Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Z PINGIEM CS 1.6

fokus22

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema,mam pewien problem z pingiem w CSie przed chwila sprawdziłem na speedtest tam ping wnosi 40-60 a patrze na steama ping na serwerach od 50-200 (WTF) myślę ze to wina mojego routera TP-LINK TD-W8901G 54M Wireless ADSL2+ Modem Router pewnie polowa informacji jez zbędna ale kompletnie się na tym nie znam xD

Opublikowano

Powyłączaj wszystkie zbędne programy, przeczyść kompa programem Glary Utilities.

Teraz jest wolne (dla maturzystów) i wiele osób siedzi w twoim mieście może jakieś przeciążenie.

Lub se ustaw:

Kliknij na Start | Uruchom i w pole otwórz wpisz gpedit.msc

Teraz przejdź kolejno do: Konfiguracja komputera | Szablony administracyjne | Sieć | Harmonogram pakietów Qos.

Po prawej stronie okna Zasady grupy znajdź szablon Ogranicz rezerwowalną przepustowość i kliknij na niego dwa razy.

W nowym oknie, które Ci się pokaże zaznacz "Włączone" ustaw limit przepustowości na 0%.

Opublikowano

A coś robiłeś, że ping podskoczył? Bo miałem podobny problem z pingiem i nic nie pomagało, tylko od nowa system zainstalować, możesz zadzwonić do usługodawcy może oni przeciązenie maja..

Opublikowano

cl_rate "20000"
rate "25000"
cl_cmdrate "101"
cl_updaterate "101"
cl_cmdbackup "2"

Wklej to do konsoli.

tumblr_nrthjyZ6c31u4ug6zo1_500.gif
exMPC Media Team Lider || exMPC Graphic Team || exModerator || exMentor || VIP

Opublikowano

Wpisywałeś komendy na zmniejszanie pingu?

komendy nic nie pomagaja ;/

Powyłączaj wszystkie zbędne programy, przeczyść kompa programem Glary Utilities.

Teraz jest wolne (dla maturzystów) i wiele osób siedzi w twoim mieście może jakieś przeciążenie.

Lub se ustaw:

Teraz przejdź kolejno do: Konfiguracja komputera | Szablony administracyjne | Sieć | Harmonogram pakietów Qos.

Po prawej stronie okna Zasady grupy znajdź szablon Ogranicz rezerwowalną przepustowość i kliknij na niego dwa razy.

W nowym oknie, które Ci się pokaże zaznacz "Włączone" ustaw limit przepustowości na 0%.

ustawilem nic nie pomaga ;/

Lub se ustaw:

juz patrze na ten programik :)

Ma jescze ktos jaki pomysl ? :D

Opublikowano

najczesciej na favorite

Może zależeć też od hostingu, na którym jest serwer np. ownserwer francja to na pewno będziesz miał wysoki ping,

Opublikowano

Może zależeć też od hostingu, na którym jest serwer np. ownserwer francja to na pewno będziesz miał wysoki ping,

Mysle ze polskie serwery nie będą na hostingu francji ;p
Opublikowano

Mysle ze polskie serwery nie będą na hostingu francji ;p

Ownserwer to polski hosting, ale można wybrać lokalizację serwera Francję, wtedy są pingi po 80-120

Opublikowano

Ownserwer to polski hosting, ale można wybrać lokalizację serwera Francję, wtedy są pingi po 80-120

a moze masz jakis serwer na polskiej lokalizacji?
Opublikowano

a moze masz jakis serwer na polskiej lokalizacji?

Na bardzo popularnych serwerowniach np. holyshit itp. są dobre serwery.

Opublikowano

Na bardzo popularnych serwerowniach np. holyshit itp. są dobre serwery.

to jednak nie hosting...jeb__a neostrada

jak nikt nie ma żadnego pomysl proszę o zamknięcie tematu dzieki za checi ;p

Opublikowano

to jednak nie hosting...jeb__a neostrada

jak nikt nie ma żadnego pomysl proszę o zamknięcie tematu dzieki za checi ;p

To jak wina neostrady to nic nie poradzisz ewentualnie zgłoś skargę na jakoś internetu u dostawcy.

Opublikowano

Może wyłącz synchronizacje pionowe, to pomaga, miałem tak na starym komputerze. Wystarczy wejść w ATI, zakładka 3D, i tam masz Główne Opcje, podejrzewam, że to 3-4 linijka.

Opublikowano

Miałem ten sam problem, szukałem odpowiedzi przez chyba pół roku czasu. Jedynie co mi pomogło to:

1. Format kompa - poproś kogoś dorosłego jak nie umiesz :) (oczywiście dorosły musi znać się na formacie hehe )

2. Najnowszy Counter Strike (1.6 v48) --- u mnie to właśnie na pewno zależało od klijenta.

Tak jak tutaj koledzy po wyżej mówią.. też tak "pierdo***" komputerze a nic nie pomogło... Zmień Counter Strike albo zrób formata :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...