Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[pytanie]Rankingi jak zacząć?

pawix245

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, niedawno wbiłem 30 i nie wiem kim i jak zacząć grać rankedy. Napiszcie też co znaczą te hell elo itd.

tumblr_o1840uKrwV1tv0tovo2_r1_400.gif

Opublikowano

kup troche championow, runy na kazdy typ championow, ogarnij pare zebys umial dobrze nimi grac i dopiero zacznij gre rankedow

bez takich linków, ponowne umieszczenie ban 30 dni.

Opublikowano

Skompletuj runy na mid, top i jungle.

Jak grasz solo to only jungla, mid i top.

Na bota nie chodź chyba, że w duo.

Postacie raczej sam wybierz.

Opublikowano

Witam, niedawno wbiłem 30 i nie wiem kim i jak zacząć grać rankedy. Napiszcie też co znaczą te hell elo itd.

Zanim zaczniesz grać rankedy zagraj ze 100 draftów bo bankowo wpjerdolisz się na samo dno elo hell.

Opublikowano

zagraj DUŻO draftów, min. 300wygranych normali 3x komplet run min. 30 champów - zanim to uzbierasz dobrze ogarniesz grę i zajdziesz wyżej niż teraz.

Opublikowano

Champów mam 34, wygranych 152 draftów i do duo mam kolegę 2k elo. No i teraz łatwiej będzie solo czy duo z tym kolegą? Nie da mi trudniejszych przeciwników przez jego elo?

tumblr_o1840uKrwV1tv0tovo2_r1_400.gif

Opublikowano

Champów mam 34, wygranych 152 draftów i do duo mam kolegę 2k elo. No i teraz łatwiej będzie solo czy duo z tym kolegą? Nie da mi trudniejszych przeciwników przez jego elo?

Nie graj z nim rankedów . Ze średniej wyjdzie że będziesz miał 1600-1800 ELO przeciwników. Także to nie twój poziom.

Poszukaj kogoś z 1300 -1400 ELO

Opublikowano

Jak nie chcesz stracić kumpla to lepiej z nim nie graj :D chyba, że serio chillout gracie :)

Lepiej pograj trochę, ja zacząłem ledwo po wbiciu 30lvla rankedy i wpadłem w 700elo :D drafty graj - ogarnij o co chodzi. Championów ogarnij na każdą pozycję po trochu, 3 zestawy runek, ogarnij kontry - championselect.net <- najlepsza stronka moim zdaniem :) potem zaczynaj rankedy, ale tylko jak czujesz się pewnie, bo jeżeli nie lepiej katować normale jeszcze.

Gold Member

nvm

Opublikowano

jak up, nie Zaczynaj odrazu rankedów bo w gówno wpadniesz(ja "tylko" do 1000 wtedy zleciałem). Ogarnij każdą pozycję, podpatruj najczęściej używanych champów, kontruj "op championów"(w praktyce takich nie ma ale na low elo srają w gacie jak pickają kassa/morgane a na high elo uważane są za słabe). Polecam ogarniac champów z mocnym late (irelia, gp, ziggs, graves, ashe, lee sin, skarner, jax) lub na odwrót- takie które doprowadzą do surr w 20 (urgot, lb, talon mid, jax)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...