Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie]Jak grac w 4S

Help4You

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Moim zdaniem ta gra nie daje żadnych szans dla nowych graczy, podejrzewam, że ludzie którzy grają w to pierwszy raz nabijają max 30 lvl i przestają grac. Czemu?

Mój przykład:

Mam sobie 30 lvl łucznik.. eq cale wypozyczone itp. kasa 5gold (calosc prawie ze sprzedawania kamieni szlachetnych)

Teraz tak. Gdzie expic? Z góry mówie, ze na td30 sie nie da bo lataja derki, ktorzy zabijaja mnie na hita, a ja ich bije po miss, ewentualnie 5 z critical :D... żeby tak nie dedac musze miec lepsze eq, ale jak uzbierac? Jak mam miesiac zbierac na jakas kusze +16 to sorry bardzo... a wydawanie kasy na IS nie wchodzi w gre bo mnie nie poj3balo

help4you.png

Opublikowano

1- Jeśli w to grasz to raczej nie gówno

2- Jest już grasz w jakaś grę to nie myśl sobie ze od tak sobie bedzierz PRO

i

3- Niektórzy aby być PRO w tej grze graja parę lat.

Ic na pieczątki zamiast na na td, wielu graczy robi Pieczatki zamiast isc expic na TD.

Jedno ci przyznam, bez Is to raczej nie każdy nie za bardzo dojdzie, Np. ja wydałem mnóstwo, mnóstwo..... kasy na grę, lecz tego nie żałuje.

1370985415-U261426.png

ID PlayStation3 -> IdefisKiller

Opublikowano

Jak bys nie byl dzieckiem wiedzialbys ze KD hack jest dobra rzecza do zarobienia kasy .. ja w 17 dni mialem full pvp 18 i kusze +20 ale juz sam glowkuj jak to zrobilem .. --.-

-

Opublikowano

Wydajesz 500zł na IS i masz średnie EQ, to już nie stare 4story z 2010 roku w tej grze nie dorobisz się na dropie a jeżeli już, to granie miesiącami pare H dziennie, nie raz się zdarzyło wydać po 100 na IS a zamiast zysków były straty, NIE POLECAM tej gry dla graczy których nie stać na granie w ową gre, taka jest prawda tą gre można tylko za darmo odpalić ale żeby grać dalej, to i tak musisz wydawaić i wydawać.

fc243cf2505e196d.png?1344196073699

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Gra była nawen spoko w poprzednich wersjach ale ta ostatnia tak ułatwiła gre że nie trzeba było grać tygodnia żeby mieć full eq+16 jak dla mnie to żałosne... Nie grajcie w tą gre bo tot ylko strata czasu, :(

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

boshh,

czytam tak wasze komentarze,

nie dawno przestałem grać w 4Story bo nie chciało mi sie, nudziło mi sie ogolnie wiecie o co biega,

a tak wogule to w 4Story trzeba grac i to dlugo zeby byc tak zwanym PRO

wszystkie gry zeszły na psy teraz,

Metin2- dzieci po 10lat zaczynają grać , w kija chajsu leci na is, taki BlackMen z serwera Solar, tydzien serwa a ten 62lvll,

ogar,

Warrock- tez znana i lubiana gra a i tak sie teraz popierzylo ,

o 4Story nie wspomne , wszystko dla kasy teraz,!

jedyne co mi zostało to granie na nowo otwartych privach metin2,

a jak juz to czekam na serwa 27 ;]

Jeśli tylko pomogłem to daj like .

Dla Ciebie nic a dla mnie motywacja . ;]

Opublikowano

Zdecyduj się, dla którego z narodów chcesz walczyć i rzuć się w wir zaciętych bitew o warowne twierdze. Wyrusz ze swoimi przyjaciółmi na fantastyczne, pełne niespodzianek przygody i trzymające w napięciu podróże w czasie, by poznać tajemniczą historię kraju. Okrywaj sekretne lochy, zwalczaj niebezpieczne potwory i zdobywaj legendarne skarby. Ty decydujesz o losach przepięknej Iberii!

4Story zostało wyprodukowana przez Zemi Interactive Entertainment.

Opublikowano

4Story to bardzo fajna gra moim zdaniem, uważam że gra na początku jest super łatwa, szybko wbijasz Lvle a pozatym masz nawigacje że postać sama ci idzie do misji i ''mówi co masz robić'' to jest moim zdaniem duże ułatwienie. Fakt, to jest wkurzające jak cię ciągle wrogie królestwo zabija i praktycznie nie da się expić ale to jest właśnie taka gra że o to w niej chodzi, najlepiej expić wczesnym rankiem lub późnym wieczorem spoty wolne i można spokojnie expić. Jeżeli nie macie takiej możliwości grania tak późno lub tak rano to trzeba być twardym i jakoś powolutku, powolutku i będzie dobrze.

Co do EQ to faktycznie trzeba inwestować w Item Shop żeby mieć ładne EQ i to jest minus tej gry, kiedyś dużo inwestowałem i nic z tego nie miałem. Chyba że masz wykur... szczęście i ktoś przy tych lagach się pomyli i wystawi przedmiot +18 za srebro a golda mu nie wpisze, ale to trzeba hardkorowo codziennie po sklepach zerkać, można też na okazje łapać kupić taniej sell drożej ale to mnóstwo roboty. Najlepiej używać hacków, najlepszy sposób na G ale ryzykowny i to w cholere, więc najlepiej szybko G uzbierać i szybko je wydać.

PS: Ktoś napisał że 4Story to kopia WoW, mi się tak nie wydaje ale każdy ma swoje zdanie. Z resztą WoW jest płatny to już lepsze będzie te 4Story.

TrollololololololololooO!

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

tak ja napisałem że to kopia , takie mam zdanie , a WOW wcale nie musi być płatny , ja gram na privie z ratami z normala :) taki global , ale bezpłatny :)

579571423327107377857.png

• 5 tygodni później...
Opublikowano

4story sie zmienilo , teraz to jest gra wylacznie dla kasy ;) bez wydania na IS niezajdziesz daleko ;)

derki cie zabijaja bo maja full eq pvp +19/.24 bo wydali po 1000zl na IS i tyle ...

Pozdro.

sygnaturagrzybka.png

Pomoglem daj Lajka:)

Opublikowano

No i co placzecie, to jest znane wszystkim pseudo Free2Play, zwykla kopalnia kasy a nie gra. Chcecie dobra gre to zagrajcie w WoWa, Aion'a czy Allods Online. 4Storyvto gowniana budzetowka (jak wszystkie gry Gameforge) na ktorej okrada sie portfele rodzicow 10latkow ktore marnuja czas na komputer. Teraz jestem kilka lat starszy i widze jak to dzialalo na mnie..

Opublikowano

Moim zdaniem ta gra nie daje żadnych szans dla nowych graczy, podejrzewam, że ludzie którzy grają w to pierwszy raz nabijają max 30 lvl i przestają grac. Czemu?

Mój przykład:

Mam sobie 30 lvl łucznik.. eq cale wypozyczone itp. kasa 5gold (calosc prawie ze sprzedawania kamieni szlachetnych)

Teraz tak. Gdzie expic? Z góry mówie, ze na td30 sie nie da bo lataja derki, ktorzy zabijaja mnie na hita, a ja ich bije po miss, ewentualnie 5 z critical :D... żeby tak nie dedac musze miec lepsze eq, ale jak uzbierac? Jak mam miesiac zbierac na jakas kusze +16 to sorry bardzo... a wydawanie kasy na IS nie wchodzi w gre bo mnie nie poj3balo

To teraz podsumujmy ..

Gracz nie dobija 30levla , i od razu nie kończy.. co jeżeli , ty tak robisz.. to myślisz, że każdy tak robi ?

Hmm. jesteś wręcz żałosny .

Po drugie masz sobie tego , 30levla łucznika .. śmigasz itp. masz 5gold z kamieni szlachetnych już na 34-40levlu miał bys full kasy, gdyż są tam 'błyszczące zielone liście ' gdzie sztuke sprzedaje się za 50s.

Więc raczej o kase nie trudno .

Gdzie expić hmm.. kto ci każe kur** iść na td30 ? . Pójdź wykonaj te jeb*** pieczątki 3razy i masz już level .

Hmm. żeby nie dedać musisz mieć lepsze eq. i co myślisz, że będziesz od razu pro .. wiesz z kąd inni maja pro eq na td? . Po pierwsze, nie muszą wydawać na is . wiesz co trzeba ?

Tu trzeba myśleć ! . Na początek robią sobie postać gdzie dobijają 34-40lvl nazbierają ok 200golda . , i potem na innej postaci mają pro , eq i śmigają .. nie trzeba wcale wydawać na is.

Ja nie wydawałam i miałam pro eq właśnie takim sposobem jak sprzedawanie ziół , biżu , i ulepszonych itemów .

To nie jest proste, widać, że chyba nowy jesteś bo chyba nie ogarniasz, gierki .. gdzie można mieć prawie wszystko .

Radze użyć mózgu na przyszłość .

gangnamstylen.jpg

Opublikowano

@UP zes pojechal po bandzie ;D nie wiem czy grac 2 4story ;p bo szukam dobrego mmorpg :]

Dobre to tylko płatne, Free2Play wcale darmowe nie jest, jest niszczone przez IS oraz zrobione tylko po to by zarabiać.

Tera Online 40zł/miesiąc

RIFT 40zł/miesiąc

WoW 20zł/miesiąc

Tyle to mi się zdarza za dzień rozjebać..

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...