Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Q] Parę pytań

GhostPlayer

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema, od 2 dni gram w tą grę, więc jestem bardzo newbie i mam do was parę pytań, mam m3 stuarta i 200 k kasy, i nie wiem czy dalej iść lekkimi czołgami czy może przesiąść się na średnie, z tego co patrzyłem to wszystkie kolejne mają albo bardzo szybką broń, albo bardzo wolno a mi chyba najlepiej gra się półautomatem lecz nigdzie nie da się takiej broni założyć . Proszę o wszelkie rady dla nowego gracza jakim czołgiem co kupować jaka broń itp, wiecie o co chodzi :D Pomocne odpowiedzi będą nagradzane like'mi .

Siema, z tej strony Qucheer. ;)

Opublikowano

Lekkie czołgi zaraz ci się skończą. Najlepiej idź w m5,a następnie w m7 i dalej lub idź w ciężkie, mi najlepiej się nimi gra. Moduły bierz te które mają największy poziom tak będzie najlepiej.

636451494245979649038.gif

Opublikowano

2x up Ah, no to szkoda . Czekam na bardziej wyczerpujące odpowiedzi, czy med czy ciężkie i jakie.

Czekam niech ktoś wypowie się na temat wypowiedzi Ravonera . A jak mam iść po M7 w ciężkie jak tam potem są tylko średnie ?

Opublikowano

Pisząć o m7 chodziło mi o średnie, do pattona. W ciężkie tak nie da rady. Aby zrobic ciezkie musisz iść w m2 mt , m3 lee , m4 i t1 HT. Jeżeli już zacząłeś amerykancami to dalej nimi graj. Tak jak ja xD

636451494245979649038.gif

Opublikowano

idz w t2 medium potem w m2 medium potem w m3lee potem w m4 potem w m4a3e2 a potem w m6 bo będziesz miał otwarte medy oraz cięzkie

36292.gif

Opublikowano

2x up A czołg ciężki nie będzie lepszy ?

up właśnie się nad tym zastanawiałem, ale chcę zapytać was o zdanie .

Opublikowano

Zależy. Ja ci szczerze polecam iść w PZ4 albo KW. Te czołgi są dobrze opancerzone i mają dobre działa, a PZ IV w dodatku jest szybki.

Masz jakiś problem bądź pytanie dotyczące komputera? Napisz do mnie, a postaram się ci pomóc.

Opublikowano

Zależy. Ja ci szczerze polecam iść w PZ4 albo KW. Te czołgi są dobrze opancerzone i mają dobre działa, a PZ IV w dodatku jest szybki.

Masz jakiś problem bądź pytanie dotyczące komputera? Napisz do mnie, a postaram się ci pomóc.

Opublikowano

masz u góry napisane badania i tam masz drzewko i nacje popatrz ale dojście do pz4 dla osoby która gra 1 raz jest prawie niewykonalne psychicznie

jak wezmiesz przez t1 do m6 nie będziesz miał zrobionych medów ;d

36292.gif

Opublikowano

Hmmmm... Więc dla początkującego gracza polecam iść w KW1 Czyli MS-1 >> T26 >> T46 >> T-28 >> KW a potem to już będziesz bardziej ogar i se sam wybierzesz ale polecam KW1S a potem IS :P

Opublikowano

A gorzej będzie jak będę szedł

idz w t2 medium potem w m2 medium potem w m3lee potem w m4 potem w m4a3e2 a potem w m6 bo będziesz miał otwarte medy oraz cięzkie

bo mam III tier i kasę na m3 lee :D

Opublikowano

Ok dziękuję za pomoc . Zadam wam jeszcze parę pytań .

1 Mam M3 Lee, lepiej iść w czołg ciężki czy może dalej rozwijać średnie ?

2 Jakiej frakcji najlepsze jest działa samobieżne ? Którym drzewkiem iść ?

3 Który czołg ma największą prędkość po ulepszeniach ? Jaka frakcja nazwa i jaka prędkość, potrzeba mi tak do zabawy :D

4 Jaki najlepszy niszczyciel czołgów ? ( frakcja, nazwa, jakie drzewko )

Opublikowano

1.Ja bym poszedł w medy do e2 a potem w m6 miały byś wtedy otwarte 2 drzewka rozwoju

2.Na random Niemcy Na cw usa oraz zssr ja wole objecta261 bo jest szybki i celny

3.ZSRR lekki czołg a20 72 km oraz t50-2 72km ten drugi jest o niebo leprzy

4. T95 bunkier ale spr się tylko wtedy gdy nie ma arty oraz gdy jest miasto. Object704 jest szybki ma najleprze działo o zdoła sie odwrócić

36292.gif

Opublikowano

Powiem ci tak:P

1. Ja bym na twoim miejscu poszedł w Shermany czyli te medy ;P

2.Niemieckie, ponieważ w arty liczy się pierdolnięcie ... a nie żaden pancerz szybkość czy coś i tak ci się to nie przyda.. SPG będziesz tylk w krzakach albo gdzieś kampił już od IV tieru (Grille) jest mega dmg bo bodajże 750 od przodu a na Hummelu chyba 950 ale mogę się mylić ... A więc polecam Niemcy sam je rozwijam

3.ZSSR T-50-2 72km/h tylko strasznie drogi w ekspoatacji trudno nim wyjść na + jeśli nie umiesz grać trzeba być poprostu tu oblatanym... a z nim to trudn.. z niższych tierów też ZSSR BT-2 lub BT-7

4.T95 poprostu bunkier na kolach Maus to to nie jest ale jednak ;P a i działko zajebiste

Pomogłem? ;) Daj like :)

Opublikowano

2.Niemieckie, ponieważ w arty liczy się pierdolnięcie ... a nie żaden pancerz szybkość czy coś i tak ci się to nie przyda.. SPG będziesz tylk w krzakach albo gdzieś kampił już od IV tieru (Grille) jest mega dmg bo bodajże 750 od przodu a na Hummelu chyba 950 ale mogę się mylić ... A więc polecam Niemcy sam je rozwijam

Gówno wiesz a pier.......

2.Niemieckie, ponieważ w arty liczy się pierdolnięcie

A po 1 niemcy nie mają największego pierodo.... ponieważ t92 ma większe

36292.gif

Opublikowano

Ta podaj mi drugą arte IV tierową z takim dmg jak grill z topowym działkiem..

My teraz po za tym mówimy o artach nisko tierowych a nie topowych ... T92 fakt ma największe dmg ale GW typ E i tak mu dorównuje chociaż by już tym pancerzem czy większą ilością HP ... i szybszą armatą:P

T92 - 1,28

Typ E - 1,61 na min

Co jeszcze o wiele więcej pocisków ma .. T92 ma tylko ich 16 a GW E 30 .

Czyli tu GW Typ E znów jest lepszy mogę tak na każdym SPG porównywać

np.

Hummel vs. M41

M41

+ jest szybki

+ działko 155mm które sieje zniszczenie

+ stosunkowo lekki

+ zwrotny dosyć

- słaby pancerzyk

- mało ammo. (mniej niż GW typ E)

- słaba penetracja bo tylk do 100mm max.

Hummel

+ szybki (nawet 35km/h pod górkę to jest naprawde dużo..)

+ działo 15cm które naprawde ogrom dmg potrafi zada

+ bardzo zwrotny stockowy już jest naprawde zwrotny

+ nawet szybko strzelny 3,5 strzałów na min to nawet dużo ;P

- jedyny jego minus to taki że ma słabą penetracje i jest niecelny ..

Pomogłem? ;) Daj like :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...