Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

kręcenie i5 2500k

kub123007

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Heh, chcesz być cziter ale bez czitów? Jeśli tak to ogólnie mnożnikiem, ale co 1 stopień tylko.

Masz jakiś problem bądź pytanie dotyczące komputera? Napisz do mnie, a postaram się ci pomóc.

Opublikowano

To testuj programem OCCT. Możliwe, że to nic nie daje w warrocku, jeśli chodzi o nienaturalne przyśpieszenie.

Masz jakiś problem bądź pytanie dotyczące komputera? Napisz do mnie, a postaram się ci pomóc.

Opublikowano

Kręcić to można kołem. Procesora to można najwyżej zrobić OverClock'ing. Intele-srele nie posiadają programu typu AMD OVerDrive który automatycznie dostraja taktowania ? Uuu. Jeśli mnożnikiem się nie da to kręć FSB, taktowania nie pokaże Ci w IDLE ponieważ było by to bez sensowne. Napewno jakiś program masz do automatycznego zarządzania napięciem i taktowaniem w spoczynku (choćby Cool n Quiet). To że podkręcisz procesor nic Ci nie da w żadnej grze, chyba że masz lagi ale na takim procku to już raczej przez coś innego.

Opublikowano

Znasz się lepiej, to po co wchodzisz na forum ? Gościu ewidentnie ciśnie na cheatach, ale w końcu ty wiesz lepiej bo jesteś pan i znawca.

Jest możliwość że ta gra jest tak zjebana że OC coś daje, ale wątpie w to.

Po za tym napisałem Ci kretynie że masz kręcić FSB, a ty nawet nie raczysz tego sprawdzić tylko hejtujesz.

Opublikowano

Daje, bo byłem u kolegi i widziałem jak easy tune 6 krecil i zapierdalal jak głupi, ale ja mam asrocka... i i5 w ktorej kreci sie mnoznikiem, a fsb ciezej. Da sie w tym procku krecic samym fsb??

Opublikowano

Kurwa co wy mu polecacie. Najpierw parę pytań:

1. Masz porządny cooler CPU czy box?

2. Po co aż tyle mocy, że musisz o/c robić?

3. Znasz się wgl na tym?

Odpowiedz na te 3 pytania i nie słuchaj znaffców.

@Widzę, że brak odp to napiszę ci co i jak:

W biosie wyłącz wszystkie programy, które oszczędzają energię np. C1E, Turbo Boost

Mnożnikiem dojedź do x40(40 * 99.9MHz)

Powinno się obejść bez zmian napięcia. Wyżej nie polecam, jak masz boxowy cooler.

Opublikowano

Mnożnikiem wiem jak podkręcic do 5Ghz, ale to nie jest ważne bo chce zwiększyć wartość BCLK ze 100 do 120 a przy 105 już mi się sypie.

Cooler Zalman Performance

Do warrocka

Zasilacz jeszcze posiadam 600W gold certyficarion 95% mocy oddaje.

Opublikowano

Bo to tylko WarRock. Aż tak źle Ci chodzi? Może wina grafy. I5 2500K powinien sobie z nią doskonale radzić bez OC.

Wszyscy się chwalą, to i ja się pochwalę:

PC:
  CPU: 
Intel Core i7 6700K @ 4.5GHz
  COOLER: SilentiumPC Fortis 3 v2
  MOBO: MSI Z170A-G43 Plus
  RAM: 2x8GB HyperX Fury Black 2400MHz CL15
  GPU: Palit nVidia GeForce GTX1070 JetStream @ 2012MHz/4004MHz
  AUDIO: AIM SC808
  SSD: Goodram Iridium Pro 240GB
  HDD: Western Digital Caviar Blue 1TB 
  PSU: SilentiumPC Enduro FM1 550W
  CASE: SilentiumPC Pax M70 Pure Black v2

PERYFERIA:
  Monitor: 
Eizo EV2450
  Audio: Technics SA-AX540 + Altus 110 (modyfikowane) + Superlux HD681EVO + Brainwavz M1
  Klawiatura: SPC Gear GK530 RGB Kalih Brown
  Mysz: A4Tech Bloody Blazing A90
  Podkładka: A4Tech Bloody B-081 
  Gamepad: Microsoft Xbox One Wireless Controller + Asus BT400
  Drukarka: Brother MFC-7460DN
  Kamerka: Logitech C270

LAPTOP:
  Model: 
Lenovo ThinkPad X230
  CPU: Intel Core i5 3210M @ 2,5GHz
  GPU: Intel HD4000
  RAM: 2x4GB Samsung 1600MHz
  SSD: Samsung PM830 128GB
  SCREEN: 1366x768 IPS, matowy
  3G: Ericsson H5321 gw
  BATTERY: Lenovo 9 Cell Extended Life Battery 44++

Opublikowano

Szybciej biegać? SpeedHacka sobie ściągnij... Ty chyba nie rozumiesz o co chodzi z OC. FPS będziesz miał więcej, a nie szybciej biegał -.-...

Wszyscy się chwalą, to i ja się pochwalę:

PC:
  CPU: 
Intel Core i7 6700K @ 4.5GHz
  COOLER: SilentiumPC Fortis 3 v2
  MOBO: MSI Z170A-G43 Plus
  RAM: 2x8GB HyperX Fury Black 2400MHz CL15
  GPU: Palit nVidia GeForce GTX1070 JetStream @ 2012MHz/4004MHz
  AUDIO: AIM SC808
  SSD: Goodram Iridium Pro 240GB
  HDD: Western Digital Caviar Blue 1TB 
  PSU: SilentiumPC Enduro FM1 550W
  CASE: SilentiumPC Pax M70 Pure Black v2

PERYFERIA:
  Monitor: 
Eizo EV2450
  Audio: Technics SA-AX540 + Altus 110 (modyfikowane) + Superlux HD681EVO + Brainwavz M1
  Klawiatura: SPC Gear GK530 RGB Kalih Brown
  Mysz: A4Tech Bloody Blazing A90
  Podkładka: A4Tech Bloody B-081 
  Gamepad: Microsoft Xbox One Wireless Controller + Asus BT400
  Drukarka: Brother MFC-7460DN
  Kamerka: Logitech C270

LAPTOP:
  Model: 
Lenovo ThinkPad X230
  CPU: Intel Core i5 3210M @ 2,5GHz
  GPU: Intel HD4000
  RAM: 2x4GB Samsung 1600MHz
  SSD: Samsung PM830 128GB
  SCREEN: 1366x768 IPS, matowy
  3G: Ericsson H5321 gw
  BATTERY: Lenovo 9 Cell Extended Life Battery 44++

Opublikowano

rafix151

Szybciej biegać? SpeedHacka sobie ściągnij... Ty chyba nie rozumiesz o co chodzi z OC. FPS będziesz miał więcej, a nie szybciej biegał -.-...

Sullyer.

OC Ci nie da speedu. Musisz hacka ściągnąć. -.-'

Proponuje o upomnienie tych użytkowników, którzy udzielają odpowiedzi nie znając się. Nie wiem czemu to służy, podejrzewam że nabijaniu postów.

Istnieje pewna zasada, jeśli nie masz o czymś pojęcia to lepiej siedź cicho i nie zabieraj głosu.

Tutaj dla tych, którzy nie stosują się do tego:

Dla panów, którzy nie grali w tą grę a dyskutują komentuje owy filmik:

Szybsze chodzenie jest zauważalne??

Szybsze strzelanie??

Wyjmowanie broni??

Ten który podkręca procka słyszy szybciej swoje i przeciwników kroki i widzi szybsze przeładowywania broni co nie jest możliwe w ''HACKU''

Ta osoba, która podkręciła ten procesor może patrzeć po swojej śmierci z kamery graczy ze swojej drużyny i jak zauważacie owi gracze również strzelają tak szybko ale pociski wylatują dużo wolniej (bo ten z tym pokrętem o te 34% strzela szybciej, biega szybciej i wyjmuje broń szybciej o te 34% !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! )

Po dużym skrócie... <zly>

Opublikowano

Zapytaj się kolegi co podkręcił mu EasyTune6, jeśli ma podobny procesor to ustaw tak samo, jeśli inny porównaj standardowe taktowanie i zobaczysz co mu podkręciło po czym zrobisz to samo u Ciebie.

Opublikowano

Słyszałem, że i5 można kręcić aby uzyskać taki efekt ale sądzę że to mit. Kręcić magistralą BCLK można maksymalnie kręcić ze 100 do 110, ten procesor jest przystosowany do kręcenia mnożnikiem dlatego zadaje pytanie do osób które twierdzą że na tym procesorze jest możliwy taki efekt, a może są tutaj takie osoby z takim sprzętem.

Opublikowano

Siema. Ta gra jest tak zjebana i niedopracowana, że jak podkręcisz procesor to dostajesz turbo boosta, biegasz znacznie szybciej niż team itp, a hacki są wykrywalne. Zalecam mnożnikiem przywalić, a jak nie to masz pecha.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...