Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie]Płyta główna

Jano900

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Otóż coś mi się w xbox 360 przepaliło (nie pamiętam co) i rrod wyskakuje. Muszę wymienić płytę główną. Moje pytanie brzmi ile taka płyta główna kosztuje?

Opublikowano

Plyta glowna to caly xbox :P Jesli Ci sie pojawil RROD to musisz zrobic reballing lub kupic nowego xboxa.

ruch_13.jpg
Opublikowano

Jakieś coś się przepaliło i trzeba zmienić płytę główną. A ten reballing to co? I w końcu niech ktoś powie ile kosztuje płyta główna.

Opublikowano

Jakies cos sie przepalilo..blablabla.Pewnie przegrzewa Ci sie GPU.

Czlowieku napisalem Ci ze plyta glowna to caly xbox(xbox sklada sie z plyty glownej,napedu i dysku) takze musisz zrobic reballing ukladu GPU(najczestrza przyczyna RRODA w FAT;ach) lub kupic sobie nowego xboxa.

Jesli bys sie zdecydowal robic reballing to polecam http://www.serwis24.org/ .

ruch_13.jpg
Opublikowano

Widzę iż na tym forum nie dowiem się odpowiedzi. Cóż temat zamknąć.

Dlaczego jak szukam na google to nic nie było a tu znalazłem płytę główną za 120zł.

Opublikowano

Reballing to ponowne przelutowanie (wymiana na nowe) koleczek cyny pod grafika, bo powodem takiego rroda w 99% jest wlasnie to ze te kuleczki odczepiaja sie od plyty glownej lub grafiki.

Dobra plyta glowna do xboxa w wersji FAT kosztuje okolo 400zl. Taka za 120zl moze pasc po kilku dniach uzywania. Sprawdz moze najlepiej kod bledy RRODa bo byc moze nie jest to wina grafiki a np. dysku albo napedu.

Unbanned :]

Wszelkie pytania/wiadomości kierować na

Misiekantos253

Opublikowano

Ogólnie wiem to że jakaś pasta się zepsuła pod czymś i trzeba było wymienić. I mój tata ma znajomości wymienili nadal to samo. Okazało się że trzeba płytę główną wymienić i właśnie w tym problem. Na komputer nowy mnie nie stać a na tym teraz to chyba jedynie tibia chodzi idealnie płynnie.

Opublikowano

Sprobuj na hardkora wyjac plyte glowna, zdjac radiatory, wez suszarke albo jak masz to cos co dmucha powietrzem o temp. minimum 200st. i dmuchaj na grafike (na niej jest nalozony duzyplaski radiator ktory zdejmiesz). Najpierw rozgrzej cala plyte glowna rownomiernie a potem dogrzewaj grafike. Rob to jakies 3-4min. a potem zostaw na pol godziny do ostygniecia. Potem wloz do xboxa, nie musisz wkladac napedu i dysku starczy ze podlaczysz plyte glowna, do niej uklad z wlacznikiem, kabel video do telewizora lub monitora, zasilanie, zalozysz ten plastki na wentylatory itp. Jak odpali to pomecz ja troche, jakas godzine pograj i sprawdz czy nie bedzie problemow typu zawieszanie sie czy RRoD. Jesli nie to zloz calosc, jesli cos bedzie nie tak to znowu zacznij grzac az do skutku.

Unbanned :]

Wszelkie pytania/wiadomości kierować na

Misiekantos253

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...