Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem]Spadek FPS

Flap

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Na forum WoT przegladnij dzial z problemami technicznymi.

Taktowanie procka jak i sam procek taki sobie do WoT.

A moze zainstalowales cos, co dodatkowo obciaza system ?

WoT jest jaki jest, optymalizacja tej gry jest conajmniej smieszna, bo kto widzial na dzien dzisiejszy gre ktora korzysta glownie z 1 rdzenia procesora ?

Moze sprobuj odpalac gre za pomoca WoT starter, zaznacz ze gra ma korzystac z CPU 2 i sprawdz czy to cos da.

wotbigbar03.jpg
Opublikowano

Mam właczone korzystanie z 2 rdzeni i nic nie instalowalem co moze obciazyc moj system. Nie wiem czy dobrze mowei ale mam 4gb ram po to zeby system nie byl obciazony nawet jak mam wlaczonego wot-a i opere to zostaje mi jeszcze 1gb ram do uzycia.

1372333810-U137250.jpg

Opublikowano

Dlatego wyłącz z 2 na 1 tylko nie na CPU0 a na CPU1 :) można to zrobić w ten sposób :

Menadżer zadań > world of tanks.exe > kolaginacja czy jakoś tak:D > odznacz CPU0 a zaznacz CPU1

Pomogłem? ;) Daj like :)

Opublikowano

Sprawdź w procesach co zabiera sporo pamięci.

signature.png

"Your mother is a nice Lady"

- Said no FPS gamer ever.

Opublikowano

@Up:

Niech się nie bawi w zamykanie procesów itp.

-=-

Co za ironia losu xD

Wczoraj miałem tak samo. Głowiłem się o co chodzi, a okazało się, że zapomniałem zrzucić zdjęć z dysku "C" ( zostało 1GB )

A co do ciebie to weź sprawdź ile masz miejsca na dysku i jak będzie mniej niż 11GB to posprzątaj sobie.

Pozdrawiam!

x

Opublikowano

Heh mam 6gb i wiecej nie bede mial i tak wczesniej mialem 4gb i bylo dobrze potem mialem 3 i tez bylo dobrze a tera mam 6 i jest zle wiec raczej to nie to. A i nie mam po co zamykac procesow mam tyle pamieci RAM ze nie musze jak pisalem pod czas grania i wlaczenia roznych programow typu opera zostaje mi 1gb RAM do wykorzystania.

Edit:

Pewnie bedziesz pisal zebym uzyl programow typu ccliner lub odkurzacz? Za pozno juz uzylem i odzyskalem 4gb wiecej sie nie da. Gdy bede robil formata dysku c to po zainstalowaniu windowsa wylacze automatyczne aktualizacje i bede mial wolnego 15Gb.

1372333810-U137250.jpg

Opublikowano

Skoro to nie miejsce na dysku.. to ja nie wiem.

A w innych grach też masz mniej FPS ??

Tylko w MW3 jak gram przez neta ale tam to jak mam wlaczonego frapsa to pokazuje ze mam 50 60 fps ale i tak sie laguje wiec to moze ping tylko ze w wot nie mam duzego pingu po 50 60 mam kurde ale to pogmatfane.

1372333810-U137250.jpg

Opublikowano

Raczej ping nie powinien wpłynąć na FPS-y.

Ale wpływa na szybkość lądowania się map na początku bitw w Wocie.

Sam to zauważyłem.. ^_^

Pozdrawiam!

x

Opublikowano

Mi sie tak wczytuje ze czekam zawsze na odliczanie :P a co do pingu to tylko w MW3 tak mam ale w wocie jest dobry nawet bardzo

1372333810-U137250.jpg

Opublikowano

Nie ogarniam tego.. jak grasz w MW3 to masz dobry sprzęt i żeby choroba mieć po 20 fps ?? o.O

No ja tez dlatego mysle ze Wargming.net powinno z optimalizowac gre to piorytet powinien byc a nie ludzie na o wiele gorszych sprzetach maja wiecej fps co to kurde jest to nie wiem. Zawsze mw3 mi chodzilo po 40 50 60 fps a tera jakies lagi mam ale to mi sie wydaje ze ping bo jak gram na singlu to jest na frapsie 50 fps i nie ma lagow wlaczam se tryb przetrwania na multi i jest dupa lagi jak huj ale fps jest nadal 50 wiec moze wina lacza?

1372333810-U137250.jpg

Opublikowano

Może z tym łączem masz racje.. ale nie jestem pewien.

Weź najlepiej ustawienia graficzne na najsłabsze.. tyle na razie poradzę.. =/

x

Opublikowano

Może z tym łączem masz racje.. ale nie jestem pewien.

Weź najlepiej ustawienia graficzne na najsłabsze.. tyle na razie poradzę.. =/

Ja juz mam ale dymu i otoczki snajperskiej nie dam se zabrac bo wez tego to nie wyglada gra tak samo i duzo to nie daje fps moze 1-3.

1372333810-U137250.jpg

Opublikowano

Powyłączaj dymy, trawę, cienie, symulacje wody, najniższe tekstury, włącz kompresję tekstur, włącz filtrowanie anizotropowe na trójlinowe itp.

No i oczywiście optymalizuj kompa. +zmiana koligacji i priorytetów

Z mojej strony na razie tyle. ;)

Pozdrawiam!

x

Opublikowano

Jak zadzwonie do moje dostarczyciela neta (ASTA) i dowiem sie czegos wiecej to napisze a i nie bede zmienial tekstur bo i tak gra jest brzydka na minimalnych bez tego na tych 20 fsp da sie grac jakos.

1372333810-U137250.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...