Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Loosing key packets 9005 - problem i brak pomysłu na rozwiązanie...

Lord Voldemort

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam otóż mam ww problem z cod4. Problem pojawił się niedawno i nie mam jużpomysłu, jak to naprawić. Mam orginała i próbowałem reinstalki zarówno coda 4 jak i pb. Program do instalacji pb i wybraniu opcji sprawdzenia, czy pb dziala prawidlowo wskazuje, ze wszystko jest ok. Ale problem i tak nie zniknal. Dodam, ze niedawno moj provider mial jakas awarie i zmienil urzadzenie i problem pojawil sie jakos po tym wydarzeniu. Na jakims forum probowali mi wmowic, ze uzywam CodeHook'a, ale ja nie potrzebuje takich programow, wiec to tez jest wykluczone. Niedlugo brat bedzie mial nowy komp, wiec sprawdze u niego i moze cos wtedy sie wyjasni. Do tego czasu licze, ze moze ktos ma jakas propozycje, co mozna jeszcze sprawdzic, bo bez pb nie da sie grac!!

Cześć :)

Opublikowano

PnkbstrA jest. PnkBstrB u mnie wogole nie ma i tak ma być? Pozatym w konsoli pisze: "Punkbuster Client: Not connected to a server", jak mnie wywala dopiero na początku każdej rundy, czyli runde jedną zagram do końca i kick.

Opublikowano

- Uruchom grę jako admin.

- Usuń config_mp.cfg z players/profiles/nazwa/

- Wpisz w grze /pb_enable

- Spróbuj podmienić iw3mp.exe np. od kumpla

- Powyłączaj procesy zajmujące łącze

- Wyłącz proces PnkBstrA.exe i PnkBstrB.exe, a następnie włącz je jako administrator

- To dostawca :D

WSZYSTKIE PLIKI W CHMURZE DLA MPCFORUM ZOSTAŁY USUNIĘTE. NIE KORZYSTAĆ Z MOICH PROGRAMÓW.

Proszę nie ingerować w moje posty/tematy, w razie potrzeby usunąć całą zawartość. Nie pomagam.

Opublikowano

Lol. PnkBstrB.exe powinen być włączony nawet jak nie masz odpalonej gry. :)

WSZYSTKIE PLIKI W CHMURZE DLA MPCFORUM ZOSTAŁY USUNIĘTE. NIE KORZYSTAĆ Z MOICH PROGRAMÓW.

Proszę nie ingerować w moje posty/tematy, w razie potrzeby usunąć całą zawartość. Nie pomagam.

Opublikowano

Start > Uruchom > Cmd > netsh winsock reset

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Słuchajcie. Po fchuj długiej batalii najprowdopodobniej rozwiązałem problem. Support Evenbalance pomógł mi i znalazłem w folderze system32 podfolder LogFiles, w którym znajdują logi plików wykonywalnych PnkBstrA.exe oraz PnkBstrB.exe. Nie mogło mi uruchomić PnkBstrB.exe, bo nie miałem zgodności z jakimiś tam certyfikatami i pozatym nie mialem wogóle uslugi PnkBstrB.exe w (services.msc w cmd). JBC piszę to, bo może się komuś przydać i należy zerknąć do tego folderu z logami, bo sprawa może się szybko wyjaśnić.

A i zapomniałem, że poprostu ściągnałem uaktulanienie tych certyfikatów ze strony Miscrosoftu i tyle. Banał :angry:

Opublikowano

- Reinstal PB i Gry

- AML Registry Cleaner czyścimy rejestr

- Przeskanowanie Kompa może masz jakiegoś robaka. z autopsji wiem ze w tych czasach ściągasz hacka do 1 gry a robaczek zżera też inne

- kumplowi zajeb. oryginalny kod bo ściągnął torrenty i pliki mapy do mw3 a wcieło mu kod do cod4 + Ban na 98 % serwerów :)

* FORMAT :)

Mój Sprzed ( Przejściowy/Tym Czasowy ) Sony Vaio Intel Core I3 2.4 8 GB Ram Grafika 1GB Dysk 400GB

Opublikowano

Jakbyście umieli czytać ze zrozumieniem i ew. pare postów wyżej to: komp po formacie, nie gram w nic innego niż cod4, wiec nie potrzebuje żadnych hacków (kwestia hacków do cod4 - biedne dzieci z małymi siusiakami i low skillem), aktualizacie itd. robiłem i nic. Dodam jeszcze, że można zaistalować certyfikaty te używane przez evenbalance poprzez:

- ściągnięcie pbsvc.exe z oficjalnej strony evenbalance'u,

- nacisniecie ppm na ten plik,

- wejście w zakładke podpisy cyfrowe,

- ręczne zaktualizowanie wybranego podpisu (w tym przypadku Evenbalance inc.)

Dodam, że jest to poradnik na wersję XP. W innych pewnie będzie podobnie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...