Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czy mozna sprawdzić czy telekod jest prawdziwy/aktualny?

razor9012

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czesc. Znalazłem dobry sposób na zarobek... Sprzedaje pewne ,,itemy'' za doładowania 10/30/50zł Juz troche zarobiłem doładowań na swoj telefon i zamierzam trochę inaczej działać :)

Mam wielu znajomych co chetnie by ode mnie kupywali doładowania 30zł za 25zł. Mi to pasuje... Ale teraz chce przejść do rzeczy. W sieci jest wiele oszustów, wiele razy zdazylo mi się nadziac, ponieważ ktoś podal specjalnie zly telekod mi. Czy jest mozliwosc abym od razu sprawdził np. w internecie czy ten telekod jest prawdziwy/czy mozna go użyc? Wiadomo... Np. w czwartek dostane kod i musze zaraz wyslac ,,item'', a kod znajomemu dałbym dopiero w piatek, a pewnosci przez jakis czas nie bede mial czy nie zostałem oszukany i nie dostałem prawdziwego telekodu (nie mam mozliwosci sprawdzenia :( )

W skrócie.. Czy moge np. przez internet sprawdzić czy ten telekod jest wazny/prawdziwy?

Sorki, że tak trochę chaotycznie, lecz jest późno, i jestem zmeczony :)

Liczę na jakies rady, sugestie pomysły...

Pozdrawiam

Opublikowano

Nie am takiej opcji

Kod sie aktywuje po wydrukowaniu ale sprawdzić go nie można.

jak by sie dało sprawdzać to co 1sec by musieli uaktualniać dane

Chodzi o to że jak kupujesz kod w sklepie,to dopiero po wydrukowaniu z terminala on zostaje aktywowany.

1354749589-U576612.jpg

By miko213

Opublikowano

Też tak robiłem bo nie mam konta bankowego, sposób jest prosty , ja to robiłem przez allegro. Kupił , dał kod (nie zdażyłem się,żeby był wykorzystany albo coś) działa - daje item, nie działa negatyw i sprawa o zwrót prowizji :P

Opublikowano

Też tak robiłem bo nie mam konta bankowego, sposób jest prosty , ja to robiłem przez allegro. Kupił , dał kod (nie zdażyłem się,żeby był wykorzystany albo coś) działa - daje item, nie działa negatyw i sprawa o zwrót prowizji :P

Hmm.. też myślałem o Allegro. Tylko zaraz zaczną się tłumaczenia typu ,,nie posiadam konta na allegro'' itp. Mam kilku stałych klientów i jak na razie mnie nie oszukują (Oni podaja kod, ja doładowuje-jesli działa place itemem)

Co do konta bankowego.. To ja nie posiadam, tylko Tata.. Powiedziałem mu o moich zyskach i zaczeliśmy troszkę inaczej rozmawiać- nauczy mnie przez internet obsługiwać itp. - ja jestem jak narazie w tym zielonym ale ok...

Macie jakies moze jeszcze pomysły?? Mysle iż rozumiecie mnie mniej wiecej, bo na swój telefon nie opłaca się ładować PLN, bo juz go opłaciłem na kilkaset zł...

Pozdrawiam

Opublikowano

Jest też możliwość że jak masz w orange na karte to możesz przelewać kasę kolegom w orange i wyjdzie to samo, tylko nie wiem czy masz w orange. :P

Opublikowano

Jest też możliwość że jak masz w orange na karte to możesz przelewać kasę kolegom w orange i wyjdzie to samo, tylko nie wiem czy masz w orange. :P

O, dobry pomysł mi dałeś...

Ja mam w Play, ale żeby ze swojego konta przelewać PLN muszę mieć abonament...

W Orange w np.Mix'ie będę mógł wysyłać PLN? Po meczu po patrze na necie jak jest z innych sieciami.

Tylko troszkę lipa z Orange, ponieważ raczej mało znajomych jest w takiej sieci.

Ale ogółem nie zły pomysł, było by fajnie gdyby w Plus'ie była taka możliwość :)

Dzieki, może jeszcze ktoś się znajdzie i mi doradzi :)

Pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...