Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Champ] Fizz vs. Ahri vs. Morde vs. Talon

Vanosh.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

2.png

Posiadam: 5000 RP

Zależy mi na: DMG, AP, AD

Preferuję: Ahri, Talon, Fizz, Morde. Chciałbym abyście mi doradzili z tych czterech przykładów.

Proszę o podanie mi dwóch champów, bo mam zamiar kupić dwa z tych przykładów.

tumblr_nrthjyZ6c31u4ug6zo1_500.gif
exMPC Media Team Lider || exMPC Graphic Team || exModerator || exMentor || VIP

Opublikowano

Polecam fizza

+ Może iść na mida, do jungli i na topa

+ Duży dmg

+ Duża szansa na ucieczke

+ Bardzo przydaje się w teamfightach

+ Dobre early game

You MAD?

Opublikowano

Polecam Ahri

Bdb na midzie

dobre cc

od 6 lvl strasznie mobilna

niskie cd'eki

długo postoi na linii

Nie ma większych problemow z maną

2 postac polecam ci Mordekaisera ;).

Niezależny od many (skille biorą hp)

Dośc dobre cooldowny

Naffedowany sporo hp i spore dmg

Dobra farma

Dobre ulti pod dobicie

Dobry na solo lane

681731482015096381754.png

Czytaj uważnie, masz Boga na linii.

Opublikowano

Talon to zdecydowanie postać kontrująca AP'ków, w tym takiego zjadacza jak np. Kassadin. Jeżeli twoim celem jest blokowanie na midzie i bycie "cichym" zabójcą w trakcie gry polecam Talona, postać naprawdę dopracowana i ładnie wykonana. Poza tym możesz dokupić sobie do niego fajny skin za te RP'ki.

Ahri to perfekcyjna miderka, opanowana przez gracza może namieszać od pierwszych minut. W przeciągu tak zwanych trzech combo'sów zjada przeciwnika, po Taunt'cie, Q i Ognikach gracz musi jak najszybciej powrócić do tureta, bo inaczej wystarczy nam nasze dobrze wykonane ulti i ignite w jego kierunku. Małe cooldown'y to zdecydowany atut, dobry przelicznik a poza tym po zdobyciu blue buff'a jest praktycznie zwycięzcą lane przez następne minuty.

Morda wyśmienity AP Tank. Mistrz solo topa moim skromnym zdaniem, doskonała tarcza która blokuje np. Parley'a GP'ka, tarcza na W które nie tylko daje nam nieco bonusu ale także atakuje okolicznych wrogów. Przydatna do ucieczki, bo przy okazji obijasz goniącego Cię typa. Ulti które w trakcie team fight'a, rzucone na nafeedowanego AD Carry potrafi odmienić losy gry bowiem po ew. zabiciu wróg trafia do posiadania Mordekaisera (o ile ten jeszcze żyje) i możesz kontrolować jego ruchy i podstawowy atak. Skille ma bezpośrednio pod farmę przez co praktycznie zjada creepy, a kaska sama przybywa do Twoich rąk.

Z Fizzem tak się nie rozpiszę, bo nie znam tej postaci na tyle, by Ci doradzić porównując go do tych trzech, ale kolejność kupna u mnie byłaby taka: Mordekaiser, Ahri, Talon i Fizz.

98763533515051689628.png

Opublikowano

Kupiłem Morde i Fizz'a, dzięki za rady, zamknę sobie. xD

tumblr_nrthjyZ6c31u4ug6zo1_500.gif
exMPC Media Team Lider || exMPC Graphic Team || exModerator || exMentor || VIP

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...