Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[PROBLEM] Zabezpieczenie zboża

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Jak w temacie, jak przy pomocy WorldGuarda (lub innego pluginu) Zabezpieczyć pole zboża tak, aby nikt go nie niszczył skacząc po nim?

Zabezpieczyłem tak, aby nikt nie mógł go zniszczyć, ale wystarczy podskoczyć, żeby je zebrać. Pomocy.

Opublikowano

Wydaje mi sie że najlepiej będzie tą farme obudowac i zabezpieczyć dzrzwi:)

CPU: AMD FX 8350    GPU: GTX 760 2GB   PSU: Deus G1    MOBO: GIGABYTE 970A-DS3P   RAM: 8GB

Opublikowano

Muśisz dać odpowiednią flage na cuba np ./region flag nazwa cuba nazwa flagi deny np , na miasto ./ region flag miasto mob-damage deny (ta komenda zablokuje na cuboidzie o nazwie Miasto damge mobów że moby nic ci nie będą robiły )

xmMfHrm.png
Opublikowano

Możesz zablokować opcję wejścia na ten region graczom.

1.Zakładasz cuboida..

//expand y z up
y - wysokość
z - głębokość
/region define nazwacuba ownercuba
/region save

Teraz flaga

/region flag nazwacuba entry deny
/region save

8can.png

|| CPU: I5-2500 || GPU: MSI Gtx 660 Titan || Ram: DDR3 8GB GoodRam || Zasilacz: Antec 500W || Płyta Główna: Asrock H61M ||

Opublikowano

sęk w tym, że pole będzie polem dla eventu. Widziałem często na serwerach, że da sie zabezpieczyć tylko nie wiem jak. Wszystko poza niszczeniem przez podskok ustawiłem....Help

Opublikowano

Moje rozwiązanie jest takie, żeby nad zbożem położyło sie jakiś blok, żeby nie można bylo podskoczyć lecz, żeby można było przejść. Niestety flagi nie znam :{

//nieregulaminowa sygnatura - gif

//BR3ND

Opublikowano

Ludzie czy wam logika rozwala serce? ma byc widoczny i dostepny do lazenia ale nie moze byc niszczony

Opublikowano

Ludzie piszemy że to jest pod event po którym ludzie muszą chodzić mają chodzić ale mają tego nie niszczyć

• 2 miesiące temu...
  • 3 miesiące temu...
Opublikowano

Nie piszemy w tematach starszych niż 30 dni.

W celu twojego pytania proszę o założenie nowego tematu.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...