Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Kto napisze mi questy?

baran860

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich mam problemy z pisaniem questow wiec proszę was o pomoc a konkretnie o ich napisanie. To ja może podam treść i proszę o ich napisanie jeśli się komuś będzie chciało. :)

Quest zaczyna się od 120lv.

1.Nazwa listu po wbiciu poziomu "Udaj się do Uriel"

Po kliknięciu ma być ten tekst "Mędrzec Uriel prosi Cię o pomoc, Udaj się do niego jak najszybciej."

Po kliknięciu na Uriela w tej "Ramce" ma pisać "Zaginiony Brat"

Po kliknięciu na tą "Ramkę" ma pisać "Oh, witaj nie wiedziałem że tak szybko przyjdziesz. Mam pewien problem dawno temu mój młodszy brat wyruszył w daleką podróż i nigdy z niej nie wrócił, nie wiadomo nawet czy jeszcze żyje proszę znajdź go. Ostatni raz jak go widziałem to rozmawiał z Seon-Hae potem nagle wszystko zaczęło się trząść i on znikł sądzę iż ten staruszek przeniósł go do magicznego miejsca bo przestałem wyczuwać jego energie.

2.Teraz ma pokazać się ten list z lewej strony o nazwie "Tajemnicze Miasto"

Po kliknięciu na list pokazuje się tekst "Porozmawiaj z Seon-Hae może coś wie na o bracie Uriela"

Teraz w tej ramce jak się kliknie na "Seon-Hae" ma pisać "Brat Uriela"

Teraz to co mówi "Seon-Hae" po kliknięciu na tą "ramkę": "Co Cię sprowadza do mnie młody wojowniku.Zapewne chcesz się czegoś dowiedzieć, wyczuwam to. Czekaj nic nie mów niech sam zgadnę...

Ahh tak pamiętam tego człowieka przedstawił mi się jako Majakus. Poprosił mnie o przeniesienie do ruin miasta Kalahis. Pewnie chcesz abym Cię tam przeniósł ale to niemożliwe gdyż potrzebny będzie to tego

Kamień Duchowy to on daje mi tą moc.Idź więc i mi go przynieś.

3.No to teraz nazwa tego listu z lewej strony "Poszukiwania KD"

Zawartość tego listu "Poszukiwania KD": "Musisz odnaleść Kamień Duchowy i zanieść go Seon-Hae"

Jak w eq będzie kamień to u "Seon-Hae" ma pojawić się "Ramka": "Teleportacja"

I zaraz po jej naciśnięciu przeteleportuje nas do Klasztoru i zniknie Kamień Duchowy z eq ID mapy czy co tam potrzebne podam na dole.

Następnie na tej mapie znajduje się NPC "Kapłan"

U niego w tej ramce ma pisać "Oh, wreszcie jakiś człowiek. Pewnie przysłał cię mój brat powiedz mu żeby odwiedził mnie kiedyś, przekaż mu jeszcze o tym iż udało mi się odbudować rodzinne miasto"

4.I teraz ten list z lewej strony ma mieć nazwę "Wróć do Uriel" , a zawartość to "Wróć do Uriel i przekaż mu słowa Kapłana."

Jak już wrócisz do Uriel to w tej "Ramce" ma pisać "Zaginiony brat"

a po kliknięciu na to uriel mówi "Udało Ci się go odnaleść wiem to bo powiedział mi to przez sen.Bardzo Ci dziękuję.Poczekaj zapomniałeś o nagrodzie. Proszę uważaj na tą zbroję".

A nagrodą będzie Cesarski Hwang i nie wiem czy można tak że jak np sura robi to dostanie Hwanga na sure.

ID ITEMÓW I NPC

20095 Seon-Hae

20011 Uriel

50513 Kamień Duchowy

15003 Kaplan

12100 Cesarski Hwang (wojownik)

12110 Cesarski Hwang (ninja)

12120 Cesarski Hwang (sura)

12130 Cesarski Hwang (szaman)

A ta mapa to:

komenda GM teleportująca to /go klasztor

albo współrzędne:

komenda/królestwo/index/x/y

klasztor , 0, 2, 69355, 69355

Bardzo prosiłbym o napisanie takiego questu nie wiem co bym wam mógł dać bo jestem "Nowy" to znaczy nie znam się na tym forum i tych + czy - :)

8910814572903361049127.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...