Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Tut] Jak zarobić, aby się nie narobić

Lenartowy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemanko, od razu mówię że jest to poradnik dla początkujących starzy wyjadacze pewnie znają się już na tym ;)

ok, o co chodzi, jak, co, gdzie z czym itp. itd.

Na początku najszybciej zarabia się na sprzedawaniu przedmiotów które właściwie są niepotrzebne (Na początku!)

np. za robienie questów dostajemy ileś tam potionów "Fine HP potion" które na dzień dzisiejszy chodzą w okolicach 3K spokojnie możemy dobić do 70 potionów prosta matma 3 x 70 = 210k, czyli na waciki będzie ;)

np. moja wczorajsza sprzedaż

ptvx2j.jpg

ogólnie sprzedawajcie wszystko co wartościowe, nawet jeśli będzie wam to potrzebne, bo przecież ceny spadają ;) a lepiej sobie szybko zarobić, a do +/- 20 lvla, potiony nie są aż tak potrzebne, można sobie pozwolić latać z niszowym armorem itp. itd.

ja też często kupuję itemy jak widzę że kupię go za 200golda a w sklepie sprzedam za 300, zawsze jakiś zysk jest ;)

Marketplace to siła ;)

Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.

1394725204-U719057.png

Opublikowano

Ja inaczej się narobiłem, wiedziałem że, wejdzie patch to wykupiłem wszystkie exquise leather następnie robiłem fallen angel legs i arms set part. I godzine po sprzedawałem po 3-4kk. xD. Tak samo z blessed magic powder.

Można też chodzić na 2moons heromode, bo teraz wysoko stoi blessed/magic powder ponieważ wszyscy scrole dodają i palą albo przelewają kociołki brynami. A tam zawsze dropniesz blesseda/empowereda/powdera albo impendinga.

Opublikowano

od razu mówię że jest to poradnik dla początkujących

czego konkretnie nie zrozumiałeś ?

Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.

1394725204-U719057.png

Opublikowano

@OffTopic Lenartu, jego nick mówi sam za siebie

@Topic

Tak jak napisał somanyidiots, już na niskich poziomach 5-20 można lootać Magic Powdery chociażby zwykłe,a jeśli zajrzą tutaj nie początkujący a nie wiedzą jak zarobić to jest kilka rzeczy które mają cenę, między innymi są nimi:

Glas Bhaibhleann's Torn Pants

Link gdzie dropią:http://vindictusdb.c...39;s Torn Pants

Ich cena to: 16.000.000 Gold do 21.000.000 Gold

Oraz niestety już nie dostępne:

Ancient Crystal

Link gdzie dropi:http://vindictusdb.c...Ancient Crystal

Jego cena to: około 60.000.000 Gold

Opublikowano

no tak, ja nie mówię że źle powiedział, bo powiedział po części dobrze, lecz potiony zdobywa się za początkowe misje, w których chodzi tylko o to aby przejść daną lokacje tylko raz i za to dostaje się np. 10 potionów czyli już masz 30k, a powder albo wypadnie, albo nie, więc na początek chyba najlepsze są potiony które są nam właściwe zbędne, dopiero potem jakieś inne "śmieci"

Market place to siła :D

1394725204-U719057.png

Opublikowano

Lenartu, osobiście eliksiry może w 100% sprzedawać Evie gdyż w przypadku Lanna,Karoka którym gram oraz Fiony (ale nieco mniej) , przydają bo np. moim osiągnięcie to

Postać:Karok, Cestus

Plusy:

*Większy DMG niż na Pillarze

*Szybszy atak

*Fajny Smash Skill na 30 i 52

*Dobra postać tankująca

Minusy:

*Czasami za wolne uniki gdy boss jest dość szybki

*Nieco gorzej się broni niż Fiona

Dlaczego ta ?:Dlatego że jest brutalniejsza niż moja 1 postać stworzona na początku EU

Dotychczasowe osiągnięcia:Na 24 Lv. Solo White Tyran Challenge oraz Red Ruins na tym samym,na 44 solo Hidden na Machu i Hard

Jeżeli chciałbym się zamienić to na jaką ?:Na Kai'a gdy wejdzie w Patchu 10 za jakieś 7 miechów

Opublikowano

osobiście polecam robienie na 54lvl raida "revived fear" na hero :) dropia tam renos ore. cena za sztukę waha się między 60-80k :)

Zabici wrogowie lubią się rozerwać

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...