Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Q] Lagi

BFP4FGamer

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam problem z lagami, wchodziłem przed chwilą na serwery i miałem lagi a wczoraj nie. Podam specyfikacje kompa :

• Procesor AMD FX4100 (4x3.6 Ghz)
  • Karta nVidia GeForce GT130
  • Ram 4 Gb
  • Internet 40 MB/S

Czym to jest spowodowane ? Proszę o szybką pomoc.

Opublikowano

Ok sprawdze, ale dzisiaj miałem trochę mniejsze lagi i znalazło mi tylko 60 serwer?w w europie a wczoraj wieczorem 200+. Czym to jest spowodowane ?

Dobra wyłączyłem wszystko lagów niby nie ma (od czasu do czsu na Win XP ale to tylko czasami) ale nie wyszukuje mi serwerów mam ok. 60 serwów i większość prawie pusta (5-10 osóB) tylko jakieś 10 serwów ma normalną liczbę graczy (ok. 10). Co mam zrobić ?

Opublikowano

Ok sprawdze, ale dzisiaj miałem trochę mniejsze lagi i znalazło mi tylko 60 serwer?w w europie a wczoraj wieczorem 200+. Czym to jest spowodowane ?

Dobra wyłączyłem wszystko lagów niby nie ma (od czasu do czsu na Win XP ale to tylko czasami) ale nie wyszukuje mi serwerów mam ok. 60 serwów i większość prawie pusta (5-10 osó B) tylko jakieś 10 serwów ma normalną liczbę graczy (ok. 10). Co mam zrobić ?

Chłopie XP ruszy max 3,5gb ramu, z tego powodu może Ci czasami mulić system. Win xp nie jest złym systemem ale masz dobry sprzęt pod bardziej wydajny system operacyjny :) Polecam Win7 64bit :)

Opublikowano

Mam jeszcze Win 8 CP 64bit i na nim też próbowałem i to samo, może to wina tego że bf nie obsługuje Win 8 ? Moge zainstalować na wirtualnym dysku Win 7 i sprawdzić ale to raczej nic nie da.

Opublikowano

To zależy od Twojego łącza i od serwera...

Rób tto:

Wyłącz zbędne programy.

i antyvirusa najlepiej...

a jeżeli Ci nie wyszukuje serwerów, może masz coś filtrowane? Sprawdź filtry i staraj się nie wchodzić na serwery z np. Australii itp.

Opublikowano

Co oznaczają te "ping" przy setwerach ?

Jeśli masz wysoki ping to znaczy, że masz lagi ;> sprawdź sobie na speedtest.net, może masz jakieś pobieranie w tle włączone ? albo windows pobiera aktualizacje.

Opublikowano

Do komputera masz swiatlowod podczepiony?

Chodzilo mi o to jak masz w domu komputer podlaczony.

Czy masz jakis modem + router WIFI, czy kablem.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...