postawic serv to chętnie moge wbic :D Moje gg 25889746 :)

Jakby udalo sie postawic to napisz na gg bede gral i kumpli zaprosze :D

Opublikowano

Co do maszyny nie jestem pewien , ale raczej nie ma sensu na takim sprzęcie . Owszem jest on dobry do gier itp ,ale do serwera się nie nada chyba że na 5-8 osób zależy od łączna twojego internetu - te 25mb/s nie wiem czy lagów nie będzie. Dla porównania masz tutaj sprzęt pierwszego lepszego serwera : AMD Athlon? II X4 Quad-Core 4x2,3 GHZ 12GB Ram AMD Athlon? II X4 Quad-Core 4x2,3 GHZ 8GB Ram

lub

Dedicated Server Information: Model: Windows Server 2008 Proccessor: AMD Opteron 2.40 GHz Rams: 48.0GB

Opublikowano

Moim zdaniem więcej ale lagi byłyby masakryczne a potem cośby mogło nawalić w komputerze =P bo server strasznie obciąża kompa jeśli jest to taka zwykła maszyna do grania ;p

Opublikowano

No co wy, spokojnie z 30/40 playerów pociagniesz, jeszcze jak wyłaczysz regiony(zostawisz tylko 1) to wtedy będzie gites, gorzej jak chcesz go zostawić 24h, to może coś "paść" co do lagow to zależy od dostawcy internetu jednej i drugiej osoby od tego jaki będzie Ping, i twój wysył(zgaduje ze u ciebie przy pobieraniu 25mb będzie coś ok 2mb). 30 playerów(z polski, z zagrnicy bedą pewnie duże pingi) może spokojnie grać bez jakiś większych lagow

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...