Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Enduro vs. skuter.

tyskie1991

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka, mam mały problem z wyborem.

Zacznę może od początku: Mam te dwa pojazdy do wyboru i nie mogę się zdecydować, który wybrać. Byłem oglądać i siedziałem na Aeroxie i na Yamaszce DT z tym, że mam jakieś 167 wzrostu(+/- centymetr) i gdy siedzę na DT to nie sięgam całą stopą.

Tu rodzi się jedno z moich pytać; czy będzie to przeszkadzało w jeździe zwykłej jak i po bezdrożach itp. ?

Nie jestem też pewien przez to, czy ta Yamaha będzie odpowiednia i chciałbym obejrzeć jakieś inne enduro. Tu jest kolejne pytanie; czy zna ktoś z Was(bo może ktoś też mieszka w Łodzi) jakieś salony, komisy lub coś w tym kierunku, gdzie mógłbym takie maszyny obejrzeć.

Z góry dziękuję za pomoc :)

Opublikowano

Zalezy gdzie mieszkasz czy gdzies na przedmiesciach miasta,centrum miasta,wies

jesli masz gdzies polne drogi,zuzlowke czy cos podobnego to bierz enduro

skuter to na szose tylko bo nim raczej nie poszalejesz :>

i moim zdaniem wzrost nie ma za duzo do rzeczy tylko ciezko Ci bedzie wsiasc i ruszyc jak i stanac i zsiasc

1315596276-U71001.jpg

Kiedyś Metin2.pl 86 lvl

Kiedyś Aion Online 55 lvl

Kiedyś WoW 80 lvl

Guild Wars 2 80 lvl

teraz jakoś nie ma na nic czasu

Opublikowano

Co do tego wsiadania i siadania to gorzej jest tylko ze zsiadaniem, ale typek w salonie powiedział, że jeszcze rosnę + to można się nauczyć zsiąść tak, żeby się nie wywracać. Pokazał też jak widział, że ludzie robią ( moto stoi na stopce i lewą nogę na lewą podparcie przy biegu i potem to już tak jak normalnie się wsiada).

Mieszkam w Łodzi, nie jest to centrum, ale też nie jakieś totalne przedmieście. W pobliżu mam kilka miejsc, gdzie można pojeździć. Co prawda nie jest to nie wiadomo co, ale wystarczy niedaleko pojechać i podobno też są tory. Do tego ja w teren bym jeździł raczej w weekend, więc mógłbym sobie pozwilić pojechać gdzieś dalej w do jakiegoś lasu/toru.

Wspomnę jeszcze, że byłaby to 50 :)

Opublikowano

Jak jesteś cienias to weź skutera a jak nie to Suzuki DRZ125, sam jeździłem aż się rozjebałem. Ewentualnie jakiś KX, ale to nei dla początkującego. Detetka będzie myślę dobra.

Masz jakiś problem bądź pytanie dotyczące komputera? Napisz do mnie, a postaram się ci pomóc.

Opublikowano

125 nieby by można, ale myślę, że lepiej zacząć od 50. Najwyżej za na następny sezon lub jeszcze poźniejszym sprzedalbym 50'tkę i kupił 125.

No chyba, że 50 się w ogóle nie opłaca, bo nie da sobie rady w terenie ?

Opublikowano

Corssa lepiej kup jak już to enduro ale jeszcze podrośnij do 170+.

Trochę mały jesteś jak na ten wiek :D

Jestem w twoim wieku i mam 1.80 prawie.

Poczekaj i kup enduro lub crossa.Bo skuter to tylko pierdziawka bez biegów :)

logo1.png
Opublikowano

jak dtka 50 to polecam skuterek ;)

ale i tak crossy są lepsze :P

Rm80 <-- 2sów moje cudo i jestem zadowolony. ;)

Chyba że mieszkasz w terenie bardzo zabudowanym, to sąsiedzi Ci nie pozwolą na crossówke. xD

Opublikowano

Jak na poczatek to radzil bym Ci DT 80. Zarejestrujesz ja na 50 i bedziesz tez mogl nia jezdzic normalnie po asfalcie.

Potem jak sie nauczysz proponuje Honde CR 85 :D But nieziemski jak na taki motor :)

Opublikowano

Tak jak mówią inni, jak ta yamaha to 50 to ja bym sobie odpuścił. Polecam Ci Kawasaki KMX 125, wsiądziesz, dasz na jakimś biegu do odciny to kupe zrobisz ^^ Serio, opłaca się. A skutera nie bierz w życiu.

11hbhnt.png

Opublikowano

ale jest problem bo ja 125 nie utrzymam ;p ma niski jestem ;p

A czy to prawda, że jak na 50 się przy wyskoku glebnie to zazwyczaj się na wózku lub w ziemi ląduje ?

@

30000 km przebiegu jak za maszyne z 2004 roku to trochę za dużo, prawda ?:)

Opublikowano

30 000 km przebiegu ?!?!?! to juz maszynki z 98 enduro yamaha dt ma 14 000 albo cos lol...

bierz enduro koles tak sie podlizuje bo to jego praca i specjalnie chce zebys bral enduro bo droższe i mowi ze urosniesz bo chce namówic Ciebie do kupna no cóż taka jego praca ;)

NO PAIN

NO GAIN

Opublikowano

Wolisz zamulac na automatycznej skrzywni biegów w skuterze czy pobawic sie z biegami :), ogólnie nawet do jazdy po drodze enduro lepszy. Tak więc polecam jakąś Yamahe Dt, Derbi Senda.

O to że nie dosiegasz calkiem do ziemi nie martw sie, ja nie zawsze też dosiegałem do ziemi i dawałem sobie rade :).

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Siemka, mam mały problem z wyborem.

Zacznę może od początku: Mam te dwa pojazdy do wyboru i nie mogę się zdecydować, który wybrać. Byłem oglądać i siedziałem na Aeroxie i na Yamaszce DT z tym, że mam jakieś 167 wzrostu(+/- centymetr) i gdy siedzę na DT to nie sięgam całą stopą.

Tu rodzi się jedno z moich pytać; czy będzie to przeszkadzało w jeździe zwykłej jak i po bezdrożach itp. ?

Yamash-ka jest spoko ;) teraz jeżdżę może skuterem t-max 530, ale wolę go od motocykla- korki ominę i jeszcze mam pełny portfel ;) ni eto co było z motorem

Zalezy gdzie mieszkasz czy gdzies na przedmiesciach miasta,centrum miasta,wies

jesli masz gdzies polne drogi,zuzlowke czy cos podobnego to bierz enduro

skuter to na szose tylko bo nim raczej nie poszalejesz :>

i moim zdaniem wzrost nie ma za duzo do rzeczy tylko ciezko Ci bedzie wsiasc i ruszyc jak i stanac i zsiasc

po wsi też da się skuterem pojeździć, ale wolę miasta i tam zasuwam xenter 150 - tez ci życzę bezawaryjnej maszyny ;) poza tym - jakbyś miał uzywany motor dowolnej marki, to w yamaha wymieniają używane na nowe i może zniżka ci sie trafi jak sie zakręcisz

Opublikowano

Aha okej, a co powiecie o Hondzie Hm Cre ?? słyszałem, że jest to najmocniejsza 50 :)

Hondy są dobre na początek, ale na dłuższa metę średnio wypadają. Dla mnie najważniejszy jest sportowy wygląd, szybka, ale bezpieczna jazda= xenter 150 lub tmax 530. Tyle w temacie.

Tak jak mówią inni, jak ta yamaha to 50 to ja bym sobie odpuścił. Polecam Ci Kawasaki KMX 125, wsiądziesz, dasz na jakimś biegu do odciny to kupe zrobisz ^^ Serio, opłaca się. A skutera nie bierz w życiu.

kawasaki 5$ l)))) niee...jakoś mi to ni epasuje. Jakbym miał maxi skuter a la Kawasaki, to wymieniłbym go na Yamahę. Jakoś pewniejszy sprzęt mi się wydaje. A dla używanej yamahy tez mają ubezpieczenie, gwarancja na rok za 435zł- taniej niż gdzie indziej

Corssa lepiej kup jak już to enduro ale jeszcze podrośnij do 170+.

Trochę mały jesteś jak na ten wiek :D

Jestem w twoim wieku i mam 1.80 prawie.

Poczekaj i kup enduro lub crossa.Bo skuter to tylko pierdziawka bez biegów :)

xenter 150 może kupić, albo poczekac parę lat i kupic uzywany motor a potem jak będzie jak teraz promocja w yamaha, moze miec nowy za stary motor

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...