Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak grać Ashe ?

Veynard

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam . Mógłby mi ktos opisać , jak dobrze grać ashką ? :P . jakie itemy składać, iść na topa czy mida , jak bić skillami ( chodzi chyba o combo ) . albo poprostu dać link do tematu z ashką , ja takiego nie mogłem znalezć .

VeyPl.png

Jeśli pomogłem, daj tego like

Opublikowano

SAm Ci to napisze :O

Asha idzie sie na bota jako ADC ,z supportem ,ktorego na nordicu nie znajdziesz ,skad wiem ze nordic ( Isc Ashe mida ) Ashe jest pod attack damage wiec ona robi sie pod takie itemy : 3x dorans blade / berserki / infinity /zeal/ blood thister /phantom/frozen mallet /guardian/ last whisper

Jej Combo niby to jest. Jeden szczal z q potem stun(ult) walisz ja kilka razy ,a w na kniec

kxAyLut.png

Opublikowano

Jeśli chodzi o ashe to nie ma mowy o combo. tu liczy się tylko prędkość ataku i dmg (prędkość ważniejsza)

Ulti bijesz np. pomóc goniącym (stunuje + dmg)

w bijesz no po prostu wszystko co się rusza (do farmienia też niezłe)

najpierw stackuj w a potem q

q daje cc (spowolnienie) do ataków, także im szybciej atakujesz tym dłużej przeciwnik będzie spowolniony i dostanie dużo dmg

ashe ma tylko 1 skill "użytkowy" (chodzi o dmg oprócz ulti) także dlatego żadnego combo nie zrobisz ;)

jak chcesz combo, to np. ezreal

Opublikowano

Combo to Corki, Graves ;)

Ashe lategame ad carry. Jej "Q" to zmora dla uciekinierów, niezły harras + farming z "W", dobre "E" coś jak claivorance tyle że określony zasięg ma. Ulti świetny stun na 3 sekundy - w tym czasie zdążysz zabić prawie każdego, może nie tanka :) Niestety to skillshot więc musisz się wysilić aby nim zabić. Jako ad carry lecisz bota, farmisz farmisz farmisz. Rushujesz Infinity Edge, potem Phantom Dancer, w międzyczasie Vampiric Scepter na life steal. Buty standardowo Berserkery.

Maxowanie skilli R > W > Q > E - gra mocno ofensywna, R > E / W > E / W > Q - raczej farmienie jeżeli masz na lane powiedzmy Gravesa + Blitzcranka ;)

Masz w miarę duży range więc starasz się trzymać jak najdalej od celu w teamfighcie i po cichu wybijać carry przeciwników :)

Gold Member

nvm

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

iść na topa czy mida

xDDDD

Idziesz na bota, wraz z supportem, niestety w normalnych grach gra się jak chce. Chujnia. ;/

Q włączasz, gdy chcesz lać cel gdy Ci ucieka.

W to lekki haras na przeciwnika.

E to cos w stylu warda

R do rozpoczynania tfów lub jeśli przeciwnik ucieka

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...