Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie]Ultimax100

Shilin

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Mam zamiar kupić sobie na CfEU jakis MG. Na serwerze NA posiadałem RPK i nie powiem że broń zła ale troszkę rzuca bardziej na boki niż Ultimaxem. Próbowałem nim strzelać na testowaniu broni ale to nie to samo co w praktyce. Czy grał ktoś nią na Heromode lub MM, czy dobrze się ona sprawdza. Czy mógł by mi ktoś porównać ją do RPK?

Z góry dziękuje i pozdrawiam.

Daje lajki za każdą wypowiedź :]

1309731898_by_rafalovy.gif
Opublikowano

No tak tak, wiem jakie jest RPK bo miałem na NA ale chodzi mi o jakąś odmianę, bo znów to RPK... no ile można :D I tak myślałem nad Ultimaxem100, ma 100 naboi, obrażenia podobne, tylko chodzi mi o to żeby ktoś kto już grał tą bronią mi coś o niej powiedział, jak się sprawdzała przeciwko mutantom, czy w miarę celność w czasie walki jest bo na testowaniu zawsze się inaczej strzela, nikt nie atakuje itd ;d

Opublikowano

No czy ja wiem żeby z mg na tego typu mapy td,sd. Mnie zawsze dziwi jak ktoś z m90 wyskakuje na taka mapę. Dzisiaj było mnóstwo osób z minimi, niewiem jakiś event czy coś. No ale wracając do tematu, ja przy wyborze mg to jednak patrzę na mapy z mutantami i liczyłem że już ktoś grał z Ultimaxem na mutantach oraz mi powie jak ocenia broń.

Opublikowano

bierz RPK zdecydowanie lepszy na mutanty bo jest w skrzynkach a tam dają najlepsze bronie

nieregulaminowa sygna

Opublikowano

Mialem już rpk na NA. Chodzi mi o jakąś odmianę dlatego myślę nad ultimaxem tylko czekam na jakieś KONKRETNE opinię na jej temat. Więc proszę o konkrety a nie bierz rpk bo jest w skrzynkach.

Opublikowano

Ja Ci powiem tak, RPK to jest wypasiona broń naprawdę dobra ale mówisz że grałeś i nie chcesz

Mówisz że kupiłbyś Ultimaxa, no to na co Ty czekasz człowieku? nie ma sie tu co rozpisywać RPK lepsze od Ultimaxa ale płaczesz że wolisz coś innego..

Gość patrykkos
Opublikowano

Tutaj masz filmik nawet z Ultimaxem:

Dla mnie bardzo fajna broń, nawet lepsza od RPK :P

Ma na 100% mniejszy odrzut od RPK a to duża zaleta

:D

Opublikowano

RPK jest według mnie dobre na małe odległości, tak samo jak M60, na duże odległości te bronie są złe bo mają duży rozrzut.

bierz RPK zdecydowanie lepszy na mutanty bo jest w skrzynkach a tam dają najlepsze bronie

Jak broń jest w skrzynkach to nie znaczy że jest najlepsza.

Broni w skrzynkach nie aktualizują, więc jak wejdzie jakaś nowa fajna broń to jej nie wsadzają do skrzynek.

Najlepsza broń na mutanty to MG3, ale na cf EU jej nie ma, była tylko na NA przez jakiś czas w BM.

Na crossfire EU najlepszy jest ultimax na mutanty. Oczywiście pomijając Gatling Guna.

1398258449-U383457.png

Gość patrykkos
Opublikowano

Gatling Gun też nie jest zbyt dobry na dalsze odległości, chyba że strzelasz po jednym naboju

:D

Ja podsumowując polecam Ci Ultimaxa bardziej niż RPK ze względu jak już napisałem wyżej na rozrzut :P Ogólnie bardzo fajna broń

;)

Opublikowano

Wreszcie jakieś konkretne wypowiedzi :) Po testowanie ultimaxa na strzelnicy faktycznie jest dokładniejsze i +20 naboi więcej. Czekałem tylko na rozsądne wypowiedzi na temat tej broni i wkońcu się doczekałem. Dziękuje bardzo i pozdrawiam :]

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...