Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[WoT] Lekkie Czołgi

Krzychu39

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tak wkońcu tak długo oczekiwany TuT o Lekkich czołgach wszyscy się cieszą ! Huuuraa!

:D a więc bez zbędnych przedłużen.

Nie wiem czy TuT był tutaj go nie ma Skik:D no ale cóż;D

Opis Scoutów/Spotterów!

Jesteśmy czołgiem lekkim czyli wiąże się z tym to, że mamy słabe działo, papierowy pancerz, ale za to jesteśmy szybcy czyli co my mamy robić na polu bitwy? Mamy robić za spotera/scouta to, to samo .. Scout/Spotter- osoba/czołg wykrywająca wrogie czołgi, ale nie tylko robić za spottera, ale tak że wykrywać arte i ją niszczyć ona ma małe szanse nas zniszczyć ze względu na to, że jesteśmy szybcy czyli zaczynamy kręcić kólka wokół wrogiej arty. Jeśli mamy nie miłe spotkanie z wrogim HT czy Medem to nie poddawajmy się bez walki, jeśli jest to HT to mamy duże sansze z nim wygrać pewnie pytacie jak? A więc tak jak przy arcie zaczynamy krecic kółka tylko, że napierdalamy mu ołowiem w dupsko większość powinna wchodzić, ale nie będziemy sami go bić jeśli jest bitwa z arty to arty nam pomoże, bo nie chce stracić spottera.

W spoilerze screen z prezentacją jak kręcić kółeczka;)

W ten sposób kręcim kółeczka i napierniczamy HT;)1340035557-U267247.png

Najlepszymy czołgami są czołgi malutkie, szybkie i co ważne mobline/zwrotne. Takimi czołgami są chociaż by T-50, jego lepszy brat T-50-2, Leopard, BT-2, jego lepszy brat:D BT-7 i wiele innych... ;) Jak robić za scouta? A więc musimy być bardzo uważni jeden strzał od lepszego TD,HT czy arty i leżymy więc musimy jechać zygzakiem gdy już wyspotujemy czołgi wroga nie możemy dać się trafić ani zatrzymywać bo to jest pewna śmierć i to jest ważne żeby lekkim czołgiem nigdy nie stawać w miejscu bo coś nas pierdolnie i oglądamy swój wrak spalonego czołgu więc trzeba uważać na siebie, ale wracajmy do tematu, więc jak już wyspotujemy to nie możemy się dać nikomu trafić, chować się ale tak żeby wrogie czolgi nadal byly podświetlone to wtedy jakiś ukryty TD czy nasza arta ich zdejmą. Co do samych lekkich czołgów nie polecam grać za często T-50-2 jest strasznie drogi w utrzymaniu a zarobki są dosyć małe, co do zarobków za wykrywanie wrogów dostajemy też dużo kredek i expa.

Tak jak wam obiecywałem tu jest Pokazane jak Scoutować (VIdeo) na czołgu T-50-2 zawodowym scoucie

;)

Film nakręcony przez

BaDyLeK1996

Opis LT wsparcia!

A teraz oczekiwane czołgi wsparcia czyli m. in. francuskie AMX od V tieru.

Czołgi wsparcia jak sama nazwa mówi służą do wspierania innych graczy grających HT czy TD taktyka grania nimi jest bardzo prosta jest tylko jedna zasada. Trzymać HT lub TD nie blisko, ale też nie za daleko nie trzeba się zawsze trzymać ale panuje zasada wręcz przysłowie "Gdzie dwóch tam AMX skorzysta" i to prawda bo przy AMX'ach od V tieru mamy magazynek który ma 6 naboi i ładuję się 2sec. ale potem po wykorzystaniu 6 pocisków ładujemy okolo 40-60sec. Do czołgów wsparcia należą m. in.

M24 Chaffee - dobra szybkość idzie w parze z db. działem.

AMX12t - prędkość + działko z przecientną pen. = 6-cio pociskowy magazynek którym możemy naprawde dużo namieszać na polu bitwy ;)

Dalsze AMX'y nie różnią się zbyt od swojego starszego brata AMX12t, ale jeśli checie opisze je tylko pisać na pw;)

Czołgami więc musimy pomagać innym gdy widzimy, że nasz HT ma spotkanie z np. T-50 to lecimy mu pomóc bo też jesteśmy szybcy ale nie tak ja spotterzy :)

To narazie tyle odemnie w tym poradniku i chyba pierwszym;D Jeśli są jakieś błędy proszę o poprawe, TuT pisany na spontanie więc może ich być dużo ;p

Legenda:)

kolor - Bardzo ważne

kolor - Mniej ważne

kolor - info. dodatkowe :)

kolor - info. poboczne

Za nakręcenie większości filmików serdecznie dziękuję

BaDyL Pamiętajcie tylko ja uzyskałem prawa do tych filmów jeżeli chcecie je rozpowszechnić skontaktujcie się z BaDyL poprzez YouTube.

Aktualizacja 1.0

- Dodane troszkę estetyki i czołgi wsparcia.

Aktualizacja 1.1

- Dodany poradnik Video (polecam oglądać w jakości HD).

Aktualizacja 1.1b

- Dodany poradnik video nr. 2 bardzo pomocny dla ludzi nie wiedzących nadal o co chodzi.

- Dodany osobny spoiler przeznaczony dla poradników Video.

- Usunęto błędy w wymowie i błędy związane z strukturą zdań (tak wkońcu poprawiam mój błąd;D mianowicie ten "ale nie tylko robić za spottera, ale tak że wykrywać arte"

- Poprawiono niektóre błędy ortograficzne.

Pomogłem? ;) Daj like :)

Opublikowano

Dziękuję za uszanowanie mej pracy:) Postaram się w najbliższym czasie napisać jeszcze parę jak znajdę temat:D

Opublikowano

Wiesz wkońcu poradnik pisany z myślą o nowych graczach i starych wyjadaczach którzy chcą uzupełnić swoje info ;)

Opublikowano

Wszystko pieknie ladnie, ale nie kazdy light tank jest szybki, to jest raczej taktyka tylko i wyłącznie na piździki.

sig2@500926585@eu@2@1@11111111111111@1100110111110@01101@pl@0.png
Opublikowano

Wiem takie czołgi jak ''czafi:D'' czy amxy to czołgi wsparcia jutro jak będę na pc to dopisze;]

Opublikowano

Spoko, przyda się, lecz informacje co to scouta, bynajmniej ja ogarniam, myślę, że bardzo przydał by się poradnik w formie wideo , zastanów się nad tym .

Siema, z tej strony Qucheer. ;)

Opublikowano

Może kiedyś nagram, albo poprosze jakiegoś GamePlayera z YT, aby nagrał, bo ja narazie nie mam czasu. Ale całkiem możliwe, że kiedyś się pojawi ;)

Opublikowano

Poradnik przydatny, ale starzy wyjadacze już dawno LT nie grają.... Przynajmniej ja :D

Witam.

Starym wyjadaczem nie jestem ale czesto wolę pokręcić się po mapce Pz III/IV pomiędzy bandą lekkich czołgów zamiast tłuc się Tygryskiem z jakimiś wilekimi i strasznymi X tierami :) Taka jazda czymś lekkim i zwinnym na prawdę daje frajdę i czasem dobrze jest się na taki pojazd przesiąść na chwilę :)

Pozdrówki

Seba

Opublikowano

Dobija mnie ten film tzn w sensie że śmieszny jest jedziesz sobie i nikt trafić ciebie nie może ja się dopiero ucze takiej taktyki i padam w połowie :( ale to kwestia treningu ;)

ekipao.jpg
  • 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
  • Biter. zmienił(a) tytuł na [WoT] Lekkie Czołgi

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...