Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Tutorial l2phx.

Axaros

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

To jest ktortki tutorial dla all ktorzy nie wiedza jak sie enchantuje normalnie i enchantuja tylko na +9999999 itemy.

Ok wiec najpier potrzebujemy l2phx

http://www.mediafire.com/?mwfnb6yftly

PO pobraniu L2 phx odpalamy go.

Powinno to wygladac mniej wiecej tak:

phxdf2.jpg

phx2ck4.jpg

Jesli grasz na serwie ktory opsluguje klijenta Gracjia Part 2 oczywiscie mozesz nacisnac na 2.

Teraz uruchom l2.exe(najlepiej w trybie okna, (Alt+Enter)

W białym polu po lewej stronie powinieneś zobaczyć L2.exe (build xxxx) OK.

Zaloguj się na twoja postać, i powinieneś zobaczyć nick swojej postaci pod 1. Jesli nie widzisz nicku swojej postaci pod 1 po zalogowaniu. Nacisnij na 1 i zobacz na liscie czy jest nick twojej postaci powinien byc jak jest to wybierz go. Jesli nie ma na liscie nicku twojej postaci to znaczy ze l2phx nie jest kompatybilny z wersja twojego clijenta albo grasz na serwerze na ktorym on nie chodzi.

Overenchanted items

Po pirwsze gracz musi miec na serwie gm shop. Z gm shpu kupujemy dany przedmiot ktory chemy enchantowac. Potrzebujemy pieniedzy na conajmniej 2 itemy.Teraz kliknij na 4 i poszukaj pozycji zakupu pakietu. Wiem, że jest to trudne do znalezienia , ale spróbuj usunąć wszystkie pozostałe pakiety przed kliknięciem przycisku "Potwierdź, gdy kupisz item wtedy bedziesz widzal pakiet odrazu, jak w drugim screenie. Teraz skopiuj pakiet. Przejdz do 3 i wklej go tam.

Teraz, na broń, numery pakietów dla enchantow zwykle przypadaja 6 i 7. The way the packet looks depends on the type of GM shop and the type and grade of the item. Sposób pakietu wygląd zależy od typu sklepu GM oraz typu i rodzaju grade itema.

Weźmy na przykład ten pakiet (część broni maga):

68 B2 07 01 00 E0 FD 1C 00 01 00 00 00 00 00 00 00 00 00 FE FF FF FF 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00

W tym przypadku, E0 i FD są to numery, które wyznaczają numer enchantu przedniotu. Czasami jest sie ciezko zorientowac w formule, ale jeśli zmienimi te numery i wyslemy pakiet będzie kupić przedmiot caly encaht. Przed wyslaniem pakietu zawze zagadaj do gm shopu.

Nie mogę całkiem wyjaśnić, jak działa numer, ale po zmianie E0 do E9, otrzymaszprzedmiot na +9, ale jeśli zmienisz E0 do F0 dostaniesz go na +16. F1 będzie +17, F2 będzie +18 itd.

(jak się dowiedziałem) jest FF FF. Depeding na przedmiot, będzie miał +63 k lub +48 k lub więcej, zależy to od ... Więc w zasadzie po prostu zmienić numery 6 i 7 do FF i FF, aby uzyskać bardzo super enchatn. Ponadto, jeśli 6. numeru nie ma liscie, prawie same rzeczy dzieją się po zmianie. Na przykład, jeśli masz 6. numer 40, a wy zmieniacie go na 49, dostaniesz +9, jeśli go zmienisz na 50 dostaniesz +16. (patrz schemat?)

Spróbuj niewiele czasu ci to zajmie i w końcu uda się uzyskać enchant.

Prosze nie pekowac itemami _+999999999999 bo nie bedzie fajnie jak dostaniesz banaxD

Ale przede wszystkim można zniszczyć serwera!

Poradnik jest moj. Pozdro licze na 5, jesli pomoglem

sygnaturawiaderko.jpg
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

2 sposob dzialajacy na enchant przez szybsze wbijanie scroli

Enchantujemy Item Biezemy Request Enchant Item wsadzamy w phxa zaznaczamy notoryczne wysylanie pakietow gdy juz sa wysylane wchodzimy w gre i klikamy scrola :)

Zalety:

Szybki Enchant

80% Ze Wejdzie

Dziala Na Wiekszosci Serwerow

Fajna Zabawa:)

Milej Gry:P

chaotic.jpg
  • 2 miesiące temu...
  • 3 tygodnie później...
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano
Coś nie wierzę, że to twój poradnik...

Jak by był twój to byś nie pisał na 2 focie po ang ;]

To napisał kolega wyżej ....

A to Autor tematu ...

Jednak ciekawa sprawa poniewarz przeszukując internet natknołem się na coś takiego ...

Overenchanted items

Now here is the most common thing you will use in L2phx, buying overenchanted items. First off, the server you play on must have a GM shop.

At the GM shop, buy one of the item you want enchanted (you will need money for at least 2 of this item). Now, click on 4 and look for the item buy packet. Now, I know this is confusing to find, but try to delete all other packets before clicking "Confirm" when you buy item, then you will see the packet easy. (like in the second image)

Copy the packet!

Now go to 3 and paste your packet there.

Now, on weapons, the packet numbers for enchant are usually the 6th and 7th. The way the packet looks depends on the type of GM shop and the type and grade of the item.

Let's take for example, this packet(some mage weapon):

68 B2 07 01 00 E0 FD 1C 00 01 00 00 00 00 00 00 00 00 00 FE FF FF FF 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00

In this case, E0 and FD are the numbers that set the item's enchant number.

The formula is hard to figure out sometimes, but if you change these numbers and send packet you will buy the item allready enchanted (before you send packet always talk to GM shop first and have it targeted)

I cannot quite explain how the numbers work but, if you change E0 to E9, you will get the item at +9, but if you change E0 to F0 you will get it at +16. F1 will be +17, F2 will be +18 etc.

FOR NOOBS: The maximum enchant you can get on any item (as I found out) is FF FF. Depeding on the item, it will have +63k or +48k or more, it depends... So basicly just change the 6th and 7th numbers to FF and FF to get an ultra enchanted item.

Also, if the 6th number does not have a letter, almost same things happen when you change.

For example, if you have the 6th number 40 and you make it 49, you will get +9, if you change it to 50 you will get +16. (see the pattern?)

Try things out a few time and you will eventually get the enchant you want!

Więc myśle że autor tematu nie zrobił nic innego jak to przetłumaczył i to jeszcze tlanslatorem ...

Czasami jest sie ciezko zorientowac w formule, ale jeśli zmienimi te numery i wyslemy pakiet będzie kupić przedmiot caly encaht.

Autor nie wykonał nic więcej jak PLAGIAT co według prawa Polskiego a mianowicie artykule 39 prawa o ochronie informacji publicznych... Jest karane

Co więcej odrarza mnie jeszcze ten rażacy w oczy napis ...

Szkoda rześ pieniędzy za to nie chciał ....

Apropo ... to poradnik do Interlude L2j już nie działa ...

• 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Błagam, nie pierdol że jest twój jak zerżnąłeś z innego forum....

Wysyłam zapy na Lockerz !!!

Pisać pw z mailem.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
[..] Autor nie wykonał nic więcej jak PLAGIAT co według prawa Polskiego a mianowicie artykule 39 prawa o ochronie informacji publicznych... Jest karane [..]

art. 39 Kodeksu Cywilnego mówi o:

§ 1. Kto jako organ osoby prawnej zawarł umowę w jej imieniu nie będąc jej organem albo przekraczając zakres umocowania takiego organu, obowiązany jest do zwrotu tego, co otrzymał od drugiej strony w wykonaniu umowy, oraz do naprawienia szkody, którą druga strona poniosła przez to, że zawarła umowę nie wiedząc o braku umocowania.

§ 2. Przepis powyższy stosuje się odpowiednio w wypadku, gdy umowa została zawarta w imieniu osoby prawnej, która nie istnieje.

Trochę o prawie do informacji publicznej

http://www.wspolnota.org.pl/content/view/851/14/

Broń boże nie chcę bronić tu użytkownika Axaros, który prawdopodobnie przywłaszczył sobie czyjąś pracę, lecz to właśnie takich postów jak twój powinno się zabronić.

Drogi Raschu, dawno nie widziałem tylu błędów ortograficznych w jednym poście - to dopiero razi w oczy. W dobie komputerów, gdzie prawie każda przeglądarka sama zachęca do poprawnego pisania. Wstyd!

Apropo, rześ, odrarza, poniewarz, natknołem..

à propos, żeś (potoczne), odraża (chociaż nie pamiętam by istniało takie słowo ;-) ), ponieważ, natknąłem..

Tajny link, który odpowie na wszystkie Twoje pytania?

• 9 miesięcy temu...
Opublikowano

phx nie działa już nigdzie... co najwyżej na żenujących homemade privach C4 w dół na plikach L2J z rewizji z przed kilku lat (lol), imo pointless temat i jeszcze podklejony Oo

Opublikowano

@UP

zgodze się z tobą

dzisiaj próbowałem z tym robić i guzik

straciłem tylko kase na vespery i jestem splukany

to już jest bezużyteczne więc można odklejić

a co do poradnika to fajny jak by działał

• 10 miesięcy temu...
Opublikowano

l2phx juz niedziala na zadnym serverze niestety.... coraz czestrze update'y servow do tego game guardy na kazdym. pozostaje przyjemnosc z niehackowanego grania:)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...