Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie]AutoPatcher jak z pl 2010 - pliki ftp

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, czy wie ktos jakie pliki muszą byc w ftp (dokladnie chodzi mi o ich nazwy i zawartosc), podejrzewam ze txt/ini lub php + folder z clientem

W cliencie bardzo latwo mozna skonfigurowac patcher wiec nie bylo problemu..Gorzej z ftp,

o ten patcher mi chodzi:)

6920ce104a7fcff9.jpg

Opublikowano

z pakerem lzo też nie ma problemu

epvp:

http://www.elitepvpers.com/forum/metin2-pserver-guides-strategies/754550-hot-release-offi-patcher.html

@edit

patcher + lzo paker:

http://www.elitepvpers.com/forum/attachments/metin2-pserver-guides-strategies/95114d1309179632-offi-patcher-lz-packer-patcher.rar

Opublikowano

@up paker działa dajesz plik na tego exeka i ci pakuje.

z lzo nie mam problemu ale mam z ftp problem ... ;/

wyskakuje :

version empty (errorcode=NEF404)

autopatcher.au.funpic.de version retry download.

Opublikowano

Ten Twój paker to szit, po pierwsze pliki są pakowane do LZ a nie LZO, po drugie testowałem już z 20 różnych pakerów, żaden nie działa. Po pobraniu pliku "plik.txt.lz" nie może go wypakować i wypieprza error na cały monitor. Soruce patchera jest udostępnione ale brakuje libów. A jeśli wrzucę plik poprawnie zapakowany lz to normalnie go wypakuje ;x

50596142255057180250.png

Opublikowano

@up paker działa dajesz plik na tego exeka i ci pakuje.

z lzo nie mam problemu ale mam z ftp problem ... ;/

wyskakuje :

autopatcher.au.funpic.de version retry download.

Jest problem z packerem lzo. Z FTP jest wszystko ok, przykład z mojego serwera, gdzie dałem tylko metin2client.bin

beztytuuvog.png

sygna1gn.png

ParadiseMt2.pl - Team

Opublikowano

Moze mi ktos napisac co ma byc w pliku patchserverlist po stronie serwera, bo gdy daje scieżke do pliku to wyskakuje retry download, a jak dam wiecej niz 1 scieżke to select patcher..

I jeszcze.. wie ktos na jakiej podstawie ten patcher sprawdza pliki serwer-->client?:P

Opublikowano

Moze mi ktos napisac co ma byc w pliku patchserverlist po stronie serwera, bo gdy daje scieżke do pliku to wyskakuje retry download, a jak dam wiecej niz 1 scieżke to select patcher..

I jeszcze.. wie ktos na jakiej podstawie ten patcher sprawdza pliki serwer-->client? :P

1. w patchserverlist dajesz:

link link    LIVE PATCH

np.

mpcforum.pl/down/ mpcforum.pl/down/    LIVE PATCH

2. Jak dobrze mówię, to sprawdza CRC.

sygna1gn.png

ParadiseMt2.pl - Team

Opublikowano

no ale wtedy nie działa mi autopatcher i nie miałem jak sprawdzić a teraz naprawiłem go.

SKĄD MA PANDORA I DRAGON PACKERA .LZ????

Opublikowano

podpinam sie pod up, ma ktos sprawny packer? bo mi pobiera spakowany plik, ale nie wypakowuje go i nie zapisuje/podmienia;)

edit: niewazne, mam juz paker .lz:)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...