Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Diablo2 VS Diablo 3

Buziolek

Diablo2 vs Diablo3  

146 użytkowników zagłosowało

1. 1. Diablo2 vs Diablo3

• Diablo2
      52
    • Diablo3
      37
    • Diablo3 i Diablo2 jest zajebiste
      57

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Diablo II ,mam jeszcze jakiegoś hammera 95lev ubranego pod bota :P na nld jak ktoś chce

Moim zdaniem Diablo III lekka kicha,12lat od diablo II spodziewalem sie czegos lepszego

Feel the beat!

Opublikowano

D3 jest o wiele lepsze ;) O wiele lepsza grafika i fabuła. Poziom trudności też jest bardzo dobry. D3.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Ja wciągnąłem się zarówno w D1, D2 jak i teraz D3.. Moim zdaniem blizzard odwalił całkiem dobrą robotę - ja się nie zawiodłem :)

Opublikowano

Jestem bardziej przyzwyczajony do gry w Diablo 2, ponieważ wiadomo o wiele dłużej grałem i nie chętnie chciało mi się kupywać DIII. Lecz kupiłem i się przyjemnie gra, więc głos idzie na opcje nr. 3 :)

Opublikowano

Moim zdaniem Diablo 3 lepsze :>

"Respect must be earned. One wrong move and you're dead."

Opublikowano

ja mysle ze 2, ale obie wersje są równie grywalne i dobre, jednak 2 ma dużą sentymentalną wartość, może to źle opisałem, ale tak myślę :D

1359549208-U277916.png

Klasa:Szaman Healer

Lvl:1+

Królestwo:Shinsoo

Gildia:

Server:Metin2.PH

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Dla mnie najlepszą grą jest nadal Diablo II (Można by powiedzieć, że odkąd wyszła to w nią gram ^_^)

Diablo III wydaje mi się zlepkiem kilku nowszych gier upchanych do jednego wora.

Jeśli pomogłem wciśnij

"Like"

To nic nie kosztuje, a daje mi wiele przyjemności

:)

Opublikowano
lecz Diablo 2 miało ten dreszczyk, którego Diablo 3 nie ma. :(

Dokładnie, grafika i klimat Diablo 2 sprawiają że czujesz się niepewny, ale w Diablo 3 już tak nie jest, nie ma tego mrocznego klimatu w lokacjach :x

gj6Xe.png Pomagam na GG ( 9509484 ) i PM. Jeśli masz sprawę to pisz ; )
by Valky

Opublikowano

Dokładnie, grafika i klimat Diablo 2 sprawiają że czujesz się niepewny, ale w Diablo 3 już tak nie jest, nie ma tego mrocznego klimatu w lokacjach :x

Niepewnie to ja się czułem jak szedłem na Nitha grając na HC (bez Spokoju Natury) :P

A co do dreszczyku to się zgadzam. D3 już tego nie posiada...

Jeśli pomogłem wciśnij

"Like"

To nic nie kosztuje, a daje mi wiele przyjemności

:)

Opublikowano (edytowane)

@vRs.

Czułeś dreszczyk chodząc po pustyniach, dżunglach, czy może po zboczu góry arreat ?

Prawda jest taka, że mroczna była tylko pierwsza część diabełka, a później stopniowo grafika nabierała tej "cukierkowości".

Mojej skromnej osobie podobały się obie części i nadal chętnie grywam. Niestety do pierwszej części ciężko mi wrócić.

Dla mnie najlepszą grą jest nadal Diablo II (Można by powiedzieć, że odkąd wyszła to w nią gram ^_^)

Diablo III wydaje mi się zlepkiem kilku nowszych gier upchanych do jednego wora.

Wiesz dlaczego? Ponieważ była sobie kiedyś taka bezmyślna firma blizzard która zdradzała swoje pomysły na długo przed premierą ich dziecka.

Konkurencja wzięła się do roboty i wdrażali je do siebie, po czym Diablo III nie zaskakuje już nikogo.

Edytowane przez PanBuzdygan
Opublikowano (edytowane)

Czułeś dreszczyk chodząc po pustyniach, dżunglach, czy może po zboczu góry arreat ?

To 3 : ) Najbardziej rozwinięty klimat był w akcie IV i V. A co do diabolo 1 to też coś ciężko mi wrócić. Niby gra z dzieciństwa można tak powiedzieć, a odstrasza swoją grafiką i wgl. Wtedy (młode lata) nie zwracało się uwagi na rzeczy typu grafika, dzwięk, lecz na fabułę : ) Tak więc powrót do Diabolo 1, 4x4 evo, a nawet Ace Ventura bardzo odstrasza.

I tutaj kolego masz rację. Diablo III to zestaw różnych gier dlatego że wyjawnili sekrety grafiki w swojej grze. Więc inne firmy zrobił mały podstęp i wykorzystały to. Tutaj przykładem jest DotA2

Edytowane przez vRs.

gj6Xe.png Pomagam na GG ( 9509484 ) i PM. Jeśli masz sprawę to pisz ; )
by Valky

Opublikowano

Diablo III strasznie mnie zawiodło, tyle czasu oczekiwania, a wpuścili gre nie oszukując się przeciętną. Wole już D1 od D3 :/

1355848650-U247153.png

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Nie będę ukrywał – fanem tej serii nigdy nie byłem. Nie to, że uważam iż jest to gra zła, co bardziej dlatego, że od wszelkiej maśc produkcji typu hack&slash, po prostu się odbijam. Jednak legenda Diablo ma to do siebie, że nie sposób obok tej gry przejść obojętnie, nawet jeśli fanem gatunku się nie jest. A do tego Blizzard – czy to może się nie udać?

Pod względem udźwiękowienia gra prezentuje się całkiem przyzwoicie. Motyw główny jest przyjemny dla ucha, nadaje grze pewnego charakteru, można rzecz – dramatyzmu. Oczywiście wszelka epickość jest tutaj obowiązkowa. Z kolei odgłosy stworów są absolutnie poprawne i mogą wzbudzić w co bardziej trwożliwym graczu ekki niepokój. Na szczęście nie są one w żaden sposób nachalne czy też męczące, wszystko wydaje się do siebie pasować. W trakcie samej gry pobrzmiewa nam czasem jakaś lekka muzyczka, która umila nam rzeź...