Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Event OX

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Bez owijania w bawełnę.

Quest:

http://wklej.to/77R0r

Opis Problemu:

Przy próbie odpalenia eventu wywala fragment "Event OX działa?". W tym wypadku nie odpala eventu co za tym idzie nie idzie na niego wbić itp. (logiczne). Nie mogę znaleźć przyczyny problemu, a w Syserr nic nie wywala.

Za pomoc 10x limit lajków.

Opublikowano

Mi na twoim queście też nie odpala.. a na innym jest wszystko ok, więc problem jest po stronie questa.

Wgrałem dla testów innego questa też nie odpala... + ten quest jeszcze 2 dni temu normalnie mi działał. ;s

masz dodany id ox w channelu 99 ?

i odpalony port ox?

( 112 to chyba byl ale pewny nie jestem :D )

All dodane port odpalony mapka normalnie chodzi index 113.

Opublikowano

http://wklej.to/Bzdmv

Oryginalny, koreański quest. Wgraj go sobie i jeśli nawet na nim nie będzie Ci działał ox to będziesz miał pewność, że to nie jest wina questa

Koniec z MPCForum.pl i ogółem z metinem

:D

sunp.png

Sygnatura wykonana przez

Isuribi aka Amelka.

Opublikowano

jeżeli wcześniej Ci działało i coś pozmieniałeś a nawet nie wiesz co, a pliki pobrałeś z tego forum poproś innych o upload potrzebnych Ci plików które edytowałeś i wgraj je na serwer.

Po 2x wejdź na mape OX komendą /go ox Chyba że masz inną , i przywołaj NPC o id: "20358" i kliknij na nie i powinny pokazać Ci się opcje co do OX. Nie jestem pewien czy na wszystkich plikach tak się OX włącza ale sprawdź.

8910814572903361049127.png

Opublikowano

Pisałem że mi to wszystko działa tylko w quescie dochodzi mi do tego cytatu który zamieściłem i koniec. Wygląda to tak jak by funkcja oxevent.open() nie odpalała ;/

Opublikowano

W pytaniach masz błąd, coś typu: nie zamknięcie nawiasu, polskie znaki ą ć ę etc.

ps. albo także nie są one ustawione jedno pod drugim

Opublikowano

W pytaniach masz błąd, coś typu: nie zamknięcie nawiasu, polskie znaki ą ć ę etc.

ps. albo także nie są one ustawione jedno pod drugim

Takich błędów nie popełniam i żeby nie było sprawdziłem.

Opublikowano

http://wklej.to/Bzdmv

Oryginalny, koreański quest. Wgraj go sobie i jeśli nawet na nim nie będzie Ci działał ox to będziesz miał pewność, że to nie jest wina questa

próbowałeś jego questem ? Bo on na 100% powinien działać.

A po 2x quest Ci się niechce na serwer wgrać bo trochę dzisiaj nie ogarniam :P

Opublikowano

próbowałeś jego questem ? Bo on na 100% powinien działać.

A po 2x quest Ci się niechce na serwer wgrać bo trochę dzisiaj nie ogarniam :P

Próbowałem i też nie działa... drugiej części wypowiedzi nie rozumiem...

Opublikowano

tam miał być Pytajnik :)

"A po 2x quest Ci się na serwer nie chce wgrać?? :)"

Ale skoro mówisz że ten koreański Ci nie działa to ja już nie wiem Co może być tego przyczyną może inni bardziej doświadczeni Ci pomogą.

Aha i jeszcze jedno nie wiem czy tak można ale jak byś przegrał pliki odpowiedzialne za ten OX razem z questem z innego serwera najlepiej gotowca jakiegoś to może wtedy by coś to dało.

Opublikowano

syserr na channel99 oraz syserr chanella na którym uruchamiasz ox nie wywalają żadnych błędów?

Koniec z MPCForum.pl i ogółem z metinem

:D

sunp.png

Sygnatura wykonana przez

Isuribi aka Amelka.

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Co takiego zrobiles ze dziala ?

Nie odkopuj tematów starszych niż 30 dni. Jeśli chcesz wiedzieć jak to zrobił to jest od tego PW.

Cls

Nigdy nie rozmawiaj z idiotą. Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a później pokona doświadczeniem.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...