Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Champ] Użyteczny ap carry

mamStresa

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

2.png

Posiadam: 3200 IP

Zależy mi na: Ap Carry z jakimś znaczącym cc, który będzie dobry w fazie "lejnowania" i użyteczny w poźniejszych fazach gry. Mam 3200 IP, ale jeżeli będzie trzeba to dozbieram maksymalnie do 4800.

Preferuję: Katarina, Talon, Akali, Master Yi (Jeżeli chodzi o mida oczywiście)

Opublikowano

Najbardziej użyteczni są Ci z AoE ultami :) Morgana, Galio, Fiddle, Brand :P

Gold Member

nvm

Opublikowano

Master Yi pod AP na midze = w nafeedowany, w późniejszych fazach gry w team fighcie penta kill samym Q :(. Poza tym z medytacją leczy się jakieś 2 tysiące życia w 3 sekundy :)

Opublikowano

Master za bardzo wrażliwy na CC...

Annie jedna z postaci która jest postrachem wśród AP te stuny instant :P

Anivia stun slow damage wszystko co jest potrzebne oraz blokowanie ucieczek lub pościgów...

Fiddle "wrażliwy na wardy" odpowiednie wardy i ciężko jest nim ulta odpalić porządnie ale od czego jest oracle i Zonayah....

Morgana tarcza, unieruchomienie, ulti stun i double damage, jeszcze na nią nie obmyśliłem dobrego systemu escape...

Karthus dla mnie to tak jak trynda noob champ for noobs...

Talon nie jest AP...

Katarina zależy czy wiesz jak zrobić użyteczną katę...

akali strasznie wrażliwa na oracle, ale bardzo szybko potrafi zabijać, prawie nie możliwa ucieczka od niej...

Do tego dochodzą oczywiście odpowiednio użyte itemki a także taktyki, każdym z nich można być usless a także carring game...

I just wanna help you...

Hey, sexy boy, set me free,

Don't be so shy, play with me,

My dirty boy, can't you see

That you belong next to me.

Opublikowano

Master Yi pod AP ??? lol

Polecam Annie za 450.

W ok. 20minucie gry razem z 3 kolegami idź na mastera, on włączy sobie medytację = full hp potem Q i dobije z ataków o ile nie padliście z jego Q...

@top

Polecić Ci mogę na mida kassadina, czemu? to chyba nie muszę pisać, ale nim nie pograsz na rankedach...

Opublikowano

W ok. 20minucie gry razem z 3 kolegami idź na mastera, on włączy sobie medytację = full hp potem Q i dobije z ataków o ile nie padliście z jego Q...

@top

Polecić Ci mogę na mida kassadina, czemu? to chyba nie muszę pisać, ale nim nie pograsz na rankedach...

co do medytacji ok ale co do atakow to smiech na sali.

Opublikowano

ja osobiscie polece kassadina lecz jesli bd ci sie chcialo dozbierac te 4800 kup kennena zarabisty nie ma many co pozwala na spamowanie skillami jak dobijesz 6 lvl i bedziesz mial klepsydre to wlaczasz ulti wbijasz w tf odpalasz klepsydre i moga cie pocalowac w dupke :D

krzychu.jpg

Opublikowano

Talon to jest postać za 6300 tak na marginesie, jak możesz dozbierać do 4800 to polecam Swain'a

Swain to nie AP Carry.Talon jest za 1350 IP.

@top

Le Blanc , Morga , Annie .

Łatwe combo , miażdżą większość.

random.jpg

,,Odi profanum vulgus et arceo"

2lvpyc.jpg

by Cristiano.

1353427424-U307916.png

by MrSpritex1 (ja)

Opublikowano

Ja polecę Ankę:

+ Dobre combo

+ Stun co 7 aa

+ Bardzo dobra midderka

+ Ulti którym możesz sterować za pomocą CRTL + PPM

- Papier jak przystało na AP Carry

PMK3yt4.png

Opublikowano

Swain to nie AP Carry.Talon jest za 1350 IP.

To geniuszu powiedz mi czym jest Swain? I od kiedy talon jest za 1350 ip? Jak kupowałem go jak wyszedł był za 6,3k przez kilka miesięcy staniał do 1350?

@Top

Nie wiem dlaczego nikt nie poleca Ryze... Najtańszy i jeden z lepszych ap carry late game (mana OP bijacz)

+ Stun co 7 aa

Hmm.... kolejny który się nie zna i się odzywa. Co 7 AA? Kul a więc mogę budować anke pod attack speeda bo co 7 aa ma stuna -.-

errorforlife.jpg

Sygnatura oraz avatar stworzone przez @xamizo

Opublikowano

To geniuszu powiedz mi czym jest Swain? I od kiedy talon jest za 1350 ip? Jak kupowałem go jak wyszedł był za 6,3k przez kilka miesięcy staniał do 1350?

@Top

Nie wiem dlaczego nikt nie poleca Ryze... Najtańszy i jeden z lepszych ap carry late game (mana OP bijacz)

Hmm.... kolejny który się nie zna i się odzywa. Co 7 AA? Kul a więc mogę budować anke pod attack speeda bo co 7 aa ma stuna -.-

Swain to AP Tank <3

A chodziło mi, że stun co 7 spell nie aa :)

PMK3yt4.png

Opublikowano

@Top

dobra, nie rage'uj ,spokojnie,idź teraz na dwór i zobacz jak wygląda drzewo.talon za 6300 może jest ,ale Swain to AP Tank , Ryze to Mana/AP Tanky champ ,więc widać ,kto się na lol'u nie zna :)

@top

polecę także Xerath'a i Ahri.

Xerath ma zwiększony range z W i stunuje combo E+Q.

Ahri natomiast ma bardzo dobre combo i fear'a ,a także dash x3.

random.jpg

,,Odi profanum vulgus et arceo"

2lvpyc.jpg

by Cristiano.

1353427424-U307916.png

by MrSpritex1 (ja)

Opublikowano

ale Swain to AP Tank , Ryze to Mana/AP Tanky champ

Ryze - tons of dmg with mana - np nie jest carry okok

Swain - rabadon + roa + rylai - tons of dmg and tanky - np nie jest carry

errorforlife.jpg

Sygnatura oraz avatar stworzone przez @xamizo

Opublikowano

co do medytacji ok ale co do atakow to smiech na sali.

Hahahahahahahahahahahahahahahahaahahhaahhaha

Z dobrym bulidem master Yi z samego Q walnie Ci po 1.5k. Z dobrym cd walnie Ci z Q co 4s :)

Opublikowano

Hahahahahahahahahahahahahahahahaahahhaahhaha

Z dobrym bulidem master Yi z samego Q walnie Ci po 1.5k. Z dobrym cd walnie Ci z Q co 4s :)

m. res i stun? Heee?

PMK3yt4.png

Opublikowano

Jeżeli będziesz grał normale to morgana, bo na rankedach ją banują ;), na rankedy polecam ahri lub branda (tylko, że kosztują 6300)

za co ja banuja?

talona nie polecam .

Katarina slaba w early game ,przy dobrych itemkach pro w late game polecam.

Mastera mozesz kupic bo tani i dobry :P

Opublikowano

annie, brand, vladimir, kennen, cassiopeia, fizz(cc z ulta) w kolejności brania to bym tak posegregował

fizz,cassiop,vladimir,kennen,brand,annie

@up

za to że jest op, na draftach też jest ciągle pobanowana

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...