Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Sugestia]Minecraft

carving85

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zauważyłem taką pewną nieprawidłowość w tym dziale. Chodzi o zakaz umieszczania pirackiego minecrafta. I na ten przykład dzisiaj zauważyłem że został zamknięty jeden temat z plikami serwerowymi gdzie autor udostępnił plik minecraft.jar do pobrania. Sam plik minecraft.jar nie daje nam możliwości grania na pirackiej wersji gry. A natomiast Launcher użytkownika XAULIN na którym, nawet niema możliwości zalogowania się do permium nie jest zamykany. Dzięki takiemu Launcherowi od razu możemy gra na piracie. Więc gdzie tu sprawiedliwość. Powinno być to trochę lepiej wyjaśnione co można dawać do pobrania a co nie.

Opublikowano

Nie przeszkadza mi zakaz umieszczania minecraft.jar i .minecraft . ale nie nie rozumiem dlaczego Lanurchery można umieszczać. Dają taką samą możliwość piracenia minecrafta co udostępniony folder .minecraft

Opublikowano

XAULIN'owi oraz Geoning'owi administracja pozwoliła na umieszczenie launchera. Co do umieszczania minecraft.jar, jest to cząstka plików minecrafta (tych ważniejszych) i nie powinno się móc je umieszczać.

|| exLider Minecraft || exMPC Media Lider || exModerator Single Player || exModerator Lineage2 || exModerator 4Story || exModerator Tibia || VIP ||

Opublikowano

A czy nie powinno być też wyjątków kiedy ktoś robi własne pliki serwerowe z modami. Tak naprawdę przez zakaz umieszczanie folderu .minecraft większość publikacji serwerów modowanych powinna zostać zamknięta ponieważ udostępniają .minecraft. A tylko mniejsza część takich serwerów ma własny Launcher.

@edit. Żeby nie było że jestem przeciwny temu zakazowi. Rozumiem cel tego zakazu i zgadzam się z nim. Ale dobrze by było ujednolicić ten zakaz żeby dla wszystkich był taki sam.

Opublikowano

Zakaz bo tak im się podoba to nie nic strasznego dać .minecraft.jar przecież nim gry się nie odpali

Nie umieją odpowiedzieć na pytanie czemu zakaz

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...