Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Wszystkie Gry

~~Damian~~

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Mam taki problem , otóż nie mogę uruchomić na moim komputerze żadnej gry. ; ( . Skład Komputera wygląda tak .

Płyta główna - Gigabyte GA-M52L-S3 (4 PCI, 2 PCI-E x1, 1 PCI-E x16, 4 DDR2 DIMM, Audio, LAN)

Procesor - DualCore AMD Athlon 64 X2, 3100 MHz (15.5 x 200)

Karta Graficzna - Nvidia GeForce 8800Gt 1024 Mb

Mam Wina Xp.

Zasilacz Modecom III Fell Atx 500w ( Tak wiem ze jest na czarnej liście )

Więc zanim pomożecie chcę wam jeszcze powiedzieć że : Karta Graficzna jest strasznie gorąca (ale to chyba normalne bo temperatury do 54 stopni w spoczynku ) , Bardziej mnie przeraza MCP (Multi Chip Package) jakaś tam nowa technologia Nvidi jak mniemam , Jego temperatura dochodzi do 63 stopni w spoczynki czasami nawet więcej . Ogólnie chodzi o to ze komp się Wyłącza , włączę jakąś grę pogram z 5 min i komp sie wyłącza. Napisze jeszcze czego próbowałem :

- Sformatowałem kompa (Kompletnie, Przy instalacji windowsa komputer także się wyłączał ale jak ustawiłem kompa na dworze to jakoś cudem zainstalowałem )

- Wyczyściłem całego kompa

- Wymieniłem Bezpiecznik w Zasilaczu , Następnie cały zasilacz na nowy kupiony także Modecom III Feel (Kuzyn miał nowy więc od niego wziąłem, Lecz bez zmian komputer nadal się wyłącza.

- Teraz pobrałem Everesta i własnie dotknąłem Złotego ( Kwadratu ) Przypiętego do płyty głównej z napisem GIGABYTE. Palca mam oparzonego bo tak się grzeje.

- Zmieniałem Pastę z Radiatora ( Procesora ) chodzi o tą srebrną pastę .

A tutaj macie temperatury Mierzone Everestem Ultimate

Temperatury

Płyta główna 57 °C (135 °F)

Procesor 48 °C (118 °F)

Procesor nr 1 / rdzeń nr 1 36 °C (97 °F)

Procesor nr 1 / rdzeń nr 2 42 °C (108 °F)

MCP 63 °C (145 °F)

Aux 36 °C (97 °F)

Procesor graficzny 51 °C (124 °F)

Pamięć procesora graficznego 43 °C (109 °F)

Otoczenie procesora graficznego 41 °C (106 °F)

SAMSUNG HD642JJ - [ Trial Version ]

I Tutaj Mam moje pytanie. Czy dać go do Naprawy czy jakoś trzeba coś skonfigurować żeby się tak nie grzał.

Z góry dziękuję . Pozdrawiam

~Damian~

graphic.png

Opublikowano

Prawdopodobnie wina wentylatorów, przeczyść komputer od środka jakimś sprayem, ścierką.

tumblr_nrthjyZ6c31u4ug6zo1_500.gif
exMPC Media Team Lider || exMPC Graphic Team || exModerator || exMentor || VIP

Opublikowano

Idź do serwisu bo to może być coś poważniejszego.

"Respect must be earned. One wrong move and you're dead."

Opublikowano

Znawcy...

Czy nie robiłeś przypadkiem OC?I Podaj jaki to procek jego parametry i pobierz OCCT uruchom i pokaż zdjęcie z tego.Wtedy dopiero będę mógł więcej powiedzieć.

Przeczyść/Przesmaruj/Sprawdź pastę i spróbuj zamontować chłodzenie lepsze(wodne/Azotowe/Olej xD).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...