Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Samochód

MarioBase

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam pytanie do tych userów którzy znają się na samochodach, wiem że to nie te forum bla bla bla ale może ktoś kto ogarnia "te tematy" się znajdzie :)

Otóż szukam samochodu do 25 tys. zł, jako pierwszy samochód :D

Mam na oku te 3

http://moto.allegro.pl/ford-st220-max-opcja-zadbany-2004r-w-wa-i2398545329.html

http://moto.allegro.pl/audi-a6-2-5-tdi-avant-webasto-180koni-99-00-i2389505075.html

http://moto.allegro.pl/bmw-323i-z-niemiec-super-autko-i2386903904.html

ale nie wiem w który najlepiej zainwestować, taki aby się nie psuł zbyt często i nie był zbyt drogi w utrzymaniu :)

A może znasz jakiś inny warty uwagi ? pisz w poście :P

Wszystkie posty typu "bierz BMW bo fajne i ma duży silnik" będą zgłaszane, tylko te z dokładnych uzasadnieniem nagrodzę.

06111340665805659837.png

Spróbuj dać mi lajka z wciśniętym lewym ctrl i zobacz co się stanie :D

Opublikowano

Za tyle kasy takie samochody obstawiasz ?.

Opel Vectra 2005r, 2004r, czarną perełkę obstawiam, diesel 2.0.

Mazda, ale to już byś musiał sam popatrzeć.

Vectra mało pali ok 5.6/100.

Opublikowano

BMW wydaje się najlepsze, ma wszystkie części fabryczne, to jest plus na przebieg 240.000, ale tez minus bo niewiadomo czy o nie dbał. Cena plusem.

Audi niepewne, wymieniał wszystko co najważniejsze przy silniku, pisze ze ma faktury, ale jest ryzyko.

O fordzika nie dabli na pewno. Przez 3 lata uzytkowania amorty wymienial, kloce itd.

Ja bym brał BMW.

Chociaż za taką cenę lepiej kupić fiata jakeigoś albo opelka .

Aha, uważaj na samochodzy sprowadzane z niemiec. Znajomy forda mondeo 2004 kupił o ile sie nie myle, po 2 miesiacach wtryski do wymiany.

09071535498836998897.png

Opublikowano

No właśnie jeśli chodzi o BMW to ten przebieg mnie boli, bo 210 tys. to jest sporo, boję się że jak dojdę do 300 tys. to zacznie się psuć albo będzie mi ciężko sprzedać ( lub sprzedać za bezcen )

06111340665805659837.png

Opublikowano

Nie bój sie o przebieg. To mit. Jak dbasz tak masz. A że dużo ludzi nie dba i w większosci zaczyna sie psuć bryka po 300.000 km to wiesz.

Fiat palio mojego starszego z niemiec sprowadzony w 2004, 2001 rocznik, na karku miał 210.000 km. to jest w ciul dużo a ze moj starszy dba, nabił na nim kolejne 200.000 km tylko z wymianą jednego modułu ( czegoś tam przy zawieszeniu, mało ważne).

09071535498836998897.png

Opublikowano

Mój tata ma Opla Vectre (sedan), a moja mama Toyotę Aygo.

Opel stary, ale jeździ. Trochę dużo pali, ale komfort jest (choć stary samochód). Toyotka? mały, przestronny samochód.

@topic

Ja bym ci polecał VW Golfa 4(IV).

Pali średnio, drogi nie jest :)

201581433273810245187.jpeg

Opublikowano
No właśnie jeśli chodzi o BMW to ten przebieg mnie boli, bo 210 tys. to jest sporo,

Nie no kur wa , gość mnie rozpierdolił !, Auto ma 13 lat i jego przebieg to 210 tys i jego to boli ! omg ... ja Ci z mety piszę że był cofany ;) . Tata ma Passata B5 ( po lifcie ) z roku 2004 i ma przebieg ponad 260 -_-.

I Ciebie boli ten przebieg ? jak on na 100% był cofany ... weź do jakiegoś mechanika zawdzwoń , który również zajmuje się diagnostyką ( jak mój tata ) i zapłacisz mu 200-400 zł za jazdę i on podepnie KTS'a pod samochód i już on wszystko Ci wyjaśni... tutaj tylko BMW się pewnie będzie liczyło a znając życie to cały dzień przed komputerem siedzą a o samochodach gówno wiedzą.

Teraz tak, BMW osobiście Ci odradzam, drogie części i po przejechaniu 300 tys km lubi się jebać wszystko. Ja polecam Ci Golfa 4 , to jest w 100% nie zawodny samochód , kuzyn go ma i jego przebieg to 330 a to bardzo dużo , samochód na zwykłych wtryskach , silnik 1.9 TDI więc na gnoju pojedzie , niezawodny i sprawdzony samochód .

/AceBoy: Nieregulaminowa sygnaturka

Opublikowano

@up

nie jestem mechanikiem, nie znam się na samochodach a przebieg mnie boli i co z tego ?

Golf IV odpada, nie podoba mi się. Ja chcę coś co mi przypadnie do gustu jak te fury które wymieniłem. Mam znajomego mechanika ( dobrego ), ale najpierw chcę wiedzieć w jakich modelach mogę się rozglądać :)

06111340665805659837.png

Opublikowano

Może i Cie boli , ale chciałem Ci napisać że jak na ten rok i tak bardzo malutko ma przejechane ... bardzo podejżane .

/AceBoy: Nieregulaminowa sygnaturka

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...