Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pieprznięta mobo?

Combative

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema. Grałem rano w łorłd o tanks i przeglądałem mpc, mysz zaczęła się ciąć i coś mi pipało w kompie, fastem zrobiłem restart na guziku, i chciałem wejść do biosu, wszystko szło jednakże urządzenia PS2 przestały działaś, czyżby mobas jebnął? Zdjąłem kartę graficzna, chciałem baterię wyjąć ale mi sie nie udało, włożyłem spowrotem gpu i po podłączeniu do prądu takie bzzzz słyszę chodćby jakiś wiatraczek, tylko że to nie wiatrak bo mój box od cpu to suszarka. Może zasilacz? Daj boże żeby to był zasilacz. Aha i ocowalem proca, z 2.7ghz do 3ghz, potem cofnalen do 2.9 i wtedy problem wystapil (zrobilem cofniecie oc po problemie z mysza). Zasilacz gówno procomp 400w a mobo gigabyte ga61pme-s2p tajwan :D. Aha noi jak będzie to mobo to napiszcie wymówkę, żeby można to było ojcowi powiedzieć (wie że się bawiłem w OC). nb chodził chyba na 2000mhz albo mniej. Czy wyjęcie baterii pomoże? Sorka że tak chaotycznie napisałem bo pisze z lapka taty noi zle mi sie pisze itd ;p.

Masz jakiś problem bądź pytanie dotyczące komputera? Napisz do mnie, a postaram się ci pomóc.

Opublikowano

masz reset biosu na płycie to zrób a nie baw się w wyciąganie baterii której nawet wyciągnąć nie potrafisz :/

nie wiadomo co uszkodziłeś , może być płyta może i procesor

p.s. dla większości płyt awaryjny reset biosu do domyślnych robi się trzymając DELETE i włączając zasilanie

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

<3 Mam takie dwa piny no obok baterii i tam jest clear cmos, ale co tam podłączyć? Spróbuję też z tym delejt.

@edit

jprdl zapomnialem przeciez psy2 nie dzialaja

Masz jakiś problem bądź pytanie dotyczące komputera? Napisz do mnie, a postaram się ci pomóc.

Opublikowano

Omg masz wyjąć zworkę i przypiąć w drugie miejsce :D Już lepiej wyciągnij tą baterię (powinien być malutki haczyk to podważania bateri)

Opublikowano

w zależności od układu biosu wyciągnięcie bateryjki nic nie daje bo jeszcze trzyma w pamięci przez 15 do 60 minut bios zapisane parametry , dlatego używa się zworki, wystarczy zewrzeć nawet śrubokrętem na chwilę ( jak nie ma zworki ) i załączyć komputer wtedy następuje całkowity reset do ustawień domyślnych

nie działa uwalił płytę albo procesor

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Opublikowano

Ymmm? To są najzwyczajniej dwa piny, nie ma na nich nic nałożonego! Więc jak to mam śrubokrętem zrobić? Dotknąć tylko? xD

Opublikowano

Okay, zara testne :P Tzn mam dotykać ich śrubokrętem i cały czas trzymając załączyć komputer? Jeśli tak to zajebiście bo mam taki duży radiator od karty graficznej, że dotknięcie tego jest niemożliwe, a radiatora nie da się zdjąć, a karty graficznej nie mam integry więc chyba mam lipę, bo bez karty toteż się jednak nie uruchomi.

Opublikowano

a po co ci grafika przy resecie biosu ?? komp się nawet nie powinien uruchomić , załącza się tylko po to by zresetować

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Opublikowano

Walnięty zasilacz jest na pewno + coś z mobo, ale to już sam sobie poradzę albo nie poradzę.

Opublikowano

Wentylator od CPU nie rozkręca się tak jak przy starcie normlanie? Jeśli tak to masz zasilacz jebnięty (może mobo też). Miałem tak samo na Corsair'u CX600W + MSI-870C45.

Opublikowano

Wentylator CPU jak zwykle suszarka :) Zasilacz 400w procomp jebnięty napewno, bo jak wsadziłem jakiegoś lepszego starego 350W to uruchomił się, tylko że jakiś CMOS Error, noi w dodatku nie odpowiada na urządzenia PS2. Muszę kupić nowego mobasa i zasilacza. Tylko, że nie opłaca mi się kupować zaś mobo z am2/am2+, a mój cep nie wejdzie na am3/am3+ :D

Opublikowano

Kup pierw zasiłkę przyszłościową np. OCZ SXS 500 lub 600W, kup też nową baterię CMOS (koszt max 1 zł) Jeśli nie ruszy to niestety walnięte mobo.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...