Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Nowy gracz - pytania, porady, co i jak?

MalecZKS

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, od razu na wstępie mówię, że to mój pierwszy post, a zarazem temat na forum i prosiłbym o wyrozumiałość :).

O co mi się tak naprawdę rozchodzi? Jestem stosunkowo nowym graczem w MU, nigdy wcześniej nie miałem styczności z tą grą więc mogę powiedzieć, że typowy ze mnie Noob. Moja znajomość terminów, opisów czy przedmiotów w grze jest bardzo nikła. Jakiś czas temu zacząłem grać, po prostu tak dla siebie.

Chciałbym, żeby mi żaden z moderatorów tego tematu nie zamykał czy usuwał, gdyż w razie jakichkolwiek pytań będę do niego wracał i pytał dużo bardziej doświadczonych użytkowników, czyli Was. Od razu kilka początkowych pytań:

1. Czy istnieje jakaś strona nawet zagraniczna, bo polskiej chyba nie ma, która zawiera bieżące opisy wszystkich przedmiotów, które występują w grze? Korzystałem z tej strony:=

,ale jest ona na pewno nieaktualna (chyba od 2006 roku), gdyż tutaj nie ma wielu itemów, z którymi się spotkałem w grze.

2. Gram Dark Wizardem, w sumie już jestem Soul Masterem, wydaję mi się, że na jak obecne moje właściwości, czyli Strengh 205 i Agility 105 noszę za słabe rzeczy. Jest to niepełny set Legendary +8 (Helm, Armor, Boots, Pants) i Excellent Dark Soul Gloves, do tego Legendary Staff +8 + Luck i tarcza Skull Shield +6 + Luck + Skill - wydaję mi się, że mógłbym nosić rzeczy z lepszymi parametrami, ale po prostu się na tym nie znam. Moglibyście coś polecić, w co jest "doładować" następne kilka pkt. i czego poszukać, co kupić, co założyć?

3. Mogę nosić skrzydła? Co i jak to się odbywa, jak tworzy?

Myślę, że na chwilę obecną to tyle. Jak mi się przypomni to oczywiście dopiszę :).

Mam nadzieję, że zrobiłem wszystko zgodnie z zasadami forum.

Pozdrawiam!

Opublikowano

Dopisz najlepiej na jakim serwerze grasz :)

To global?

Co do pierwszego pytanie ,to nie znam takiej strony... ale czy jest Ci ona tak bardzo potrzebna? Do czego? :)

2.To zależy czy to global. Najlepiej jakbyś miał seta acienta , ale jeśli dopiero zacząłeś ciężko o niego będzie...

Co do build'u to zależy czego oczekujesz od swojego sm'a

3.

http://www.mpcforum.pl/topic/305003-poradnik-od-1st-do-3rd-wings/

http://www.mpcforum.pl/forum/262-mu-online-poradniki/

394591421101183179764.jpeg
Opublikowano

A zapomniałem właśnie, gram na Globalu - serwer Valhalla :).

No myślę, że taka stronka, by mi się przydała, bo jak np. patrzę po sklepach graczy to widzę pełno przedmiotów, z którymi kompletnie nie wiem co można zrobić, do czego służą itp.

A dzięki za poradniki, jakoś je przeoczyłem przeglądając tamten wątek.

A co do Twoich słów "

zależy czego oczekujesz od swojego sm'a"

, no właśnie nie wiem jak za bardzo poprowadzić teraz postać, bo jakiś czas temu miałem plan, żeby dobić tyle energii, by móc używać Inferno, bo z tego co czytałem po Evil Spirit to jeden z czarów, który zadaję już naprawdę poważne obrażenia i właśnie parę chwil temu udało mi się osiągnąć wymaganą liczbę energii. Teraz chcę trochę "powbijać" punktów w Strengh czy Agility, by móc założyć jakieś lepsze itemy.

PS. Dzięki za odpowiedź.

Opublikowano

Myślę, że Valhalla i tak jest tak daleko z przodu, że się starając ze swoją wiedzą i czasem rozpoczęcia gry jej niedogonie więc EXP.

Opublikowano

Miszel, mógłbyś mi wytłumaczyć jakie korzyści daje ten przedmiot, noszę go "ubranego", ale za bardzo się nie orientuję, co dzięki niemu zyskuję.

30ayplt.jpg

Opublikowano

No podnosi Ci elemental attack damage i defense.

Elemental system wszedł razem z nowym serwerem. Co nieco pisałem o min w którymś z tematów , musisz poszukać

Opublikowano

Czytałem i widziałem u innych graczy przedmiot Sign of Lord w jednej kratce nawet chyba po 200 sztuk (maksymalnie z tego co się orientuję może być 235 sztuk w jednej "kratce") i właśnie sam ich trochę pozbierałem, ale nie mogę jakoś dodawać do jednej kratki, po prostu, gdy łapię jednego i chcę dać na drugiego to mi odskakuje, zajmuje mi to sporo miejsca w skrzynce. Może trzeba mieć jakiś wymagany LVL albo coś?

Opublikowano

ja nie umiem sie zalogowac do gry Przy próbie włanczania gry pisze mi jakis komunikat

Dodałem go w zalączniku

Grę odpala się za pomocą strony www.

Wejdź w

http://muonline.webzen.com/Main

i później na środku masz "play"

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Hej nAPISZ DO mNIE NA Gg ,Chetnie pomoge sama bylam kidys nowa i takze dostalam duzo wsparcia wiec Wieszs :) mOje Gg: 40364029

Grę odpala się za pomocą strony www.

Wejdź w

http://muonline.webzen.com/Main

i później na środku masz "play"

Badz xPadder-a :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...