Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

4GB i gry się tną.

Fruu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam was forumowicze mam problem z moim laptopem.

Posiadam HP Pavilion G Series

Parametry:

-Procesor: Intel ? Core i5

-Ram: 4GB

-Karta graficzna: Intel ? Core HD Graphic

Mam PC'a 5 letniego i gry chdzą lepiej na pc'cie ;O ?

Parametry PC'ta:

-Procesor: AMD Sempron Processor 3000+

-Ram: 1,5GB

-Karta graficzna: Radeon X550

Nie wiem czemu tak jest ...

Przykładowo jak gram w Lol'a na PC mam fps 14 wiem ,ze małe ,a na laptopie po 6 ;< , w czym tkwi problem ?

To pytanie pozostawiam wam

+ jescze jedno laptop strasznie sie grzeje ...

Opublikowano

No wiesz, LoL polega na dobrej grafie a nie na procku (chociaz i to jest potrzebne). Tak jak napisal kolega u gory, w laptopie masz zintegrowana karte graficzna co oznacza ze w jakosci jest ona slabsza. Laptop moze sie strasznie grzać bo moze miec maly doplyw powietrza (jak grasz to nie zatykasz przypadkiem wentylatora?). Radze Ci to sprawdzić bo potem mozesz miec porblemy z laptopem takie jak wylaczanie, i jak mowisz ścinanie sie gier. Zanies laptopa do serwisu niech sprawdzą czy z chlodzeniem jest wszystko ok :)

Opublikowano

no to dopierdoliłeś, bo nie ma integry tylko dedykowaną dla tej serii laptopów tylko taka jest AMD Radeon 6490 lub 6770 z 1024 MB

brak mu zainstalowanych sterowników jak należy , wszystko jest na stronie producenta i instalować należy bez softu dodatków od HP

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Hmm, nie wiem czy dobrze patrzysz, bo ja napisalem ze w LAPTOPIE ma integre, a nie w pc'cie ;f

Opublikowano

zintegrowana karta jest w procesorze uzywana w czasie pracy na baterii , w trybie zasilacza i większych wymagań przełączana jest grafika na dedykowaną jaką ma ten model laptopa

czyli są dwie karty graficzne w laptopie

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

jeżeli Ci się przegrzewa, to postaw go na np. klockach lego żeby miał dopływ powietrza od spodu + podkładka chłodząca może pomóc

skpUo.png

Opublikowano

Odkręć panel w miejscu gdzie masz wentylatorka , najwięcej ci się grzeje , przeczyść , podstawka chłodząca

Ale powiem z doświadczenia Paviliony to grzałki :>

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...