Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Xperia Play Problem z Rootowaniem

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema, miałem zrootowaną xperię play, wgrałem sobie Betę ICS pod 4.0.4 i miałem problem z ładowaniem telefonu (zapętlało mi się logo Sony i napis Sony Ericsson) ok poradziłem sobie wgrywając oryginalny soft sony z andkiem 2.3.4.

Lecz....

Teraz niemam Roota, więc chcę zrootować E za pomocą Super One Click - lipa, zatrzymuje się przy 7 kroku, wyczytałem w necie że wystarczy wtedy wyłączyć i włączyć Debbugowanie, niestety to nie pomaga.

Rooting device... - Step #7
OK 8.02s
Remounting /system with read-write access...
mount: Operation not permitted
FAILED

Oki... to odpalam inną zabawkę - Flashtool

Gdy próbuję nim zrootować wyświetla mi komunikat że mam Read-only Filesystem

noooo spoko, szukam dalej i znalazłem że muszę w CMD wpisać jakaś tam formułkę.

Wpisuje w fonie

brak reakcji, niema takiej komendy czy coś takiego

Wpisuję w CMD na windzie, z włączonym fonem itp. itd.

Nie może znaleźć adb shell ...

Nosz kuźwa nać!

Słyszałem od kumpla że da się zmienić uprawnienia plikom poprzez np. Es File Explorer tylko za choooya nie wiem jak to zrobić... info nigdzie nie znalazłem.

jakieś pomysły?

Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.

1394725204-U719057.png

Opublikowano

z Auto na Auto nie zmienię...

Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.

1394725204-U719057.png

Opublikowano

z4_root 1.3.0_2

Wiem, że wspomnienie nigdy nie zginie

Tak jak wspomnienie po pierwszej dziewczynie

Jak czasy podstawówki

Zbite butelki, ubite lufki

Starte zelówki w podróży

Polowanie na chwile się nie dłuży, się nie nuży...

Opublikowano

Telefony od sonego maja tak zrobione ze musisz w super one click kliknac root i przy wylaczonym telefonie podlaczyc kabel do niego, wtedy sie normalnie wlaczy i poleci root.

W tych telefonach dostep read/write do partycji system przez kabel ma sie tylko podczas uruchamiania telefonu.

Unbanned :]

Wszelkie pytania/wiadomości kierować na

Misiekantos253

Opublikowano

powiem Ci że dalej chuj...

Dobra wyjebane, za miesiąc kończy mi się umowa w Mixie i biorę innego fona :D

fak dat

EOT

1394725204-U719057.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...