Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie]Specjaliści od płyt.

ArjanPL

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Dzisiaj bardziej pytanie do specjalistów. Otóż nie wiem , gdzie się udać , jeśli chcę odzyskać dane z porysowanej płytki od XBOX'a. Znajomy mówił mi (w co raczej nie wieżę) , że można taką płytkę jakimś specjalistycznym płynem , który usuwa rysy. Jeśli wie ktoś coś , co może mi pomóc , proszę napisać w komentarzu ;]

22fu7of2onif.png
Opublikowano

Jeżeli nie są głębokie to są płyny które je zmniejszą do niewidocznych rozmiarów... Mogłeś pomyśleć i od 5 zł ubezpieczyć płytę na rok czasu, gratisowo wymiana...

Nie odzyskasz danych z płyty, niestety.

Maruusek.png

Opublikowano

O odzyskaniu danych w domowych warunkach zapomnij,niewiem czy sie da wogole odzyskac,bo nie wierze w te "specjalne maszyny" gdzie wkladasz plyte tak porysowana ze masakra i wyciagasz czysta jak lza.Wedlug mnie to shit,no dobra moze usunie te rysy ale co z danymi?

ruch_13.jpg
Opublikowano

dane moga sprawiac problemy ale na rysy ja stosuje PASTE DO ZĘBÓW :D albo płyn do mycia okien konieczne z alkoholem :P

97 procent nastolatków słucha techna,rapu i innych smieci...ja slucham normalnej muzyki. rocka,hard rocka np. AC/DC albo Guns 'n Roses

A ty ? należysz do tych 3 procent ?

kryspin99.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...