Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Warrock.

kuUuc

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka.

Wbijam dzisiaj na warrocka i wchodze na mapke. wszystko sie ładuje.

a pod koniec.: Disconnected from serwer. Coś takiego xD

nie pamiętam za bardzo.

o co chodzi.

?

Jeśli tylko pomogłem to daj like .

Dla Ciebie nic a dla mnie motywacja . ;]

Opublikowano

ale za każdym razem tak jest.

Jeśli tylko pomogłem to daj like .

Dla Ciebie nic a dla mnie motywacja . ;]

Opublikowano

Proszę:

2.25 Połączenie z serwerem zostało zerwane?

KOMUNIKAT:

Connection terminated forum serwer:

Ileż to razy zdarzyło nam się grać i zostać w nagrodę powitanymi takim komunikatem.

Na jego wystąpienie może mieć wpływ wiele czynników jednak w lwiej części przypadków będą to poprostu lagi.

Gdy przez pewien czas nie możemy się dostatecznie "mocno" połączyć z serwerem gry zostaniemy z niej po prostu wyrzuceni.

Z tego powodu jest to prawdziwa zmora początkujących "modem tapperów", bowiem w tappingu chodzi o celowe chwilowe zerwanie połączenia.

Jeśli potrwa to jednak odrobinę za długo to po prostu zostaniemy wylogowani.

Problem ten ma też okazję częściej występować na komputerach łączących się z internetem za pomocy rutera czy też innego sposobu łączności bezprzewodowej.

W takim wypadku musimy sprawdzić czy siła sygnału jest wystarczająca i czy nie gubimy pakietów.

Do tego celu z powodzeniem możemy wykorzystać program WirelessNetView bądź jakikolwiek inny wbudowany w system.

http://www.komputerswiat.pl/download/1749/pobierz,wirelessnetview-v1.35.aspx[/size][/font]
[font="tahoma, helvetica, arial, sans-serif"][size=3]

Zaś jeśli chodzi o gubienie pakietów to pomocne może okazać się ustawienie optymalnej wartości MTU.

Więcej o tym możecie znaleźć w poniższym poradniku w punkcie 21:

http://www.mpcforum.pl/topic/210404-tut-lagi-w-wr-przyspiesz-komputer/[/size][/font]
[font="tahoma, helvetica, arial, sans-serif"][size=3]

Jeśli by się okazało, że z naszym łączem dzieje się coś złego w tym wypadku najlepszym wyjściem będzie skontaktowanie się ze swoim dostawcą internetowym.

Po powiadomieniu go o zaistniałej sytuacji i szczegółowym opisie problemu powinien on podjąć jakieś kroki w celu sprawdzenia gdzie leży źródło problemu i ewentualnej naprawy.

by Razor.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...